AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
D Ü N Y A
Bush'a soruşturma

Katrina felaketinde başarısız olan ABD Başkanı Bush hakkında federal soruşturma başlatıldı. New Orleans'taki su pompalarla boşaltılıyor. Bölge, salgın hastalıklara karşı havadan ilaçlanıyor.

Amerikan siyasi ve yargı organları, ülkenin Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerini vuran Katrina Kasırgası'nın yol açtığı tradjedinin bu kadar büyük boyutlara ulaşmasının en büyük sorumlusu olarak gösterilen ABD Başkanı George W. Bush yönetimine karşı harekete geçti. Bush yönetimindeki hükümet, binlerce Amerikan vatandaşınının ölümünde ihmalleri olup olmadığı konusunda soruşturulacak.

Bush'a soğuk duş

ABD Başkanı, pazartesi günü Baton Rouge ve Poplarville kentlerine eşi Laura Bush ile birlikte ziyaret düzenlediğinde, bölge halkının Bushlar'a soğuk davrandığı haberleri basında yer alıyor. Bush'un Louisiana'yı ziyareti sırasında eyalet valisi Kathleen Blanco'nun da ABD Başkanı'na soğuk davrandığı belirtiliyor. Blanco, kurtarma ekiplerine Bush'u takdim ederken, "Herhalde takdim için bir şey söylememe gerek yok, işte karşınızda Başkan'' ifadesini kullandı. Blanco'nun, ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton dönemi FEMA yetkilisi James Lee Witt'ten yardım çabalarını yürütmesini istemesi de dikkat çekti.

Clinton: Başarısızlığı hepimiz gördük

ABD eski başkanlarından baba George Bush ile birlikte Katrina'nın evsiz bıraktığı kurbanlara yönelik bir yardım kampanyası başlatan Clinton, "Hükümetimiz başlangıçta başarısız oldu ve bu konuda herhangi bir itiraz da bulunmuyor. Halkın hepsi bir başarısızlık olduğunu gördü'' dedi.

ABD'den Türkiye'ye teşekkür

ABD, Türk yetkilileri ve Türk halkına, Katrina kasırgasını takip eden günlerde gösterdikleri dayanışma ve ilgiden dolayı teşekkür etti. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Türk yetkilileri ve Türk halkının gösterdiği dayanışma ve ilgiden dolayı ABD'nin minnettarlığı dile getirildi.

Felaket yüzünü sular çekilince gösterecek

Felaketin gerçekte verdiği zararın suların çekilmesinden sonra belirlenebileceğini belirten yetkililer, Katrina'nın binlerce kişinin ölümüne yol açmış olduğundan endişe ediyor. Federal Acil Yardım Dairesi'ne (FEMA) göre evsiz kalan 273 bin 600 kişi, çevredeki 16 eyalete yerleştirildi. Bu kişilerden 127 bini Louisiana'ya komşu Teksas eyaletine gönderildi. Louisiana'da yaşayan yaklaşık 1 milyon kişinin felaket nedeniyle yer değiştirmek zorunda kalabileceği belirtiliyor. Bu arada, Deniz seviyesinin altında bir yapıya sahip olan kentteki suyun pompalanarak tamamen boşaltılmasının ayları bulabileceği uyarısı yapıldı.



7 Eylül 2005
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi |

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED