AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R

Son dakika şoku...

A Milli Takım, kendisi için kader maçı niteliğindeki Danimarka karşılaşmasını son dakikada yediği golle kazanamadı. Almanya umutları için gözünü son iki maça çevirdi.

Millli Takım, maç öncesinde gerçekten çok önemli handikaplar taşıyordu. Başta Fatih Terim olmak üzere tüm kadro üzerinde tartışmalar vardı. Hakan Şükür, Alpay ve Fatih Akyel'i milli takıma çağırdığı için Fatih Terim'in duygusallığı neredeyse maçın önüne geçmişti. Üstelik Milli Takımın çekirdeğini oluşturan Nihat, Emre ve Tuncay gibi yıldızlarımız da yoktu. Bu da yetmiyormuş gibi oyunun ilk 45 dakikasında büyük umut bağladığımız iki formda oyuncumuz Hasan Şaş ve Yıldıray sahada sönmüş bir fener gibiydi. Bu şartlar altında ilk 45 dakika Milli Takım, gerçekten kötü bir futbol sergiledi. Fatih Terim'in Tümer'i Selçuk'un yanına oyun kurucu olarak alıp, Yıldıray'ı Ümit Özat'ın önünde görevlendirmesi, Hakan ve Fatih Tekke arasında iletişimin sağlanamaması Milli Takımımımız ilk yarıda sadece bir gol pozisyonu bulmasına neden oldu. İlk yarıda Alpay ve Fatih Tekke dışında gayretli oyuncu yoktu. Nitekim ilk 45 dakikada topla oynama yüzdesi 53'e 47 milli takımımızın lehineydi ama, bu yüzde bizi aldatmasın. Çünkü Millli Takım, yana ve geriye çok pas yaptı. Hücumda çoğalma düşüncesini hiç gerçekleştiremedi.

İkinci yarıda oyuna Okan ve Hüseyin'in girmesiyle Milli takımın oyun kimliği de değişti. Tümer'in, Ümit Özat'ın önünde sol kanadı çalıştırmaya başlaması, Okan'ın sağ taraftaki gayreti takımın savunma inancını da yükseltti. Nitekim Okan'la, Milli takım bizi ateşleyen golü attı. Bu golden sonra orta alan egemenliği de millilerin eline geçti. Ama orta alandan forvetin kullanabileceği toplar arzulanan düzeyde çıkmadı. Burada Hakan Şükür'ün istekli olmasına karşın etkisiz futbolu ve Fatih Tekke ile uyumlu bir görüntü vermemesinin rolü büyüktü. Keşke Fatih Terim, Sofya'daki hazırlık maçında Hakan ve Fatih'i oynatıp prova yaptırsaydı.

Sonuç olarak Mili takım iyi bir futbol oynamadı ama, bu maçı kazanacak noktaya geldi. Son dakikada yenen gol ise, milli takımın savunma kurgusundaki uyuşmazlığın bir sonucuydu.

Terim, 3 maçta 7 puan yeter diyordu, 1 puan geldi. Bundan sonraki 2 maçta kayba tahammülümüz yok.

Hakem Gonzeles ise Hakan Şükür'ün penaltı pozisyonunu ve Danimarka'nın son dakika golündeki elle oynamayı es geçerek maçın skoruna etki etti.


4 Eylül 2005
Pazar
 
HALDUN DOMAÇ
Konuk Yazar


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED