AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Pazartesi savaşı!

Gözler Kanal D Ana Haber'deydi pazartesi akşamı... M.Ali Birand'ın ilk günüydü, ne yapacaktı, ne edecekti?

Yenilenmiş stüdyo dekoru ile karşımıza çıktı. Sık sık tebessüm eden Galatasaraylı Birand'ı izledik. İlginçtir sarı-lacivert bir kravat denedi ilk gün. Psikolojik bir taktik... Herşey hesaplanmış, ilk anchormanlık deneyiminde seyirciyi yakalama girişimi...

Onun tanınan sesini haber içlerinde de kullanarak, imaj oluşturmaya çalıştılar. Seda Sayan'ın "Ben erkeğimi kimseyle paylaşmam" sözlerini, siyasi, avrupai ve dünyevi haberler almaya alıştığımız Birand'dan dinledik. Gülerek okudu. Acaba o anda ne hissediyor diye merak ettim.

* * *

Seyirci Birand'ı ilk gününde yalnız bıraktı. ATV haber birinci oldu. Dünün sürprizini yapan Star haber, burun farkıyla ikinci oldu. Deşifre'den M.Ali Önel'in yaptığı haberi ana habere taşıdılar. Haberde Almanya'da bir genelev duvarı üzerine çizilen cami resimleri, dini motifler ve İslam dinine yapılan saygısızlık tüm ağırlığı ile ekrana taşındı. Star haber merkezi bu haberi üç gündür elinde tutuyor, M.Ali Birand'ın ilk ekran gününe saklıyordu. Ve darbeyi indirdiler. Sizin anlayacağınız acaip bir strateji savaşları yaşandı Pazartesi günü. Star Haber, Kanal D'nin Mehmet Ali'sini, Deşifre'nin Mehmet Ali'si ile vurdu...

* * *

Peki Kanal D Haber ne yaptı, Birandlı ilk gününde?...Totalde beşinci oldu. Hakan Aygünlü Flash haber de geçti onları... Flash haberin patronu Hakan Aygün "Bence eski Kanal D Haber'e göre daha başarılı" diyor. "Adını sanını bilmediğimiz kızlar yerine Birand'ın ekrdanda olması çok daha iyi" diye ekliyor. Birand'ın da Ali Kırca gibi kendini yenilemesi gerektiğini, onda bu gücün olduğunu savunuyor. Sonsözü; "Herşey reyting değildir. Giderek toparlanacağına inanıyorum."

* * *

AB grubunda ise haberler arasında Birand dördüncü olmuş. Üçüncü sıradaki TRT habere geçilmiş. İlginç bir gelişme. Birand'la da görüştüm dün. "Benim yaklaşımım bu, herkes bir yemek veriyor, biz böyle pişiriyoruz yemeği. Tabii ki zaman içinde ince ayarlar yapılacaktır. İlk günün gerilimi vardı üzerimizde. İlk güne bakmamak lazım" diyor. Ben de aynı görüşteyim. Birand bana çok sıcak geldi ekranda. Ancak haber formatı ve haberin önüne konan dizi vs. çok önemli. Star, haberin önüne En Son Babalar Duyar'ı koymuş, babalar gibi reytingle girmiş habere.. Kanal D ise reklamla dalıyor habere... Ağzınla kuş tutsan reytingi yükseltmek için toprağı kazıman gerekiyor.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş "M.Ali Birand benim yaşım kadar usta ve gıpta ettiğim bir gazeteci. Yorum yapmak bana düşmez, habercilikte herşey reyting değildir" diyor.

* * *

Show Haber Genel yayın yönetmeni Alican Değer ise, Birandlı ilk gün için "Zamana ihtiyacı var. Formatı henüz oturtamadılar. İlk reytingler ölçü değil. Haberde kim en iyi, kim altta Ramazan'da belli olacak. Çünkü iftar saati tam haber saatine denk geliyor, herkes ekran başında olacak" diyor.

* * *

Birand, ilk gün haber sonrası patronu Aydın Doğan ve Arzuhan Yalçındağ'ın kendisini ziyaret ederek tebrik ettiğini ve "İşte bizim istediğimiz bülten bu" dediğini söylüyor.

İşte Birandlı ilk günün yankıları ve yorumları böyle...


7 Eylül 2005
Çarşamba
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED