AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Rüzgarlara Söylenen

Haydutların yaktığı köyünden kopup şehirdeki binlerce sokak çocuğunun arasına karışan henüz on yaşındaki Nelio'nun dokuz güne sığdırdığı hikâyesi, Antonio Maria Vaz'ın rüzgârlara anlattığı. Metis'ten Haluk Barışcan'ın Türkçesiyle çıkan Rüzgarlara Söylenen'in yazarı daha çok polisiye romanlarıyla tanınan İsveçli yazar Henning Mankell. Yazar ikinci vatanı, Afrika'nın masalsı ama katı gerçekliğinden bir kesit sunuyor bu hüzünlü çocukluk komedyasında.
Bilgi tel: 0 212 245 46 96

Edebiyattaki Mevlana

Hilmi Yücebaş'ın, Türk edebiyatında, farklı düşünceleri kendi paydasında eriten büyük düşünür Mevlâna üzerine yazılan yazılardan seçkiler yaptığı 'Edebiyatımızda Mevlana' isimli kitabı L&M yayıncılıktan çıktı. Biyografik seçki türündeki kitapta Mevlana'nın toplum üzerindeki ortak algısını yansıtan yazarlar arasında Hilmi Ziya Ülken, Orhon Seyfi Orhon, Nihat Sami Banarlı, Arif Nihat Asya, Hasan Ali Yücel, Sezai Karakoç ve Halide Edip Adıvar gibi ünlü edipler var.
Bilgi tel: 0 212 513 84 15

Çağdaş Arap Düşüncesi

Çağdaş Arap Düşüncesi / 1967 sonrası Arap Entelektüel Tarihi Araştırmaları, Anka Yayınlarından çıktı. Prof. İbrahim Ebû-Rabi imzalı kitapta; şeriat, insan hakları, sivil toplum, liberalizm, laiklik, küreselleşme gibi konular inceleniyor, ideolojilerin çağdaş Arap düşüncesindeki rolü sorgulanıyor. 1967'deki Mısır-İsrail savaşı ve Mısır özelinde Arap dünyasının savaştan yenik çıkmasının Ortadoğu'daki modernizasyon programlarını erittiği vurgulanıyor.
Bilgi tel: 0 212 514 53 54

Azerbaycan Gerçeği

Azerbaycan Gerçeği / Şah Mat, Nevroz Hasan Bozalganlı imzasıyla, Elips Kitap'tan çıktı. Ebufeyz Elçibey ile beraber Azatlık hareketine katılan yazar, Azerbaycan gerçeğini, kendi hikayesi ve fikirlerinden hareketle ve akıcı bir dille açıklıyor. Avni Özgürel'in ifadesiyle, kitapta, ayrıca karakter dokumuza ve zaaflarımıza ilişkin elle tutulur ipuçları da var. Ayrıca meraklı bir polisiye roman iştihasıyla okunabilecek bölümleri 'macera' deyip geçmemek gerekir.
Bilgi tel: 0 312 447 04 57

Eyyubiler'in ilk yılları

Ali Beyyumi'nin kaleme aldığı, 'Kuruluş Devrinde Eyyubiler' 12. ve 13. yy'larda Mısır, Suriye, Güneydoğu Anadolu ve Yemen'de hüküm sürmüş, Haçlılara karşı İslam dünyasını korumuş bir devlet olan 'Eyyubi Devleti'nin kuruluş öncesini ve kuruluşuna kadar olan dönemi siyasi açıdan ele alıyor. Kent Yayınları arasından Abdülhadi Timurtaş'ın çevirisiyle çıkan çalışma Selçukluları, Atabek Zengilerini, Fatımileri ve Haçlıları tanımak isteyenler için birebir.
Bilgi tel: 0 212 519 00 09

Sade ve sadece İbn Battûta

Araştırmacı A. Sait Aykut tarafından sekiz yılda beş yüze yakın kaynak taranarak çevrilen 'İbn Battuta Seyahatnamesi', Yapı Kredi Yayınlarından çıktığı ilk sene TYB Çeviri ödülüne layık görülmüştü. Ünlü Faslı seyyah İbn Battuta'nın yedi büyük yolculuğunu ayrıntıları ihmal etmeden anlatan seyahatname, bu kez ayrıntılı bilimsel açıklamalara yer verilmeyen, sadeleştirilmiş basımıyla kolay okunur biçimde, aynı yayınevi tarafından okuyucuyla buluşturuluyor.
Bilgi tel: 0212 293 08 24

Gazeteci gözüyle Öcalan

Gazeteci-yazar Arslan Tekin'in, terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı adasına hapsedilmesinden itibaren katıldığı duruşmaların tespit edebildiği tüm ayrıntılarını aktardığı ve belgelerle desteklediği 'Son İsyan: Güneydoğu'daki Kirli Savaşın Hikayesi' adlı kitap Elips Yayınlarından çıktı. Kitapta Öcalan'ın neden 'Sekbancıyım ve Ziya Gökalp'in yazdıklarına katılıyorum dediğini, avukatlarıyla ilişkisini ve şehit yakınlarının Öcalan davasına bakışları yer alıyor.
Bilgi tel: 0 312 447 04 54

Başarıya Yürüyenler

Yrd. Doç. Süleyman Doğan üreten, istihdam sağlayan, döviz kazandıran, ülkemizi tanıtan ihracatçılarımızı Başarıya Yürüyenler adlı kitabında anlatıyor. Nesil Kitap'tan çıkan kitapta, 17 iş adamının başarı hikayesi bulunuyor. Hacı Boydak'tan İbrahim Bodur'a, Kemal Şahin'den, Sabri Ülker'e kadar iş hayatında başarıya yürüyenlerin hikayeleriyle birlikte tecrübelerini de içeren kitap, iş hayatına yeni atılan ya da iş hayatında başarılı olmak isteyenler için.
Bilgi tel: 0 212 551 32 25



11 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED