AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

D Ü N Y A
'Zenciler zaten yoksuldu'

Katrina'nın yol açtığı Amerikan toplumsal yapısı hakkındaki tartışmalara Bush'un annesi de katıldı. Anne Bush, siyah felaketzedeler için, "Çoğu zaten birçok şeyden yoksundu. Bu nedenle onlar için pek bir şey farketmiyor" diyerek şaşırttı.

ABD'nin güney sahillerini vuran Katrina Kasırgası'nın yol açtığı toplumsal tartışmalar dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Felaketin neden olduğu doğal zararlar yavaş yavaş sarılıyor. Ancak Katrina'nın gözler önüne serdiği Amerikan toplumsal yapısındaki bozukluklar daha uzun zaman sorun olmaya devam edecek. Özelilkle Bush yönetiminin felaket karşısındaki tutumu Amerika'da büyük tartışmalara yol açtı.

Amerikan medyası, Bush yönetiminin felakete kayıtsız kalmasının nedeni olarak, bölgedeki insanların fakir ve zenci olmasını gösterdi. Felaket bir çok acıdan Amerikan imajını sarstı. Dünyanın süper gücü Amerika felakete müdahalede aciz kaldı. Her şeyden önce de kendi vatandaşlarına yönelik ayrımcı bakış açısı ortaya çıktı. Bu konuda giderek alevlenen tartışmalara son olarak ABD Başkanı Geogre W. Bush'un annesi Barbara Bush da katıldı.

Barbara Bush'un felaketzedeler hakkındaki açıklamaları 'Beyazların' ötekileri nasıl algıladığına dair çok şey söylüyor. Anne Bush, Katrina felaketiyle ilgili olarak bir radyoya yaptığı açıklamada, New Orleans'taki Superdome Stadyumu'nu dolduran yoksul siyahları kastederek, "Bunların çoğu zaten birçok şeyden yoksun insanlardı. Bu nedenle onlar için pek birşey farketmiyor" diye konuşması hayret uyandırdı. Barbara Bush'un açıklamasının ABD'deki tansiyonu daha da alevlendireceği belirtiliyor.

20 bin kişi kaderine terkedildi

New Orleans'daki arama çalışmalarını sürdüren yetkililer, ölü sayısının 10 bine ulaşmayacağını söyledi. Yetkililer ayrıca, ölenlerin anısına saygılı olmak için cesetlerin görüntülerinin yayınlanmasına izin verilmeyeceğini bildirdi. Bu arada Bush'un felaket bölgesine üçüncü kez gideceği belirtildi.

Öte yandan, ABD'li senatörlerin Bush'a yönelik tepkileri sürüyor. Louisiana Senatörü Michel Landrieu, Bush yönetiminin felaket karşısındaki kayıtsızlığına duyduğu öfkeyi şöyle dile getirdi: "20 bin Amerikan vatandaşının yemekten, içmekten, güvenlikten yoksun, tuvaletleri ve dışarıya çıkma olanakları da olmayan bir durumda New Orleans'taki Convention Center'da barınmak zorunda kaldıklarından resmi yetkililerin hiç mi hiç haberdar olmadığı bilenen bir gerçektir!"

  • NEW ORLEANS

    20 bin kişi kaderlerine terkedildi

    Katrina'nın sulara gömdüğü New Orleans'taki insanlık dramı sürüyor. Her türlü temel ihtiyaçtan yoksun 20 bin felaketzede tamamen kaderlerine terkedilmiş durumda. Kentteki 10 bin insanın zorla tahliyesi devam ederken, Bush felaket bölegesine üçüncü kez gidiyor.



  • 11 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED