AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Kardeşlik sınır tanımaz

Hükümetin yoğun ve başarılı çalışmaları sonunda, ülkemizin yıllardır beklediği müzakereler 3 Ekim'de başlamış ve bu sayede ülkemizin statüsü değişmiş uluslar arası camiada daha saygın bir yere yükselmiştir.

Fakat, müzakerelerin başarılı olabilmesinin iki şartı var. Birincisi Türkiye'nin müzakerelerde üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmesi, ikincisi ise AB'nin 72 milyonluk Türkiye'yi hazmedebilmesidir.

AB üyesi ülkelerin Türkiye'yi hazmedebilmesi sadece devletin resmi organlarının gayretleriyle sağlanabilecek bir husus değildir. Bu süreçte kimi kurum ve kuruluşların hatta fertlerin gönüllü olarak katkıda bulunması gerekmektedir.

AB Üyesi kimi ülkelerin müzakereyi başlatmadan önce çıkardıkları zorlukların arkasında Türkiye'yi tanımamaları veya yanlış tanımaları yatmaktadır.

Dolayısıyla içinde bulunduğumuz müzakere sürecinde Türkiye'yi ve Türk insanını AB üyesi ülkelere tanıtmada sivil toplum örgütlerine ve gönüllü etkinliklere büyük görevler düşecektir.

İşte bu bağlamda İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik sınır tanımaz" sloganıyla başlattığı ve 20 gündür aralıksız devam ettirdiği Balkan ülkelerine yönelik tanıtım faaliyetlerini takdirle anmak istiyorum.

Bayrampaşa Belediyesi'nin Balkan halklarıyla kaynaşmak için 3 tır, 1 otobüs ve 3 minibüsten oluşan "Bereket Konvoyu" , "Kardeşlik sınır tanımaz" sloganıyla yola çıktı.

7 Ekim 2005 Cuma günü Romanya'nın Köstence şehrinde değişik kültürel etkinliklerle tanıtım faaliyetlerine başlayan Bayrampaşa Belediyesi Konvoyu, sırasıyla Bulgaristan'ın Razgrat, Rusçuk, Şumnu ve Kırcaali şehirlerinde, Yunanistan'ın Gümülcine ve İskeçe şehirlerinde, Makedonya'nın Üsküp, Kalkandelen, Gostivar, Kırçova ve Struga şehirlerinde,

Arnavutluk'un, Pogradec ve Elbasan şehirlerinde Kosova'nın, İpek Gilan, Prizren ve Priştina şehirlerinde Sırbistan Karadağ'ın Sancak şehrinde ,

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde, bugün Zenica'da Pazar günü ise Saraybosna'da bu etkinliklerini sürdürecektir.

İkisi AB üyesi olan 7 ayrı Balkan ülkesinde icra edilen bu etkinliklerde halkla kucaklaşmayı sağlayacak toplantılar, iftar programları, orta oyunları, Hacivat-Karagöz gösterileri, çocuk gösterileri, mehter ve kimi sanatçılarımızın verdiği konserler yer almaktadır.

Bu muazzam tanıtım organizasyonunda sanatçılarımızdan, Zara, Gülay, Mercan Dede, Volkan Konak, Rafet Elroman, Orhan Hakalmaz, Leman Sam, Şükriye Tutkun, Erkan Uğur, İsmail Demircioğlu, Murat Göğebakan, Funda Arar, Candan Erçetin, Fatih Kısaparmak, Sümer Ezgü, Kıraç, Haluk Levent, Erkan Mutlu, Muazzez Ersoy, Esat Kabaklı ve Ahmet Özhan konserleriyle yer almışlardır.

Gittiği her yerde yoğun bir ilgi ile karşılanan konvoy ve heyecanla duygulu anlar yaşanarak izlenen kültürel etkinlikler Türkiye'yi ve Türk insanını tanıtırken bu bölgedeki soydaşlarımız da Türkiye özlemini giderme fırsatı yakalamışlardır.

Bayrampaşa Belediye Başkanı aziz dostum Hüseyin Bürge ,"Konvoyumuzun gittiği her yerde o bölgede yaşayanların Türkiye'ye ne kadar susamış olduklarını gördük." derken bu gerçeğe işaret etmektedir.

6 asır birlikte yaşadığımız Balkan halklarıyla kucaklaşmamızı sağlayan bu devasa organizasyona katkıda bulunan her fert ve kuruma teşekkür etmemiz gerekir.

Bu başarılı organizasyona kol kanat geren hükümet yetkililerine, ve bu organizasyona izin veren Balkan ülkeleri yönetimlerine de teşekkür etmek bir insanlık borcudur.

Bu başarılı organizasyonun diğer kurum ve kuruluşlara örnek olması temennisiyle yazıma son verirken Hüseyin Bürge beyi tekrar tebrik ediyorum.


29 Ekim 2005
Cumartesi
 
Resul Tosun
RESUL TOSUN


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Dizi |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED