AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Bağışlamak mümkün!

Geçen yıl hayata veda eden ünlü Fransız filozof Jacques Derrida, Birey Yayınları'ndan çıkan kitabı Bağışlama ve Kozmopolitizm'de "yapıbozumcu" bakış açısıyla bağışla-mayı ve kozmopolitizmi yeniden yorumluyor. Gerçek bağışlamanın, bağışlanamaz olanı bağışlamayı içerdiğini örneklerle öne süren filozof bağışlamanın hâlâ olanaklı olup olamadığını felsefe penceresinden bakarak yorumluyor.
Bilgi tel: 0 212 511 33 69

Hayır diyebilmek için

Alev Alatlı'nın Zaman Kitap'tan 'Hayır Diyebilmeli İnsan' adıyla çıkan kitabı, yazarın gündemdeki olayları yorumlayan yazılarından oluşuyor. 'Şimdi değilse ne zaman?' sorusu etrafında dönen kitapta yazar, yüksek sesle, inançla ve inatla söylediklerini duyurmaya çalışıyor. Kitapta Alatlı'nın ulusal ve uluslararası gündeme ilişkin tezlerinden başka yazarla yapılmış uzun bir söyleşi de bulunuyor.
Bilgi tel: 0212 639 36 50

Hesse'den bir doruk

Romanları, öyküleri, denemeleri, şiirleri, politik makaleleri ve kültür alanındaki eleştirel yazılarıyla tüm dünyada 100 milyonu aşkın okura ulaşan, 1946 Nobel Edebiyat Ödüllü Hermann Hesse, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan 'Klingsor'un Son Yazı'nda bir ressamın hayatının son birkaç ayını anlatıyor. Kısa ama yoğun içerikli kitap, Alman ekspresyonizminin edebiyat alanındaki doruklarından biri sayılıyor.
Bilgi tel: 0 212 293 08 24

Ölüm de, o da güzeldi

Bulgaristan'da yetişip Türkiye'ye göç eden, İHL'lerin kuruluş yıllarında hocalık yapan, uğradığı zulüm ve haksızlıklara rağmen metanetini koruyan, yüzyılımızın en değerli alimlerinden Ahmed Davudoğlu'nun hatıratı; 'Ölüm Daha Güzeldi' Hece yayınları arasından çıktı. Kitap bir hatırat olmasına rağmen, adalet ve eğitim gibi toplumsal kurumlara ciddi eleştiriler de getiriyor.
Bilgi tel: 0 312 419 69 13

Köchler ışığı gösteriyor

Prof. Hans Köchler'in yazıp Funda Keskin ve Erdem Denk'in çevirdiği 'Küresel Adalet mi, Küresel İntikam mı? ' adlı kitap, Alkım'dan çıktı. Felsefe ve hukuk alanlarında dünya çapında bir araştırmacı, düşünür, kuramcı ve uygulamacı olan Köchler, evrensel hukukun ayrımcılıktan uzak durmasını savunuyor ve bunun doğruluğunu kanıtlar-ken dünyanın geleceği için tünelin sonundaki ışığı gösteriyor.
Bilgi tel: 0 216 449 10 60

Cinayeti gördüm!

Haliç'te Cinayet, Oğlak Yayınları'nın Türkiye Polisiyeleri dizisi çerçevesinde başlattığı Çetin İkmen polisiyelerinin dördüncüsü. Türkiye'de yaşayan Arnavut kökenli bir ailenin oğlunun hunharca öldürüşüyle gelişen olayları anlatan Barbara Nadel, okuru muammanın içine çekiyor. Şu aralar dizinin altıncı kitabı Harem'i yazan yazar hikâyelerin arkasında İstanbul'u ve İstanbulluları da anlatıyor.
Bilgi tel: 0 212 251 71 08

Agatha'dan Üçüncü Kız

Polisiye romanlarının usta yazarı Agatha Christie bir 'Hercule Poirot' macerası ile yeniden okurun karşısında. Agatha'nın en tanınmış kahramanlarından Belçikalı dedektif bu kez İngiltere'nin önde gelen zengin ailelerin-den Restarickler'in etrafında dönen gizemli olayları ortaya çıkartıyor. Yazar Üçüncü Kız'a, Poirot'a yazdırdığı bir 'polisiye roman incelemesi' ile başlasa da, romanın konusu oldukça farklı.
Bilgi tel: 0 212 258 33 82



4 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED