AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Aileni seçemezsin ama...

Sorumsuz bir adamın akrabası bile olmayan bir çocukla yaşadığı duygusal baba-oğul ilişkisini anlatan Bir Erkek Hakkında, TV'de. Film, iddialı değil, ne ağlatıyor, ne de kahkaha attırıyor. Ancak çok iyi.

ATV ekranlarına bugün About A Boy (Bir Erkek Hakkında) adlı film getiriliyor. Romantik-komedi severlerin kaçırmaması gereken türden bir yapım olan Bir Erkek Hakkında, Nick Horby'nin kaleminden çıkma aynı adlı romandan uyarlanmış. Filmi daha önce American Pie'yı yöneten Chris Ve Paul Weitz'in yönetmesi yüzünden akla o yapıda bir film gelmesine rağmen, Bir Erkek Hakkında, komedi anlayışı olarak tamamıyla değişik yapıda. Sadece kendini düşünen zengin bir kadın avcısının, küçük bir çocukla tanıştıktan sonra hayatını keşfetmesi gibi çok işlenmiş bir konuya rağmen, çok güzel bir uyarlama, karakterleri ilginç yapan oyuncular ve başarılı yönetim ile türünün iyileri arasında gösterilebilecek bir film ortaya çıkmış. Filme adını veren romanın ismi ise, Nirvana'nın About A Girl şarkısından esinlenme bir isim.

Çocuk babasını seçince

Filmin konusu ise şöyle: 40'lı yaşların eşiğinde olan Will Freeman, müzmin bir bekârdır. Hiçbir kadına bağlanmak istemeyen Will, kendisine daha fazla malzeme bulabilmek için 'yalnız anne-baba' dayanışma gruplarının bir toplantısına katılır ve burada bir arkadaşının oğlu Marcus'a bakıcılık yapan bir grup üyesiyle çıkmaya başlar. Ancak kadınları kendine bağlamaktan kaçınan Will, Marcus'un kendisini çok sevmesi üzerine onunla sıradışı bir arkadaşlık yürütmeye başlar. Her ne kadar konusu sıradan bir romantik-komediyi çağrıştırsa da Bir Erkek Hakkında, baba-oğul ilişkisini mercek altına alması ve Will karakterinde insan doğasının iyi ve kötü yanlarının çatışmasını başarıyla vermesiyle dikkat çekiyor.

Bir Erkek Hakkında

Orijinal Adı: About a Boy Yön: Chris Weitz, Paul Weitz Senaryo: Peter Hedges Görüntü Yön: Remi Adefarasin Oyn: Hugh Grant, Nicholas Hoult, Toni Collette, Rachel Weisz, Sharon Small Müzik: Damon Gough Yapım: 2002 Süre: 100 Dk. Türü: Romantik-Komedi
ATV / 21.45


BERAT KANDİLİ İÇİN EKRANDA DA ELLER DUADA

MAKEDONYA'DAN CANLI YAYIN
Ramazan'ın habercisi Berat Kandili Makedonya'dan canlı yayınla ekrana geliyor. Kanal 7'nin Üsküp'teki Mustafa Paşa Camii'nden canlı olarak ekrana getireceği programda, mevlithan, hafız ve kâriler buluşuyor. Canlı yayınlanacak programın duahanı Prof. Dr. Cevat Akşit.
[20.00/KANAL 7]

CAMİ YERİNE GÖSTERİ MERKEZİ
Samanyolu'nun Kandil programını ise, Reha Yeprem ve Asım Yıldırım sunuyor. Bostancı Gösteri Merkezi'nden yayınlanacak gece Davut Aktepe'nin okuyacağı Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlıyor. Programa Gülay, Esat Kabaklı, Yıldırım Bekçi ve Bilal Ercan katılıyor.
[22.15/SAMANYOLU]


İbn Arabi ve Mevlana'nın izinden 'ilahi aşk' aramaları

İlahi aşk, doğası, halleri, renkleri ve insana bağışladıklarıyla Aşka Dair adlı program aracılığıyla TRT 2'den ekrana yansıyor. Yapım ve yönetimini Sadık Yalsızuçanlar ve Tuğba Ergünen'in üstlendiği Aşka Dair, İbn Arabi ile Mevlana'nın şiirleriyle düşüncelerinden yola çıkarak ilahi aşkın ele alındığı 7 bölümden oluşuyor. Mahmut Erol Kılıç, Tuğrul İnançer, Ayşe Şasa, Rabia Christine Brodbeck, Seyyit Erkal ve Lale Müldür gibi isimlerin konuşmacı olarak katıldığı İlahi Aşk programının ilk bölümünde Abdurrahim Karakoç'un 'Mihriban' adlı şiirinin öyküsü yeralıyor.
[ 20.45 / TRT 2 ]


FİLMLERDEN SEÇMELER

Özgürlük Uğruna
TRT'nin pazar sabahları ekrana getirdiği Western filmleri kuşağında bu hafta Özgürlük Uğruna adlı film var. Başrollerini Alan Ladd ve Shelley Winters'in paylaştığı filmin konusu ise şöyle gelişiyor: O'Rourke Kırmızı Ceketliler grubuna mensup bir polistir. Arkadaşı Kızılderili Kajou ile avdan dönerken Grace adında bir kadına rastlar. Grece ise aslında bir katil zanlısıdır.
Orijinal Adı: Saskatchewan Yönetmen: Raoul Walsh Oyuncular: Alan Ladd, Shelley Winters Türü: Western/Macera
TRT 1 / 11.10

Dört Mevsim
The Four Seasons, tatile çıkan bir grup evli çiftin romantik hayatlarına odaklanıyor. Bir yıllık bir zaman diliminde, dört mevsimi de içine alan bir anlatımla ilerleyen film zorlu sınavlara tabi tutulan ilişkileri anlatıyor. Tüm oyuncu kadrosunun başarılı bir performans sergilediği film, gösterime çıktığında hem gişe başarısı sağlamış hem de eleştirmenlerin övgüsünü toplamıştı.
Orjinal Adı: The Four Seasons Yön: Alan Alda Oyn: Alan Alda, Carol Burnett, Len Cariou, Sandy Dennis (1981)
Cnbc-e / 12.00

Gizli Ajanlar Kulübü
Ray Chase, bir oyuncak dükkanının sahibidir. Oğlu Jeremy ile birlikte yaşamaktadır. Aslında, oyuncak dükkanı işletmesi yanıltmadan başka bir şey değildir. O aslında dünyaya barışı getirmek isteyen, kötünün karşısında olan Shadow denen bir organizasyonun üyesidir. Bir gün Ray eve gelmez. Jeremy bunu araştırmaya başlayınca babasıyla ilgili gerçeği öğrenir.
(The Secret Agent Club) Yön: John Murlowski Oyn: Hulk Hogan, M. Mccurley, Richard Moll (1996)
KANAL 7 / 16.45

Kandil
Merzifon'da yaşayan Himmet Dede eşinin ölümüyle bir başına kalır. Ani bir kararla İstanbul'a gitmeye karar veren Himmet Dede, yıllardır garajda olan hurda arabasını tamir ettirir ve yollara düşer. Yolculuğu sırasında tartaklanmış bir hayat kadınına rastlar ve onu hastaneye götürür. Kadın, Himmet Dede sayesinde yeni bir yaşamın kapılarını aralar. Himmet Dede ise, İstanbul'da Kerem adlı zengin bir gençle tanışır.
Yön: Hilal Saral Ünalan Oyn: Ayşegül İşsever, Arda Öziri, Erdal Cindoruk, Kamil Adıgüzel, Ege Tanman (2005)
KANAL 7 / 23.15

Dostum Arabam Nerede?
İki kafadar, çılgın bir parti gecesinin sabahında hiçbir şey hatırlamayarak uyanırlar. Arabalarını ise bir türlü bulamazlar. Üstelik o gün ikiz kardeş olan sevgililerinin doğum günüdür. Jesse ve Chester adlı gençler onlara aldıkları hediyeleri bagajda bırakmışlardır. Arabayı ararlarken peşlerine bazı insanların takıldığını fark ederler.
Orj. Adı: Dude, Where Is My Car? Yön: Danny Leiner Oyn: Ashton Kutcher, Sean William Scott, Jennifer Garner
SHOW / 01.30

TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

 
Provokasyon olayları hakkında
Gazeteci Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Pazar Sohbeti'ne Doç. Dr. Yücel Sayman, Dr. Cengiz Aktar ve gazeteci-yazar Cengiz Çandar'ın konuk oluyor. Artan provokasyon olaylarının masaya yatırılacağı programda "Türkiye'de toplumu kimler, neden provoke ediyor?", "Provokatörler, Türkiye'de sağlanan istikrar ortamını ve kişisel hak ve özgürlükleri neden hedef alıyorlar?" ve "Devlet ve vatandaş karşı karşıya mı getirilmek isteniyor?" gibi sorular cevap buluyor.
[11.30/SAMANYOLu]

Ekonomi magazini "İş'te Magazin"de
Ekonomi ve magazini birleştiren yeni bir program başlıyor. Abdullah Türksoy ve Veda Öztürk'ün hazırladığı, Türkiye'de ve dünyadaki ekonomik gelişmelerin ekrana taşınacağa programın ilk bölümünde, olası bir Marmara depremini merceğe alan deprem dosyası, sanat ve müzik dünyasında vergi kaçakçılığı ve sanatçılarla yapılan röportaj, CNN İnternational'ın tüm dünyaya örnek kişi olarak tanıttığı Mehmet Tanrısever'le söyleşi ve bir defile ekrana geliyor.
[13.15/KANAL 7]

Yavuz Baydar'la Soru-Cevap TRT'de
Medyanın ilk ombudsmanı, yazar Yavuz Baydar TRT ailesine katıldı. Daha önce CNN Türk ve TV 8'de Soru-Cevap programını sunan Baydar, gündemi belirleyen konuları yine gündemdeki konuklarla masaya yatırıyor. İzleyicilerinin yurt ve dünya gündemine dair sorularının ilgili ağızlardan yanıtlanacağı Soru-Cevap'ı diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise gündemin hem konuklarla hem de izleyici ile tartışılabilmesi.
[18.25/TRT 2]

Haber kanalları Almanya seçiminde
Almanya'nın Türkiye için de kritik olan seçimi ve bundan çıkacak sonuçlar NTV'nin özel yayınında erkana getiriliyor. Banu Güven'in Berlin'den yapacağı yayında sandık çıkış anketleri, Almanya'nın seçim sonuçları, siyasetçi, gazeteci ve akademisyenlerin seçim sonuçlarına ve ülkedeki yeni hükümet olasılıklarına ilişkin değerlendirmeleri ekrana taşınıyor. Almanya'da gerçekleştirilen seçimlerle ilgili olarak CNN Türk'te de değerlendirmeler ekranlara getiriliyor.
[21.00/NTV]

Superman'in sıradan bir ergen olarak portresi: Smallville!
CNBC-e ekranlarına yeni tarihli bir Superman hikayesi getiriliyor: Smallville. Clark Kent'in lise öğrencisi olduğu yıllarda Smallville adlı kasabada başlayan dizi, ileride dünyayı kurtaracak bir süper kahramanın gençlik yıllarını anlatıyor. Kırmızı botları ve mavi taytının olmadığı, birçok genç gibi ergenlik sorunları yaşadığı bir dönemden bahseden dizi, Clark'ın ailesini, arkadaşlarını, ilk aşkı Lana Lang'i de başka bir boyutta ekrana getiriyor. Bu diziyle kahramanların ve kötü adamların dünyasını tanıyan TV izleyicisi, her şeyin başlangıcına bir yolculuk yapıyor.
[ 20.00 / CNBC-e ]

Ailesini biraraya getirmeye çalışan bir adamın imtihanı
İsmet Erten, Nazan Ersan ve Bahadır Tok'un başrol oynadığı, Zeynep Tor'un yönettiği Kulun Düştü İsyana adlı TV filminde, Hüseyin 20 yıl önce karısını bir trafik kazasında kaybetmiştir. Kazadan sonra kendisini içkiye vermiştir. Çocuklarıyla ise hiç ilgilenmemiştir. Aradan geçen 20 yılda çocukları kendilerine babalarından uzak bir hayat kurmuşlardır. Alkolün kötü tuzağına düşen Hüseyin son zamanlarda eşi Suna'yı rüyasında görmektedir. Karısı ona çocuklarına sahip çıkmasını öğütlemektedir. Bunu dinleyen Hüseyin çocuklarını bulmak için yola düşer.
[ 21.45 / KANAL 7 ]
18 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED