AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
YİNE BAŞARAMADIK

Daha önce de İsveç, İngiltere ve Letonya engellerine takılarak hedefine ulaşamayan Türkiye, dün de İnönü Stadı'ndaki hayati maçta son anda rakibine puan kaptırdı.

Son 13 yıldır İnönü Stadı'nda maç kaybetmeyen Milli Takım, Danimarka ile yaptığı kritik maçta berabere kalarak Türkiye'ye büyük hayal kırıklığı yaşattı. Ay-Yıldızlı ekibimiz, daha önce Ali Sami Yen Stadı'nda İsveç'e 2-1, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda İngiltere ile 0-0, EURO 2004 baraj maçında Letonya engeline 2-2'yle takılarak finallerin kapısından dönmüştü. Milli Takım, sahasında oynadığı zor maçlarda rakiplerine üstünlük sağlayamayarak son yıllardaki geleneğini dün akşam Danimarka karşısında da sürdürdü.

İÇ SAHALARDA YIKILDIK

2006 yılında Almanya'da düzenlenecek finallere katılma yolunda Danimarka beraberliğiyle yara alan A Milli Takım, elemelerde özellikle iç sahadaki puan kayıplarıyla dikkat çekti. Trabzon'da Gürcistan ile 1-1, İstanbul'da Yunanistan ile 0-0, Danimarka ile 2-2 berabere kalan Ay-yıldızlı ekip, Ukrayna'ya ise 3-0 yenilerek, iç sahada toplam 9 puan yitirdi, saha ve seyirci avantajını çok kötü kullandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ÜZÜLDÜ

A Milli Takım'ın başında 2. görev süresindeki ilk maçta galibiyeti son dakika golüyle kaçıran Fatih Terim, doğum gününe mutlu giremeyecek. bugün 53. yaşına girecek olan Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, son dakikada yenilen beraberlik golüyle adeta kahroldu.

Piontek: 2-2 adil bir sonuç

A Milli Futbol Takımı Eski Teknik Direktörü Sepp Piontek ise, mücadelenin 2-2 sonuçlanmasıyla ilgili olarak, "Adil sonuç'' dedi. İlk yarıda Türkiye'nin savunma zaafları yaşadığını kaydeden Piontek, "Hasan da güçsüz gözüktü. Değişikliler işe yaradı ve Türkiye öne geçti. Hakan Şükür 2. golden sonra kaçırdığı pozisyonu değerlendirseydi maç 3-1 bitebilirdi'' şeklinde konuştu. Danimarka'nın da maçta çok pozisyonunun bulunduğunu kaydeden Piontek, sonucun iki takım için de adil oduğunu söylerken, grupta Türkiye'nin şansının devam ettiğini ve Danimarka'nın Yunanistan ile oynayacağı maçta kendi kaderini belirleyeceğini ifade etti. Piontek, Türkiye'nin Ukrayna'yı yenmesi için defansındaki problemleri mutlaka çözmesi gerektiğini söyledi.

Almanya için bir ihtimal daha var

Seri başı olarak katıldığımız Dünya Kupası Elemeleri'nde yarı yolda kaldık. Ay-Yıldızlı ekibimiz, Danimarka karşısında aldığı beraberlikle 2006 Dünya Kupası finallerine katılma şansını da zora soktu. Grupta 24 puanla finallere daha önceden katılmayı garantileyen Ukrayna'nın ardından 17 puanı bulunan Türkiye maç fazlasıyla 2. sırada bulunuyor. 9 maçta 15 puan toplayan Yunanistan ve Danimarka ise ikincilik için büyük avantaj yakaladı. Türkiye grupta Ukrayna ve Arnavutluk ile deplasmanda karşılaşacak. Türkiye ile İnönü'de berabere kalan Danimarka 7 Eylül'de Gürcistan, 8 Ekim'de sahasında Yunanistan ve 12 Ekim'de de deplasmanda Kazakistan ile karşılaşacak. Türkiye'nin Play-Off'a katılabilmesi için kalan iki maçını kazanması, Danimarka'nın da Yunanistan'dan puan alması gerekiyor.



4 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED