AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Sadece Louisiana'da 10 bin ölü

ABD'nin Louisiana ve Mississipi eyaletlerini vuran Katrina Kasırgası'nın dehşeti yeni yeni ortaya çıkıyor. Sadece Louisiana'da on bin kişi öldü. Yüzde 80'i sular altında kalan New Orleans'ta ise kaç kişinin öldüğü bilinmiyor.
YANGIN, yağma, anarşi ve kaosun hakim olduğu eyaletlerde on binlerce insanın yiyecek ve su ihtiyacı karşılanmıyor. Kasırga kurbanı siyahların, yaşamlarını sürdürebilmek için"cesetleri yemeye başladığı" bildiriliyor.

ABD'nin güneyindeki Alamaba, Louisiana ve Mississipi eyaletlerini vuran Katrina Kasırgası'nın dehşeti yeni yeni ortaya çıkıyor. Sadece Louisiana'da on bin kişinin öldüğü belirtiliyor. Kasırganın en fazla zarar verdiği New Orleans'ta kaç kişinin öldüğü ise hala bilinmiyor.

Cesetleri yemeye başladılar

Siyah hakları savunucusu Randall Robinson, New Orleans'taki kasırga kurbanı siyahların, yaşamlarını sürdürebilmek için "cesetleri yemeye başladığı" yönünde haberler geldiğini söyledi.

Neredeyse tamamı sular altında olan New Orleans'ta yağmalama olaylarının önüne geçilemiyor. Kentte açlık ve salgın hastalıkların başladığı, bu nedenle yağmanın önüne geçilemediği belirtiliyor. En temel ihtiyaçlarını karşılayamayan aç ve susuz kalan afetzedeler marketlerden gıda maddeleri çalarken, silahlı çeteler şehirdeki bütün dükkan ve mağazalarda herşeyi yağmalıyor. Tam anlamıyla kaos ve anarşinin yaşandığı kentte, cesetler toplanabilmiş değil. Sokaklarında suların üzerinde cesetler yüzüyor.

Sadece Louisiana'da 10 bin ölü

Louisiana senatörü David Vitter, sadece bu eyalette 10 binden fazla kişinin yaşamını yitirmiş olabileceğini söyledi. Yüzde 80'ni seller altında olan New Orleans'ta kaç kişinin öldüğüne dair bir rakam hala açıklanmadı. Sayının binlerce ulaşmasından korkuluyor.

New Orleans kentinin belediye başkanı, 'umutsuz bir SOS çağrısı' yaptığını söyledi. Ray Nagin, kentin acil yardıma ihtiyacı olduğunu belirterek "Polis gücüne ihtiyacımız var, askeri birliklere ihtiyacımız var ve otobüslere ihtiyacımız var" dedi. Nagin, Washington'ın olan bitenden bihaber olduğunu söyledi.

Salgın hastalık tehlikesi

Kenti kaplayan suların kötü kokular yaymaya başladığı, ortalıkta cesetler yüzdüğü bildirilirken, salgın hastalık başlangıcından endişe duyuluyor. Çalışmaların çok yavaş ilerlediği, çocuklarda ishal vakaları görülmeye başlandığı aktarılıyor. Hastanalerde de durumun farklı olmadığı, elektrik kesintisi nedeniyle kritik durumdaki hastaların birer birer öldüğü bildiriliyor.

Ülkede benzin kıtlığı başladı

Katrina felaketinin enerji üretim ve nakil hatlarında meydana getirdiği tahribat yüzünden ABD'nin bir çok yerinde benzin bulunamadığı ifade ediliyor. New York ve New Jersey eyaletleri dahil bir çok yerde benzin almak için benzin istasyonuna gelenlerin "benzin kalmadı'' cevabıyla karşılaştıkları belirtiliyor. Benzin istasyonları, yoğun talep karşısında stoklarının son birkaç gündür gün ortasında tükendiğini ifade ediyorlar. New York ve New Jersey eyaletlerinde benzinin galon (3,78 litre) fiyatı ise 3,5 dolara yaklaşıyor. Aynı bölgede benzinin galon fiyatı hafta başında 2,2 dolar seviyesinde yer alıyordu.

10 bin asker daha gönderiliyor

Louisiana ve Mississippi eyaletlerine 10 bin asker daha gönderiliyor. Ulusal Muhafız Komutanlığı, afet bölgesine 10 bin ulusal muhafızın daha gönderileceği belirtildi. Böylece felaket bölgesindeki ulusal muhafız sayısı 40 bine çıkacak. ABD Hava Kuvvetleri'nin de Irak ve Afganistan'da görev yapan 300 askeri, ailelerine yardım için bölgeye gönderiliyor.

  • NEW ORLEANS



  • 4 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED