AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

S P O R
KARTALIN AYAĞI KAYDI

Milli maçların yıldız isimleri Tümer ile İbrahim Toraman'ın kötü oyunu ve Okan'ın cezasıyla beli bükülen Kartal, 2. dakikada gelen Dia Cire'nin golüne teslim oldu.
İki takımın da çok sayıda gol fırsatından yararlanamadığı maçta ağır yara alan Beşiktaş, Malmö ve F.Bahçe sınavları öncesi moral çöküntüsüne de uğradı.

İKİNCİ ŞOK RİZE'DE

Beşiktaş, Turkcell Süper Ligi'nde zorlu Çaykur Rizespor deplasmanında 2. dakikada yediği golle sahadan 1-0 mağlup olarak bu sezonki ilk yenilgisini aldı. PFDK tarafından sahası 1 maç kapatılan Beşiktaş, bir şokta Rize'de yaşadı. Siyah-Beyazlılar, maçın hemen başında ne olduğunu anlamadan kalesinde golü gördü.

YAĞMUR HİÇ DURMADI

Daha sahaya yerleşemeyen Kartal, Okan'ın ceza alanındaki şutu Cordoba'dan döndüğünde Beşiktaşlı oyuncular birbirine bakarken Çaykur Rizespor'dan Dia Cire topu ağlara göndermişti bile: 1-0. Golden sonra toparlanması beklenen Beşiktaş'ta ilk yarı boyunca hiçbir olumlu gelişme olmadı.

CORDOBA DEVLEŞTİ

Maçın başlamasına 4 saat kala başlayan ve maç boyunca hiç durmayan sağanak yağmur, saha zemini tam anlamıyla balçık hale getirdi. Ağırlaşan sahada Beşiktaş'ın etkili kramponları kaybolup gitti. Rıza Çalımbay'ın, maça denge getirebilmek için Veysel ve Ahmet Dursun'u oyuna alması da sonucu değiştirmedi.

ÇALIMBAY: Basit bir gole teslim olduk

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Rize karşısında çok basit bir golle yenildikleri için üzgün olduğunu söyledi. Bu mağlubiyetin kendilerini çok fazla etkilemeyeceğini belirten Çalımbay, "Lig uzun bir maraton. Bu kaybımızı telafi ederiz. Ancak Beşiktaş böyle basit goller yememeli" dedi. Çalımbay, Ailton'u sakatlandığı için oyundan aldığını kaydetti.

Kim bu Douglas?

Beşiktaş'ın popüler yabancı oyuncuları, varlık gösteremezken, Rizespor'un sessiz sedasız transfer ettiği Douglas, sahanın yıldızıydı. Brezilya birinci ligi takımlarından Criciuma'dan gelen 23 yaşındaki orta alan oyuncusu,galibiyette en büyük pay sahibi oldu.

Ailton'a göz açtırmadılar

Beşiktaş'ın iki yabancı forveti Ailton ve Youla, Çaykur Rizespor'a karşısında bir varlık gösteremedi ve sahada kaybolup gittiler. Teknik direktör Rıza Çalımbay da Ailton'u, sakatlığının da etkisiyle ilk yarı sonunda oyundan alırken, Youla'yı da 67. dakikada kenara çekmek zorunda kaldı. Genç hoca, maçın başında da sahaya sürpriz bir kodra sürdü. Çağdaş'a haftalar sonra ilk 11'de şans verirken, 3 maçlık cezası biten Ali Tandoğan'ı 18'e dahi almadı. PAF maçını Ç.Rizespor 2-1 kazandı.



11 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED