AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E L E V İ Z Y O N
Komedi enflasyonu

Hem komedi, hem şov, hem de hicvi harmanlayan programlardan Vampirle Görüşme ve Dikkat Şahan Çıkabilir haftasonunun en beğenilen yapımları. Ancak artık bir rakipleri daha var: Okan Baygülgen'in TV Makinası.

TV Makinası ile ünlü yağmuru

Talk show'un usta ismi Okan Bayülgen bugün TV Makinası adlı bir şova başlıyor. Televizyon Çocuğu'yla tanınan ve Zaga'yla zirveye ulaşan Baygülgen, her ne kadar "programımı geç yayınlıyorlar" diye feveran etse de, yine Kanal D'de karar kılmış. Her hafta müzik, sanat, edebiyat, spor ve medya dünyasının ünlü isimlerinin konuk olacağı TV Makinası'nın gala gecesine ise, Metin Arolat, Hakkı Devrim, Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy, DJ Ufuk, DJ Birol Giray, DJ Murat Uncuoğlu, yazar Sami Dündar, Sevim Gözay ve Boys Anılar Müzik Grubu konuk oluyor.
[00.15/KANAL D]

Dikkat Şahan Çıkabilir, her türden şaka yapabilir

Şahan Gökbakar'ın sunduğu Dikkat Şahan Çıkabilir programına bu hafta Ayşe Özgün, Acun Ilıcalı, Asuman Krause, Bülent Karpat ve Bilgin Gökberk konuk oluyor. Programın bu bölümünde, Acur Arazi çekim için gittiği mekanda Acun Ilıcalı'yla karşılaşınca kıyamet kopuyor. Berkut'un ünlü model Asuman Krause'yle olan yakınlaşması kafaları karıştırıyor. Ekranların en tartışmalı tartışma programı Cevizkıran'da ise, Doçent Doktor Sinan Sağıroğlu, yine birbirinden saçma bilimsel iddialar ve ispatlarıyla izleyici karşısına çıkıyor, ancak bu hafta çok zorlu bir konuğu var. Bu kişi ise Ayşe Özgün. Bülent Karpat'ın sunduğu spor konuklarından biri ise, TV izleyen herkesin yakından tanıdığı Bilgin Gökberk, ikinci konuğu ise büyük bir süpriz olacak.
[23.30/ATV]

'Vampirle Görüşme'den önce durun ve düşünün

Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve televizyon şovlarının sevilen komedyeni Erkan Taşdöğen'in hazırlayıp sunduğu, birbirinden renkli skeçlerin yer aldığı Vampirle Görüşme programında gündemdeki sorunlar mizahi ve ironik bir dille ele alınıyor. Programın bu haftaki konuğu pop müziğin güçlü sesi Işın Karaca. Karaca, programda Erkan Taşdöğen'in sorularını yanıtlandırıp programın skeçlerinde rol alıyor. Programda pek çok ilgi çekici ve farklı bölümler de yeralıyor.
[23.30/TV8]


Kısa günün kârı: Hayalkırığı
Jake Hoyt, LA polis merkezine yeni atanmış bir çaylaktır. Dedektif Harris'in seçkin memurlardan oluşan ekibinde görev yapmak istemektedir. Harris, Hoyt'a teklif götürür: Bir gün boyunca ekipte yeralması ve başarılı bulunması halinde, sınıfı geçmiş sayılacaktır. Gün ilerledikçe Hoyt farkeder ki, Harris, sandığı kadar başarılı bir polis değildir.
Orijinal Adı: Training Day
Yön: Antoine Fuqua
Oyn: Denzel Washington, Ethan Hawke, Scott Glenn (Macera)
SHOW TV / 02.30


Cumhuriyet kurulurken
Atatürk'ün önderliğinde demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu anlatan Cumhuriyet filmi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ekrana getiriliyor. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal Paşa, İnönü ve arkadaşlarının Cumhuriyet'i kurma çabalarıyla başlayan film, Lozan Konferansı'nın zorlu görüşmeleriyle devam ediyor. Siyasi gelişmelere paralel olarak Mustafa Kemal Paşa'nın özel yaşamının da yansıtıldığı filmde, Latife Hanım, Fikriye hanım, İnönü ve eşi Mevhibe hanım, Zübeyde hanım gibi tarihi kişilikler önemli yer tutuyor. Cumhuriyet, 1922-1933 yılları arasında Cumhuriyet'in kurulması aşamasında yaşanan olayları anlatırken, bu devirde yaşamın her alanında gerçekleştirilen atılımları da ekrana getiren görsel bir şölen olarak sinemaseverleri bekliyor.


'Şairane' bir konu: Şiir-tasavvuf ilişkisi
Hilmi Yavuz ve İskender Pala'nın sunduğu Şairane'de, Türk şiiri ele alınıyor. Programın bu haftaki konusu ise, şiir ve tasavvuf. İki üstad, "Tasavvufi dünya görüşü Türk şiirine nasıl yansımıştır?", "Türk Tasavvuf şiirine Ahmet Yesevi'nin katkısı nedir?, "Doğu tasavvufu ile batı tasavvufu arasında fark var mıdır?", "Şiir ve tasavvuf ilişkisinde Mevleviliğin yeri nedir?" ve "Şeyh Galip, Nesimi ve Fuzuli'nin tasavvuf şiirindeki yeri??" soruları hakkında sohbet ediyorlar. [
TRT 2 / 17.10]


Haber kadar renkli eğlenceli bir hayat
Güven İslamoğlu'nun sunduğu Her Evde 1 Haber Var programında, emekli nüfus memuru Yaşar Esin'in hayatı ekrana geliyor. Atların nüfus kütüğünü tutan ve Türkiye'deki tüm Arap atlarının şeceresini bilen, Türkiye'nin tek at tellalı, usta bir müzayede yöneticisi olan Yaşar Esin'in haber gibi gelişen hayatının ekrana getirileceği programda, ünlü yarış atlarının satış hikayeleri, geleceğin şampiyon tayları ve atlarla geçen bir ömrün ilginç hikayesi yeralıyor. [
Cnn Türk / 21.00]


Kahraman Buffy dünyayı kurtarıyor!
Buffy, maceradan maceraya koşuyor. Dizide bugün, bir önceki bölümdeki bütün yıkımın ve katliamın sebebi olarak genç kızı gören polisler Buffy'i kütüphanede sıkıştırır. Polislerin açtığı ateşten kurtulmayı başaran Buffy, arkadaşlarıyla hastanede buluşur. Willow bilincini kaybetmiş bir halde yatmaktadır. Willow'un iyileşip iyileşmeyeceğini bilemeyen Buffy diğer bir yandan olayların başından beri ortalarda görünmeyen Giles için endişelenmektedir. [
Cnbc-e / 23.00]


Kayıt Dışı ekibi intikam peşinde
Hazım Körmükçü, Sinemis Candemir, Levent Güner ve Devrim Saltoğlu'nun rol aldığı Kayıt Dışı'nda, çıkan çatışmada, Kayıtdışı ekibinin güvenlik lideri Faruk ölmüştür. Sencer, polis tarafından Eray Akan'ın evinde yakalanmasını sağlayan bir düzen kurarlar. Bu olay üzerine paniğe kapılan hortumcuların çatı kuruluşu 'Kulüp Bosfor' toplantı kararı alır. Hepsi sıranın kendilerine geleceğini bilmektedirler. Halim ise müdürünün intikamını alacaktır. [
STAR / 23.10]


Evde saklambaç bitiyor, sıra gerçekleri açıklamaya geliyor
Sibel Can, Talat Bulut ve Yıldız Kenter'in rol aldığı Saklambaç'ta, misafirlerinin karşısında karı koca gibi davranan Fidan ve Coşkun birbirlerine yaklaşırlar. Meliha Hanım'ın ikizleri görmesi ile evde rahat kalabilen Fidan ve çocuklar artık saklambaç oynamak zorunda kalmayacaktır. Satılmış ise, Bağdagül ile evlenmek için Satır'ı ikna etmeye çalışmaktadır. Meliha Hanım, Coşkun'un evleneceği kızla kendisini tanıştırması için baskıda bulunur. İş uzarsa kendisi evlenecektir. Okşan, Meliha Hanım'a yardım ederek Coşkun'u kazanmaya çalışır.
[ 20.00 / ATV ]


Ayna'ya bu kez Arnavutluk'taki İzmir ve Lab müziği yansıyor
Ayna, Balkanlar'daki dost ülke Arnavutluk'taki yolculuğuna devam ediyor. Saim Orhan'ın sunduğu programda Başkent Tiran'dan yola çıkılıyor ve rota turistik şehir Vlora'ya çevriliyor. Herkesin İzmir'e benzettiği bu güzel şehir İzmir ile zaten kardeş şehirmiş. Şehirde Osmanlı döneminde yapılmış olan iki de camii bulunuyor. Ayna ayrıca izleyenleri, Vlora şehrinde Balkanların en eski müzik türü 'lab müziği' ile de tanıştırıyor. İnsan sesine dayalı bu ilginç müzik türünün ardından programda son olarak iki ülke arasındaki dostluk köprüsü olan Türk Kolejleri ekrana getiriliyor.
[ 23.00 / SAMANYOLU ]


Ekranda "Kul daralmayınca Hızır yetişmezmiş" filmi
İsmet Erten, Gürkan Tavukçuoğlu ve Rüya Önal'ın başrollerde oynadığı, Zeynep Tor'un yönetmenliğini yaptığı ve Mehmet Uyar'ın senaryosunu yazdığı Yol Arkadaşım Hızır adlı filmde bir gencin mutluluğu bulma öyküsü anlatılıyor. Akın sevgilisi Begüm'e evlenme teklifi yapmak için yanına gider. Tam o sırada bulundukları yerde kavga eden adamlardan birisi silahla ateş eder ve Begüm kazara vurularak ölür. Akın kendini içkiye verir. Her şeyini kaybettiği ve umutsuzluk içinde yüzdüğü bir dönemde karşısına bir adam çıkar. Adam Hızır'ın ta kendisidir.
[ 20.00 / KANAL 7 ]

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 451 18 50 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 478 50 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 215 51 11 KANAL 6: (212) 448 90 00 atv: (212) 354 30 00 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178


 
EYÜP RAMAZANLARI
Şoray Uzun'un sunduğu Eyüp Sultan'da İftar'a bugün, şair Dursun Ali Erzincanlı ve Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç konuk oluyor.
[17.00/KANAL 7]

GÖNÜL-CUMHURİYET SOHBETİ
Prof. Dr. Kenan Gürsoy ile Ömer Tuğrul İnançer'in sunduğu Gönül Sohbeti'nde, bir yönetim olarak Cumhuriyet'ten bahsediliyor ve rejimin halka yararları konuşuluyor.
[17.10/TRT 1]


Filmlerden seçmeler
Alın Yazım
Yoksul bir mahallede birbiriyle hem dost, hem iş ortağı olan Feyzi ve Kadir'in yolu yıllar sonra ayrılır. Feyzi bir soygun olayına karışır ve hapse girer. Karısı ve kızı da mahalleden taşınır. Buna en çok üzülen iki ortağın çocukları Hülya ve Ahmet olur. Hülya'nın kalbi o yoksul mahallede kalır. Genç kız Ahmet'le gizli bir aşk yaşamaktadır. Ancak babasının bu aşka tepkisi çok sert olur.
Yön: Orhan Elmas
Oyn: Hülya Avşar, Salih Kırmızı, Kadir Savun, Erol Taş, Nuri Alço, Aliye Rona (1986-Duygusal)
KANAL 7 / 14.45

Kayıp Yüz
Bir kaza sırasında yüzü deforme olmuş bir adam ile askeri akademiye girmeye çalışan 12 yaşındaki bir çocuğun duygusal ve hüzünlü arkadaşlıklarını anlatan film, Mel Gibson'ı şöhrete taşıyan filmlerin ilklerinden. Bir edebiyat uyarlaması olan yapım, romantik dramlardan hoşlanan seyirciyi memnun edecek cinsten, dostluk temasını başarıyla işleyen mükemmel bir yapım.
Orj. Adı: The Man Without A Face The
Yön: Mel Gibson
Oyn: Mel Gibson, Margaret Whitton (Duygusal/Dram)
TRT 2 / 20.10

Bekarlar Partisi
Delbert Mann'ın ünlü filmi "Marty"nin de yazarı olan Paddy Chayefsky'nin kaleme aldığı The Bachelor Party evlenmek üzere olan Arnold'un bekarlığa veda partisi için bir araya gelen bir grup erkeğin yaşadıklarını gözler önüne seriyor. Her biri kendi sorunlu hayatından izler taşıyan erkekler, gece ilerleyip içkiler içildikçe açılacak ve tüm sorunlarını ortaya dökecektir.
Orj Adı: The Bachelor Party
Yön: Delbert Mann
Oyn: Don Murray, E.G. Marshall, Jack Warden, P. Abbott (1957)
Cnbc-e / 19.00

Kaçırılan Çocuk
Edebiyat uyarlaması olan film, 3 kez sinemaya uyarlanmıştı. 18. yüzyılda İngiltere ile İskoçya arasındaki çatışmalar sırasında geçen film amcasının yanına kente gelen David adlı yetim bir gencin öyküsünü anlatıyor. Aile mirasının gerçek sahibi olduğunu bilmeyen David kötü niyetli amcasının planları sonucu köle olarak satılmak üzere acımasız bir kaptana teslim edilir.
(Kidnapped)
Yön: Delbert Mann
Oyn: Michael Caine, Trevor Howard, Jack Hawkins, Donald Pleasence (1971)
Cnbc-e / 21.00

Anaconda
Brezilya'nın yağmur ormanları, ölümcül yaratıklara da ev sahipliği yapmaktadır. Bunların içinde en ölümcül olanı Anaconda'dır. Bir belgesel film ekibi, Shirishama yerlililerinin izini sürmek üzere bu gizemli dünyaya girer. Yolda karaya oturmuş bir teknede yaşayan, Paul ile karşılaşırlar, ancak adam onlara zarar verecektir.
Orijinal Adı: Anaconda
Yön: Luis Llosa
Oyn: Jennifer Lopez, Jon Voight, Ice Cube
Yapım Yılı: 1997
Türü: Gerilim
KANAL D / 21.45
29 Ekim 2005
Cumartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED