AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Türkleştirelim dedik

TRT'de sunduğu Gece Dürümcüsü'yle programcılıkta da başarılı olduğunu kanıtlayan Rasim Öztekin, mekan olarak önce kafe düşünmüş, ancak programı 'Türkleştirme'ye karar verince dürümcüde karar kılmış.

  • HANDAN KAZANCI
    Geçtiğimiz sezon GORA, Şans Kapıyı Kırınca, Pardon filmleri ve Yıldızların Altında müzikali ile adından söz ettiren, şimdilerde TRT'de yayınlanan Gece Dürümcüsü'yle dikkat çeken Rasim Öztekin, doldurduğu 25 sanat yılın için "25 yıl nasıl geçti anlamadım" diyor. Ortaoyunu ekolünden gelen Rasim Öztekin, yemek yapmayı sevdiğini söyleyerek, programın çıkış öyküsünü anlatıyor: "İlk başlarda dürümcü değil de, kafeterya tarzı bir şey düşündüm. Daha sonra programı Türkleştirelim dedik ve Gece Dürümcüsü fikri çıktı. Dürümcü her türlü insanın geldiği bir yer. Ben aslında bunu yaparken doğaçlama gelişebilecek bir gece düşündüm" diye konuşuyor. Programın 75 dakika ile sınırlı olduğunu söyleyen Öztekin, "Saat 1.30'larda yayına girdi, ama ona rağmen iyi reyting almaya başladı. 01.30'da yayına giren bir program reyting dışıdır, ama biz son iki haftadır ilk 75'e girmeye başladık." diyor ve ekliyor, "Program kışın TRT'de olmayacak, yeni sezonla ilgili 2 kanalla görüşüyorum. "

    Zaman içinde TRT'nin meşhur sansür politikaların ortadan kalktığının altını çizen Öztekin, "Herşey RTÜK'e bağlandığı için herkese uygulanan sansür, TRT'ye de uygulanıyor. Orada devlet TV'si olmasından kaynaklanan bir hantallık var. Bunun dışında çok bir fark yok. TRT bir avantajdır. Özelikle Anadolu'da ciddi anlamda seyredilen bir kanal" diye konuşuyor.

    İnsanlar sudan şeylere gülüyor

    Programın daha çok AB seyircisi tarafından seyredildiğini ve 'muhabbet' ekseninde geçtiğini aktaran Öztekin, "Yaşamın içinden şeyler soruyorum, sanatçının, sanat yönünden çok vatandaş tarafına inmeye çalışıyorum." diye konuşuyor.

    Öztekin, "80'den sonra ciddi anlamda kültür erozyonu oldu. İnsanlar eskiden daha içerikli şeylere gülüyordu, şimdi sudan şeylere gülünmeye başladı." diyor ve ekliyor: "Sanatta küfüre kaşı değilim, küfür eğer yaşamın içinde varsa, tiyatroda da vardır. Ama sadece güldürsün diye edilen küfürler değil. Malesef şu anda gülünen, belden aşağıya muhabbet."

    Doğru dürüst komedi dizisi yok

    Sanatta 25 yılını dolduran Öztekin, "Sanatçının jübilesi cenaze merasimidir. Jübile mesleği bırakması demek. Bence sanatçı ölene kadar sanatçıdır."diyor.

    Geçtiğimiz aylarda ekranda olan Dolunay dizisinde de rol alan Öztekin, diznin yayından kaldırılması ile ilgili de şöyle konuşuyor, "Sosyal konulara parmak basan bir diziydi. O kadar kanalda vurdu kırdı varken öyle bir dizinin devam etmemesi kötü. Şimdi TMC'nin yapacağı bir dizi ile görüşme halindeyiz" diyor. Ekranda düzgün komedi dizisi olmadığını söyleyen Öztekin, daha çok dramalar tutuyor. Dramdadan keyif alıyorum ama asıl keyif aldığım komedyenlik." diye konuşuyor.


    Jacob'un ailesinin Batı'daki serüveni sürüyor

    Beyaz adamın Batı Amerika'ya yerleşimini, Amerikan yerlilerinin topraklarından sürülmesini ve yaşanan çatışmaları işleyen Into the West, finalden bir önceki bölümüyle ekranda. Yapımcılığını Steven Spielberg'in üstlendiği, her birini ayrı bir yönetmenin çektiği 2 saatlik 6 bölümden oluşan epik dizi, bölgenin 1825 ile 1890 yılları arasındaki gelişimini konu ediyor. Dizide bugün, Black Hills'te ikinci bir altın akını olmasını fırsat bilen Clara ve Robert, Dakota bölgesinde bir dükkan açar. Ancak Black Hills'teki altın Robert'ın gözünü boyar ve zarar etmesine neden olur. Bu arada elinde kalan bufalo kürklerini "Kırmızı Bulut Vakfı"na bağışlar ve bu hareketi Komutan Richard Henry Pratt'in dikkatini çeker. Bu sırada General Custer'ın emrinde çalışmaya devam eden Jacob Jr. "Oturan Boğa"nın kamp yerini belirler. Ertesi sabah askerler Amerikan tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşayacak ve bu sırada Jacob Jr. da bir grup kızılderili genç tarafından öldürülecektir.
    [21.00/CNBC-e]


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Titanik
    Sinema tarihinin en pahalı filmleri arasında yeralan, 14 dalda Oscar'a aday gösterilen ve 11 dalda bu ödülü alan Titanik'te, 1912'de dünyanın en büyük gemisi Titanik, 2 bin 227 yolcusuyla New York'a doğru yola çıkar. Jack, gemiye son anda binen bir gençtir. Gemide, nişanlısı ve annesiyle yolculuk yapan zengin Rose ile tanışır. İki genç arasında büyük bir aşk başlar.
    (Titanic) Yön- Senaryo: James Cameron Oyn: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates (1997)
    KANAL D / 20.30

    Pearl Harbor
    Film, II. Dünya Savaşı'nın devam ettiği günlerde geçiyor. Rafe ile Danny , çocukluk yaşlarından itibaren kardeş gibi büyümüş iki cesur pilottur. Okuldan mezun olduktan sonra şimdi Amerikan Hava Kuvvetleri'nde görev yapmaktadırlar. Rafe, güzel hemşire Evelyn'e aşık olur. Ancak tam bu sırada başlayan Pearl Harbor baskını ikili arasındaki herşeyi değiştirecektir.
    Orijinal Adı: Pearl Harbor Yön: Michael Bay Oyn: Ben Affleck, Tom Sizemore (Savaş/Dram)
    SHOW TV / 20.30

    Amistad
    4 dalda Oscar ödülü alan Amistad, gerçek bir öyküden sinemaya uyarlanmış. Adını, İspanyollar'ın köle gemisi La Amistad'tan alan film, köleleştirilmiş Müslüman olan siyahi insanların verdikleri özgürlük mücadelesini anlatıyor. Yıl 1839. İspanyol nakliye gemisi La Amistad, Afrika'dan aldığı 53 köleyle Amerika'ya doğru yola çıkar. Köleler ise Küba açıklarında isyan edecektir.
    (Amistad) Yön: Steven Spielberg Oyn: Morgan Freeman, Nigel Hawthorne, Anthony Hopkins, Djimon Hounsou
    TRT 1 / 20.55

    Simone
    Amerikan sinema endüstrisinin eleştirisi olan filmde, bir yapımcının bir simülasyon yıldız oluşturması ve bunun ardından yaşadıkları anlatılıyor. Sinema yapımcısını canlandıran Al Pacino ve illüzyon star Simone'u canlandıran Rachel Roberts, yıldız, şöhret, hayranlık ve Hollywood'a ciddi bir eleştiri getiriyorlar.
    Orijinal Adı: Simone Yönetmen: Andrew Niccol Oyn: Al Pachıno,Rachel Roberts (Macera/Drama)
    ATV / 22.15

    Öğretmen
    Büyük umut ve beklentilerle geldiği İstanbul'da hayat şartları Hüsnü'yü zorlamaktadır. Ek iş yapmaya başlayan Hüsnü okul dışında seyyar satıcılık yaparak bütçesini toparlamaya çalışır. Ancak yine de rahat yaşamaları için gerekli parayı kazanamaz. Ev, öğretmenlik ve seyyar satıcılık üçgeninde iyice bunalan öğretmeni trajik bir son beklemektedir.
    Yön: Kartal Tibet Oyn: Kemal Sunal, Selma Sonat, Murat Yılmaz, Seçil Akbaş Yapım Yılı: 1988 Süre: 96 dk.
    KANAL 7 / 23.15

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Narsist insanlardan korunma reçeteleri
    Doç Dr. Kemal Sayar'ın hazırlayıp sunduğu Ruhun Labirentleri adlı programda günlük hayatta karşımıza çıkan ruhsal sorunlar tüm boyutlarıyla masaya yatırılıyor. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Klinik Şefi Doç. Dr Kemal Sayar'ın sunduğu Ruhun Labirentleri'nde bu hafta Narsisizm konusu ele alınıyor. Kendisine aşık insanlar ve çevrelerine verdiği kötülüklerin konu alınacağı programda onları nasıl tanıyacağımız da var.
    [10.10/STAR]

    Avrupa yolunda yerel yönetimler
    Sunuculuğunu Doğa Rutkay'ın yaptığı AB Yolunda Yerel Yönetimler programı yepyeni konularla devam ediyor. Türkiye'nin gelişimine ve AB ile uyumuna katkıda bulunacak bilgiler, halka ve idarecilere yeni ufuklar açacak her türlü konunun ele alındığı program, "Yerel yönetimler AB yolculuğuna ne kadar hazır?", "Acaba herkes Avrupa Birliği'ni istiyor mu?" ve "Halk ve beldeler Avrupa Birliği'ne hazır mı?" ve benzeri soruların peşine düşüyor.
    [12.30/TGRT]

    İşkolik bir adamın vicdanıyla yüzleşmesi
    Umut Gelgör'ün yönettiği, Tuğrul Meteer, Haktar Balaban ve Ali Rıza Soydan'ın rol aldığı İhale'de, büyük bir hesaplaşma öyküsü anlatılıyor. Gözü işinden başka bir şey görmeyen Sezer, aylardır gireceği ihaleye hazırlanmaktadır. Bunun için çevresinde kendisine ihtiyaç duyan herkesi ikinci plana itmiştir. İhale için Ankara'ya doğru yola çıktığı gece, yolda kalır. Yardım ararken gece karanlığında bir kuyuya düşer. Ve macera başlar.
    [21.45/KANAL 7]

    Ortadoğu'da artan Şii-Sünni gerilimi
    Kenan Çamurcu'nun hazırlayıp sunduğu Ortadoğu Masası'nda bu hafta "Irak'ta anayasa krizi Ortadoğu'nun gerilim haritasına yeni bir çizgi mi ekliyor?" sorusunun ardına düşülüyor. Türkiye Şiilerinin lideri Huccetulislam Selahattin Özgündüz ve İTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın konuk olacağı programda şii-Sünni çatışmasının kapımızda olup olmadığı ve Şii hilalinin, Sünni dünya için tehdit olup olmadığı var.
    [23.10/SKY Türk]

    İki kardeşi karşı karşıya getiren bir sevdanın öyküsü
    Yönetmenliğini Ahmet Sönmez'in yaptığı başrollerinde Tarık Köksal, Esin Yiğit, Fatih Köroğlu ve Burhan İnce'nin yeraldığı İki Kardeş Bir Sevda adlı film Memleket Hikayeleri kuşağında ekrana geliyor. Konusu ise şöyle: Birbirine sevgiyle bağlı iki kardeş Müslüm ve Abdullah, dayanışma içinde karşılaştıkları her sorunun üstesinden gelirler. Bu sırada Müslüm komşu köyde gördüğü bir güzele vurulur. Ancak önce ağabeyinin evlenmesi gerekmektedir. Bu arada Abdullah da aynı kıza gönlünü kaptırır. Acı gerçek ise Müslüm genç kızın evine haber vermeye gittiğinde anlaşılacaktır.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]

    Radyo: Türkiye'nin gözden düşmüş eski bir gönül macerası
    Türkiye'nin medyayla ilk ilişkisini, ilk gözağrısını, ilk frekansını ekranlara getiren bir belgesel başlıyor: Radyo Keyfi. Yapımını ve yönetimini Serra Eryıldız Ünal ile Ayşin Olgay'ın üstlendiği belgeselde, hayatımıza girdiği yüzyılın başından bu yana önceleri büyük bir buluş, sonraları her evin olmazsa olmaz bir eşyası, daha sonraları ise televizyonun gözden düşürdüğü nostaljik bir mobilya olan radyonun serüveni inceleniyor. Programda şimdilerde hak etmediği halde yüzüstü bırakılmış, terkedilmiş eski bir gönül macerası gibi durmakta olan radyoya iade-i itibar ediliyor.
    [ 10.15 / TRT 2 ]

    Mavi Rüya'da Yasemin'i şaşırtıcı bir mucize bekliyor
    Başrollerini Melda Bekcan ve Ali Başar'ın paylaştığı Mavi Rüya'da, izleyenleri bir sürpriz bekliyor. Dr. Ateş, projesini finanse eden beyefendilerle toplantı halinde iken, bilinmeyen bir sarsıntı yaşanmıştır. Bunun neticesinde o iki ölmüş, Dr. Ateş ve Sahire derneği terk etmişti. Yasemin Dr. Ateş ve Sahire'nin elinde kendisini bekleyen sona doğru yaklaşmaktadır. Onu öyle bir yere götürmüşlerdir ki burası Dr. Ateş'in ifadesiyle "ezan sesi bile duyulmayan" bir mekandır. Ancak gaipten gelen ezan sesiyle birlikte Yasemin, yeni hayatına kavuşacaktır.
    [ 23.00 / SAMANYOLU ]
    4 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED