AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
90'DA DONDUK KALDIK

Tamamı büyük heyecana sahne olan tarihi maçta Claus Jensen'in golüyle ilk yarıda sarsıldık. Milli Takımımız, Okan'la eşitliği yakaladı, Tümer'le öne geçti. Uzatmada Larsen'in golüyle şok olduk.

Türkiye, Almanya 2006 Dünya Kupası'na katılma yönünde "tamam mı, devam mı" niteliği taşıyan ve mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta Danimarka ile 2-2 berabere kalarak ikincilik şansını zora soktu. Ay-Yıldızlı ekibimiz ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı karşılaşmada ikinci yarıda ortaya koyduğu müthiş futbolla 2-1 öne geçmesine rağmen bu avantajını değerlendiremedi ve uzatma dakikalarında yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı: 2-2. Daha önce grupta Türkiye'de oynadığı maçlarda Ukrayna'ya mağlup olan, Gürcistan ve Yunanistan ile berabere kalan Ay-Yıldızlı ekibimiz kritik maçta bu kez de Danimarka engelini aşamadı.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

İlk yarıda girdiği birçok gol fırsatından yararlanamayan Türkiye, 41. dakikada Claus Jensen'in golüyle devreyi 1-0 mağlup kapattı. İkinci yarıya fırtına gibi giren Ay-Yıldızlı ekibimiz 48. dakikada Okan'ın mükemmel golüyle maça denge getirdi. 80. dakikada Türkiye, Tümer'in golüyle Danimarka karşısında 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Danimarka, Larsen'in golüyle maçın skorunu tayin etti: 2-2.

TÜRKİYE

VOLKAN
HAMİT
ALPAY
İBRAHİM TORAMAN
ÜMİT ÖZAT
SELÇUK
HASAN ŞAŞ DK.46 HÜSEYİN
TÜMER DK.85 TOLGA
YILDIRAY DK.46 OKAN
HAKAN ŞÜKÜR
FATİH TEKKE

DANİMARKA

SORENSEN
PRİSKE DK.46 GRAVGAARD
HELVEG
AGGER
NİCLAS JENSEN DK.85 LARSEN
POULSEN
GRAVESEN
CLAUS JENSEN
ROMMENDAHL
TOMASSON
JORGENSEN DK.79 GRONKJAER

HAKEMLER: Maunel Gonzales, Oscar Samaniggo, Carlos Jimenez (İsp)
GOLLER: Dk.41 Claus Jensen, Dk.48 Okan, Dk.81 Tümer, Dk.90+3 Larsen
SARI KARTLAR: Selçuk, Hüseyin-Paulsen

2. GRUP PUAN DURUMU

GRUBUMUZDA KALAN MAÇLAR

7 EYLÜL ÇARŞAMBA

‰ Ukrayna-Türkiye ‰ Danimarka-Gürcistan ‰ Kazakistan-Yunanistan

8 EKİM CUMARTESİ

‰ Danimarka-Yunanistan ‰ Ukrayna-Arnavutluk ‰ Gürcistan-Kazakistan

12 EKİM ÇARŞAMBA

‰ Arnavutluk-Türkiye ‰ Kazakistan-Danimarka ‰ Yunanistan-Gürcistan

İnönü'de devlet zirvesi

Türkiye ile Danimarka A Milli Takımları arasında İstanbul'da yapılan maç, devletin zirvesini biraraya getirdi. BJK İnönü Stadı'ndaki maçı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da izledi. Tarihi günlerinden birisini yaşayan BJK İnönü Stadı'nın protokol tribününde ayrıca Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, İstanbul Valisi Muammer Güler ile kulüp başkanları yeraldı.

Alpay ve Hakan 11'de

Teknik direktör Fatih Terim, Ersun Yanal döneminde kadroya alınmayan Alpay, Hakan Şükür ve Tümer'i ilk 11'de sahaya sürdü. 4 Eylül 2004'te Trabzon'daki Gürcistan maçında son kez resmi bir karşılaşmada Ay-Yıldızlı formayı giyen Hakan Şükür, tam bir yıl sonra formasına kavuştu. 11 Ekim 2003'teki İngiltere maçından sonra milli takımda forma giyemeyen Alpay Özalan ise yaklaşık 2 yıl sonra Terim tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Selçuk ve Tümer de uzun bir aradan sonra resmi bir maçta ilk 11'de yer buldu.

Rövanşta 9 farklı isim

Danimarka ile yapılan grup eleme rövanş maçında, ilk maçtan 9 farklı oyuncu ilk 11'de yer aldı. İlk maçta Danimarka karşısında ilk 11'de oynayan Rüştü, Emre, Nihat, Tuncay ve Necati sakatlıkları, Tolga, Okan, Serkan ve Hüseyin ise Terim'in tercihi olarak rövanş maçında sahaya çıkan ilk 11'de yer almadı.

Ukrayna, 2006'yı garantiledi: 1-1

Türkiye'nin de bulunduğu Dünya Futbol Şampiyonası eleme maçlarında Gürcistan ve Ukrayna 1-1 berabere kaldı. Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki karşılaşmada Ukrayna, 43. dakikada Rotan ile öne geçti. Gürcistan 89. dakikada Gakhohidze ile 1 puanı kurtardı. Bu sonuçla puanını 24'e çıkaran Ukrayna, grup lideri olarak Almanya 2006'ya gitmeyi garantiledi. Grubun diğer maçında ise Arnavutluk, Kazakistan'ı 2-1 yendi.

Bülent'e plaket

Bulgaristan maçıyla A Milli Futbol Takımı'na veda eden Bülent Korkmaz, Danimarka maçı öncesi ödüllendirildi. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı, Bülent'e hizmetlerinden dolayı ödül verdi. Bülent, daha sonra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile tokalaştı.



4 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED