AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A

Küba Amerika'nın yardımını kabul etti
Küba, Wilma kasırgasının yaralarını sarmak için ABD yardımını kabul edecek. Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, ülkesinde bir süre önce etkili olan Wilma kasırgasının yaralarını sarmak için ABD'nin yardım teklifinin kabul edildiğini doğruladı. Devlet televizyonunda demeci yayınlanan Castro, "Amerikalı 3 yetkilinin yardım tekliflerini sunmak için bizi ziyaret etmesine itirazımız yok" dedi. ABD'nin geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı teklif Küba tarafından ilk kez kabul edildi.

 Saddam'ın üvey kardeşi af diledi
Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in, insanlığa karşı suç işlemekten yargılanan üvey kardeşi Barzan İbrahim El Tikriti, kanser olduğu bildirerek serbest bırakılmasını talep etti. Eşşark El Avsat gazetesinin haberine göre, Barzan, ABD Başkanı George Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Arap liderlerine mektupyazarak, serbest bırakılmasını sağlamalarını istedi. Barzan mektubunda, ''ABD'nin savunduğu adalet, demokrasi ve insan hakları adına'' Bush'tan yardım dilediğini belirtti. Irak'ın istihbarat örgütü Muhaberat'ın eski başkanı Barzan, bazı tutukluların kanserden öldüğünü belirterek, hapiste yeterli tedaviyi alamadığını bildirdi.

  • DUBAİ

     Da Vinci Şifresi'ne intihal davası
    İngiltere'de iki yazar, Dan Brown'ın çok satan kitabı "Da Vinci Şifresi''nde kendi fikirlerinin çalındığı iddiasıyla mahkemelik oldular. Londra Yüksek Mahkemesi'nde bir araya gelen Brown ile davacılar Michael Baigent ve Richard Leigh'in avukatları, 27 şubatta başlaması planlanan davanın teknik ayrıntılarını görüştüler. Baigent ve Leigh, 1982 yılında yayınladıkları ''Kutsal Kan veKutsal Kase'' adlı kitaplarındaki fikirlerin çalındığını öne sürüyor. İki yazarın çalışması, Hazreti İsa ile Mecdelli Meryem'in evlendiği, bir çocukları olduğu ve bu kan soyunun günümüze kadar uzandığı teorilerini inceliyor.

  • LONDRA

     Mübarek bir kez daha Şam'a gitti
    Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek resmi bir ziyaret için bir kez daha Suriye'ye geldi. Mübarek, kısa süren ziyaretinde Suriyeli meslektaşı Beşar Esad ve Dışişleri Bakanı Faruk El Şara'yla görüştü. Mısır'daki Mena haber ajansı, Mübarek'in Suriye'deki görüşmelerinde bölgesel meseleler ve bilhassa, eski Refik Hariri'nin öldürülmesi soruşturmasının sonrasında yayımlanan raporun ele alınacağını bildirdi. Suriye'nin, ABD ve Avrupa'dan gelen baskılar için Mısır'ın yardımını istediği ifade ediliyor.

     Bosna Hersek'te 'piramit' iddiası
    Piramitler denince akla ilk gelen Mısır olsa da Bosnalı bir araştırmacı, şimdi Avrupa'da da piramit olduğunu iddia ediyor. Bosnalı araştırmacı Semir Osmanağiç'in iddiasına göre, Avrupa'nın ilk piramidinin kalıntıları, Saraybosna'nın hemen dışında yer alan bir kasabada bulundu. Osmanağiç bunun sadece Avrupa'nın değil belki de dünyanın en eski piramidi olabileceğini öne sürüyor. Saraybosna'nın yaklaşık 20 kilometre kuzeyinde yer alan Visoko kasabasında, 700 metre yüksekliğinde bir tepe var. Tepede 700 yıllık bir kentin izlerini hala görmek mümkün. Ama araştırmacı Semir Osmanağiç'e göre asıl hazine, bu tepenin içinde yer alan ve belki 12 bin yaşında olan bir piramid.

     En büyük yolcu uçağı teste girdi
    Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380, günlük kullanıma hazır hale getirilmek için Frankfurt havalanında bir günlük havaalanı testine tabi tutulacak. Frankfurt havaalanına bugün saat 9.00'da Fransa'nın Toulouse kentinden gelmesi beklenen A 318'le, bugün gün boyunca, uçağın uçuşa hazırlanmasıyla ilgili rutin işlemlerin test edileceği bildirildi. Yapılacak denemeler arasında, A 380'in pistte hızlı dönüşler yapması, uçağını bakımı, yakıt ikmali, malzeme boşaltılıp yüklenmesi ve itfaiye operasyonları gibi işlemlerin bulunduğu bildirildi.



  • 29 Ekim 2005
    Cumartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED