AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Türkiye ve dünyayı sosyalciler yönetiyor'

Bakan Çelik, Türkiye'yi ve dünyayı sosyal bilim eğitimi almış insanların yönettiğini söyledi. Kabineden örnek veren Çelik, 23 kişilik kabinede fen bilimci altı kişi, sosyal bilimci ise 17 kişi var" dedi.

  • YAKUP BULUT / SAKARYA
    Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'yi ve dünyayı sosyal bilim eğitimi almış insanların yönettiğini söyledi. Sakarya'nın Camili beldebinde yaptırılan Sosyal Bilimler Lisesi'nin temel atma töreninde konuşan Çelik, öğrencilere kabineden örnek vererek, "23 kişilik kabinede fen bilimci altı kişi sosyal bilimci ise Başbakan da dahil 17 kişi var. Bu size bir şey ifade etmiyor mu?" dedi.

    Dünyayı sosyal bilimciler yönetirken, fen bilimcilerin onların yanında tekniker olarak çalıştığını belirten Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Mesela bütün valiler sosyal bilimcidir. Diyelim ki 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal mühendistir. Ancak Turgut Özal'ı Turgut Özal yapan toplum mühendisliğidir, sosyalliğidir. Böyle sosyal bir Cumhurbaşkanı'na can kurban."

    Eğitim sistemindeki çarpıklık

    Bakan Çelik, "Türkiye'de 70 adet Fen Lisesi var. Biz iktidara gelinceye kadar hiç sosyal bilimler lisesi yoktu" diye konuştu. Sosyal bilimler eğitiminin önemini anlatırken, kendi öğrenciliğinden törene katılan öğrencilere örnek veren Bakan Çelik, şöyle anlattı: "Eğitim sistemimizde bir çarpıklıkta değinerek belirtmek istiyorum. Eğilimim edebiyat olmasına rağmen, lisenin fen kolunu birincilikle bitirdim. Sonra yine edebiyat fakultesine gittim. Akademisyenliğim de yine edebiyat üzerineydi. Ancak, şunu söyliyeyim, ben liseyi bitirdiğim de eğer sosyal bilimler lisesi olsaydı, kesin bu okula giderdim." Çelik, sosyal bilimler liselerinin 4 yıllık liselerden farklı olarak hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıl olduğunu belirtti.

    Cemil Meriç lisesi

    Temeli attıkları okulun Türkiye'nin 6. Sosyal Bilimler Lisesi olduğunu belirten Çelik, bu okullara fikir dünyasının en parlak kişilerin isimlerini bizzat kendisinin verdiğini söyledi. Çelik, temel atılan okula da Cemil Meriç ismini koydu. Cemil Meriç'in kim olduğunu öğrencilere soran Çelik, öğrencilerden yanıt alamayınca, "Sizi keratalar, bilmiyorsanız bunu ödev olarak veriyorum. Araştırın" dedi.

    Para isteyen öğretmen olmasın

    Hendek İlçesi'nde yaptırılan Kız Meslek lisesi ve Pratik Kız Sanat Okulu'nun açılış töreninde de bir konuşma yapan Çelik, ''Öğretmenlik feragat mesleğidir. (Ben zengin olacağım) diyen öğretmenlik mesleğini seçmesin'' dedi. Hükümet için mesai saatinin 24 saat olduğunu ifade eden Çelik şunları kaydetti: "Türkiye her yönüyle kabuk değiştiriyor. Öğretmenlik kariyer mesleği haline geldi. Atamalara adil bir sistem getirdik. 20 bin öğretmenin atamasını 15 dakikada yaptık. Eskiden Milli Eğitim Bakanlığı'nın koridorları çarşamba pazarı gibiydi. 100 bin öğretmene bilgisayar verdik."

    Çelik, "Benim imkanım olsa, öğretmene bütçede kaynak olsa, 850 YTL değil 3 bin YTL veririm'' dedi.



  • 18 Eylül 2005
    Pazar
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED