AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M
YÖK, Anadolu Meslek
liselerini de yok etti

ÖSS'de uyguladığı katsayı ile öğrencileri boynu bükük bırakan YÖK, Anadolu Meslek liselerini bile bitirme noktasına getirdi. OKS sınav şartını kaldıran Anadolu Meslek liseleri buna rağmen okutacak öğrenci bulamıyor.

  • YAKUP BULUT / ANKARA
    Meslek liselerine yönelik farklı katsayı uygulayan YÖK, öğrencilerden sonra okulları da mağdur etmeye başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, "Anadolu" türü eğitim verdiği meslek liselerinde bile kontenjanları dolduramadığı için bu okullara kayıtta Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı'na (OKS) kazanma şartını bir kenara bıraktı, hatta OKS'ye girmiş olma şartını bile kaldırdı.

    Anadolu teknik ve Anadolu meslek liselerinde normal kayıt süresi bugün sona ererken, OKS'ye girmemiş öğrencilerden kayıt yapmak isteyenler eğer bu okullara gitmek isterse, 14-16 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırabilecekler. Öğrenciler ortaöğretim diploma notuna göre yapılan sıralama ile okullara yerleştirilecek.

    En çok açık İHL'lerde

    OKS ikinci yerleştirme sonucunda Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kontenjanları dolarken, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liseleri'nde 108, MEB Kız Teknik Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Anadolu Teknik ve Anadolu Kız Meslek Liseleri'nde 438, Anadolu İmam Hatip Liseleri'nde 2 bin 185, Sağlık Meslek Liselerinde de 1 kontenjan boş kaldı. Bakanlık öncelikli olarak, en fazla öğrenci açığı bulunan Anadolu türü İmam Hatip Liseleri'nin boş kalan kontenjanlarının doldurulması için İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazılı açıklamada, bir kayıt kabul komisyonu oluşturulması ve ön kayıt yolu ile kontenjanların doldurulmaya çalışılması istendi.

    Milli Eğitim Bakanlığı "Anadolu" türü meslek liselerine öğrenci bulma arayışına Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda da gitti. Valiliklere ve il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazı ile, Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liselerine yerleşen adayların kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu okullarda açık kalan kontenjanları için ilköğretim okulu diploma notu esas alınarak, ön kayıt yoluyla öğrenci alınacağı duyuruldu.

    Genel Müdürlük, il milli eğitim müdürlerinden meslek liselerinde kontenjanların doldurulması için OKS'ye girme şartını aramamalarını istedi. Anadolu türü meslek liselerinin tamamında 12-13 Eylül tarihlerinde ek yerleştirme için ön kayıt yapılacak.

    OKS 2 kayıtlarında son gün

    OKS'nin Ankara'daki yerleştimelerinde yapılan hata düzeltildi. Ankara'daki Anadolu liselerine yapılan yerleştirmenin yenilenmesi sonucunda, 37 adayın yerleştirmesi iptal edildi, 55 öğrenci yeniden yerleştirildi. Adaylar, yeni yerleştirmeye ilişkin sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın "www.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenebilecekler. Yeni yerleştirme sonuçlarına göre, söz konusu okullarda yeniden başlatılan ikinci yerleştirme kayıtları, diğer okullarla birlikte bugün sona erecek.



  • 11 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED