AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
İnşaata girmek yasaldır!

Geçtiğimiz yıl sinema salonlarında gösterilen İnşaat, TV'de ilk kez ekranda. Son yılların en başarılı yapımı olarak nitelenen film, iyiyle kötünün ayrımının zorlaştığı bir yerlerdeki inşaatta, bir türlü inşa edilemeyen hayatların traji-komik hikayesini anlatıyor.

Her Şey Çok Güzel Olacak'tan 4 yıl sonra yeniden kamera arkasına geçen Ömer Vargı'nın yönettiği ve eleştirmenler cephesinde övgü üstüne övgü toplayan 2003 yapımı İnşaat TV'de ilk kez ekranda. Bütçesi 1,5 milyon dolar olan filmin başrollerini ise, Suna Pekuysal, Emre Kınay, Şevket Çoruh ve Yeşim Büber paylaşıyor. İçinde yaşadığımız toplumda her alanda karşılaşılan problemleri, komedi unsurlarıyla birleştirerek izleyiciye sunan bir 'kara komedi' hikayesi olan İnşaat, sıradan insanların kahramanlaştığı, kötünün haklı olduğu, her şeyin yozlaştığı, yaşamla ölümün ayrımının zorlaştığı bir yerlerdeki inşaatta, bir türlü inşa edilemeyen hayatların traji komik hikayesini anlatıyor. Durum komedisi tarzında Türk Sineması'nın en başarılı filmlerinden biri olarak kabul edilen İnşaat günün en iyi seyirliği olarak izleyenleri bekliyor. Günümüz toplumunda, para, aşk, suç, ihanet, intikam, vs. gibi nedenlerle her alanda karşılaşılan çıkışsızlıkları, bir inşaatı merkeze alarak ve komedi unsurlarını kullanarak anlatan film, özellikle başarılı oyunculukları ve kamera kullanımıyla dikkat çekiyor. Türkiye'nin Cumhuriyet'ten bu yana bitmeyen "İnşaat"ına mizah penceresinden bakan film, herkesin şikayetçi olduğu siyasi yapıdaki bozuklukların temeline inmeyi deniyor.

'İNŞAAT'IN İÇİNDEN

"Hangi koşullarda masum, hangi koşullarda cani olunur?" gibi derin bir sorunun muhtemel cevaplarını tartışan film, yalnızca masumiyet-suç ilişkisine değil, medyanın tavrına da göndermeler yapıyor. Filmin konusu ise şöyle gelişiyor: İtalya'ya gitme umutlarıyla para biriktirmeye çalışan Ali ve Sudi, çalıştıkları inşaatta yaşamaktadırlar. Bir gece, Ali, bir mafya babasının şoförü olan işverenleri Nizamettin'in inşaatın bahçesine bir ceset gömdüğüne tanık olur. Her ne kadar, bu olayın dışında kalmak isteseler de, olayların istemleri dışında büyümesiyle, kendilerini, ameliliğin yanında önce mezar kazıcılığı, ardında da şeyhlik yapar halde bulurlar. İki yeni işlerinde de müşterileri hızla artarken, bir yandan da bir müşterilerinin inşaatta unuttuğu video kamerayla, yardım için kendilerine gelen insanların hikâyelerini kaydetmektedirler. İşler git gide sarpa sarmakta, Ali'yle Sudi hayal ettiklerinden çok daha fazla paraya kavuşurken, bir yandan da kaçıp gitme düşlerinden hızla uzaklaşmaktadırlar. İçine gömüldükleri durumu fark ettiklerinde her şey için çok geç olacaktır.

İNŞAAT

Yönetmen: Ömer Vargı Senaryo: Serdar Tantekin, Ömer Vargı Görüntü Yön: Ferenc Pap Oyn: Emre Kınay, Şevket Çoruh, Suna Pekuysal, Yeşim Büber, Ahmet Mümtaz Taylan, Binnur Kaya, Tuncay Beyazıt Türü: Komedi Süre: 118 Dk. Yapım Yılı: 2003
SHOW TV / 21.15


Birand 'anchorman'liğe kötü başladı

Önceki gün Kanal D Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başlayan gazeteci Mehmet Ali Birand, ilk gün reytinglerde Flash TV'nin bile gerisinde kalarak, 'anchorman'liğe kötü bir başlangıç yaptı. Mehmet Ali Birand sunumundaki Kanal D Ana Haber Bülteni tüm izleyicide, 2,10 rating alarak Ana Haber Bültenleri arasında 5. sırada yeraldı. Aynı gün yayınlanan anahaber bültenleri arasında ilk sırada 3,90 ratingle Ali Kırca ile ATV Haber yer alırken, ikinci sırada ise 3,70 ratingle Ece Özbek'in sunumundaki Star Ana Haber Bülteni vardı. Defne Samyeli'nini sunduğu Show Haber 2,90 ratingle üçüncü olurken, Hakan Aygün'ün sunduğu Flash TV Ana Haber 2,20 rating alarak dördüncü sırada yer aldı. Yılların habercisi Mehmet Ali Birand, Kanal D'de ilk deneyiminin ilk gününü yaşadığı Ana Haber Bülteni ise 2,10 reytingle beşinci oldu. Fulin Erler'in sunduğu TRT Ana Haber Bülteni'nin 2,00 rating alarak altıncı olduğu aynı gün, Defne Samyeli'nin sunduğu TGRT Ana Haber ise 1.30 rating alarak yedinci sırada yer aldı. Birand'lı Kanal D Ana Haber Bülteni tüm programlar arasında ise, ilk yüzde ancak 28'inci sırada yer alabildi.


FİLMLERDEN SEÇMELER

Hayata!
Gus, kaldığı huzurevinin yöneticisi Owen'ın vergi kaçırdığını öğrenince, ona şantaj yapar ve kendisini iki arkadaşıyla birlikte deniz kenarındaki tatil beldesine götürmelerini sağlar. Gus, Nellie ve Duncan, felaketten çaldıkları bu hafta sonunda gönüllerince eğlenirken, kendi gölgesinden korkan utangaç Owen, üç yaşlıyla geçirdiği hafta sonundan çok şey öğrenir.
Orijinal Adı: Here is to Life Yön: Arne Olsen Oyn: Erick McCormack, James Whitemore, Kim Hunter
TV8 / 21.00

Yeraltı Canavarı
Nevada'daki küçük bir çöl kasabası insan yiyen dev yaratıkların istilasına uğrar. Bacon ile Ward adlı iki kafadar ise tesadüfen geldikleri bu kasabayı bu canavarlardan kurtarmak için harekete geçerler. İki kafadar önce kasabanın delisini elektrik direğinin tepesinde ölü halde bulurlar. Ardından yaşlı bir çiftin tüm hayvanlarının parçalandığını öğrenirler.
Orijinal Adı: Tremors Yön: Ron Underwood Oyn: Kevin Bacon, Fred Ward Yapım Yılı: 1989 Türü: Macera
STAR / 21.40

Para Konuşur
Franklin, konserlere ve boks maçlarına karaborsa bilet bulan bir sokak satıcısıdır. Küçük dolandırıcılıklar yaparak yaşamını sürdüren Franklin, günün birinde TV muhabiri Russel'ın kendisine kurduğu komplo yüzünden yakayı ele verir. Franklin polisler tarafından yakalanınca alışık olduğu üzere yine hapis ziyareti yapacaktır. Ancak bu kez işler farklıdır.
Orj. Adı: Money Talks Yön: Brett Ratner Oyn: Charlie Sheen, Chris Tucker Türü: Komedi (1997)
SAMANYOLU / 21.45

Astronotun Karısı
Jillian ve Spencer, örnek bir çiftir. Ancak Spencer rutin bir mekik görevinde esrarengiz bir şekilde merkez üssü ile bağlantısını iki dakikalığına kaybeder. Bu olaydan sonra Spencer'in sağ salim eve dönmesine rağmen Jillian korkunç bir metamorfoza tanık olduğunu fark eder. Çünkü Spencer, dünyayı ele geçirmeyi hedefleyen korkunç bir yaratığa dönüşmüştür.
Orijinal Adı: Astronot's Wife Yön: Rand Ravich Oyn: Johnny Deep, Gary Grubbs, Tom Noonen Türü: Macera
ATV / 22.00

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Kıskançlık kurbanı bir ailenin ibretlik dramı
Beğeniyle izlenen Büyük Buluşma dizisinin bu akşam yayınlanacak olan bölümünde olaylar şöyle gelişiyor; Çiftçilik yaparak geçinen Fatma ve İsmail, ağanın gözüne girmeyi başarırlar. Fatma'nın köy içinde kıskanılacak pozisyona gelmesi birçok köylüyü rahatsız eder. Bir gün İsmail, ağanın emanet ettiği paralar cebinde yürürken, Hilmi yolunu keser ve paraları ister. İsmail paraları vermeyince de onu öldürür. Hilmi kurnazca bir planla cinayeti Fatma'nın üstüne yıkar.
[ 20.00 / SAMANYOLU ]

Bilişim fuarı canlı yayınlarla ekrana geliyor
Teknoloji fuarı Cebit Eurasia Bilişim canlı yayınlarla ekranda. Bilişim'05 yayınında, bilişim dünyasına yön veren yenilikler ekrana getirilirken, 11.45'teki Bora Balar'la Bilişim Gündemi'nde ise en yeni ürünler tanıtılıyor. 14.10'da ekrana gelecek olan Ahu Özyurt'la Bilişim Forumu'nda ise, TÜBİTAK çalışmalarından bilişim dünyasına yön veren tartışmalara kadar pek çok konu ekrana geliyor. CNN Türk ayrıca, en güzel Bilişim'05 fotoğrafını cep telefonuyla çekip bilisim@cnnturk.com.tr adresine gönderenleri cep telefonuyla ödüllendiriyor.
Çalgıcı Bekir, Kezban Yenge'nin kapısında!
Şensel Uykal, Parkan Özturan ve Gamze İnci gibi isimlerin rol aldığı Kezban Yenge dizisinin bu akşamki bölümünde; Köyde kocası da dahil herkesi sindirmeyi başaran Kezban Yenge, sürekli olarak köyün namlı ailelerinden olmasıyla övünmektedir. Bu arada köyün çalgıcılarından Bekir'in oğlu Burhan, Kezban'ın kızı Sülbiye'ye aşık olur. Bekir, bir gün oğluna Sülbiye'yi istemek için zorda olsa Kezban'ın kapısını çalar.
[ 20.00 / KANAL 7 ]
7 Eylül 2005
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi |

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED