AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Nedvi'den İmam-ı Rabbânî

İmam-ı Rabbânî üzerine Nedvi'nin kaleme aldığı 'Müceddid-i Elfisâni İmam-ı Rabbânî' adlı kitabı Kayıhan Yayınlarından Yusuf Karaca'nın çevirisiyle çıktı. İmam-ı Rabbânî'nin hayatı ile beraber, Hicri 10. asırdaki İslâm dünyasına da bakan 429 sayfalı kitap, Padişah Ekber dönemi, Ekber'in değişmesinde saray alimlerinin rolü, fitneler ve Yunanlı filozofları tenkidi, bid'at ile mücadelesi ile Rabbânî'nin halifeleri ve eserleri hakkında geniş bilgileri içeriyor.
Bilgi tel: 0 212 513 51 90

Mevlana'dan öyküler

Mevlana, sadece Doğu'nun bir şairi değil, İslam'ın bir mütefekkiri, etkisi devam eden bir mutasavvufi ve büyük bir manevi önderi. 13. yüzyılda dağılmaya yüztutan Anadolu birliğinin sağlanmasında Moğol istilasının tahribatının azaltılmasında büyük tesiri olan güçlü bir kale. İsmail Fatih Ceylan'ın "o bir muhabbet fedaisi, bir sevgi kasırgası, bir hoşgörü pınarıdır" diye tanımladığı Mevlana'dan seçtiği Peygamber Öyküleri Tarih Düşünce Kitapları'ndan çıktı.
Bilgi tel: 0 212 511 75 00.

Aşağıdaki Yangın

Nobel ödüllü yazar William Golding, Geçiş Ayinleri ve Yan Yana'dan sonra üçlemenin son kitabı Aşağıdaki Yangın'da okurunu tarihin en uzun deniz yolculuklarından birinin nasıl sona erdiğine tanık ediyor. Sel Yayıncılıktan çıkan kitabın Türkçesi Banu Tellioğlu'na ait. Yazar romanda 19. yüzyıl İngilteresi'nin toplumsal dokusuna ait her sınıftan insanı aynı gemide toplayarak demokrasi, özgürlük, koloni, din gibi kavramları dönem aydınlarına sorgulatıyor.
Bilgi tel: 0 212 516 96 85

Madonna'nın Son Hayali

Doğan Akhanlı Kanat Kitap'tan çıkan Madonna'nın Son Hayali'nde, Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna'sı Maria Puder'in peşine düşüyor. Maria Puder, gerçekten de doğum sırasında mı ölmüştü yoksa soykırımından kaçan 769 yolcusuyla sulara gömülen Struma'da mıydı? Yazar romanda, farklı edebi türlerin kardeşliğini, metinlerarasılıktan öte, insanlık durumlarına, acılara ve hayallere işaret ederek de kurgulanabileceğini gösteriyor.
Bilgi tel: 0 212 252 42 80

Şoför mahallinde Pakistan'a

Çağdaş seyyah Özcan Yurdalan, 1997-2004 yılları arasında Pakistan'a yaptığı seferleri, genişletilmiş ikinci basımı Agora Kitaplık'tan çıkan Mavi Çöl'de anlatıyor. Yurdalan, birbirinden ilginç Pakistan fotoğraflarının da yer aldığı kitabında, yol tutkunu okurlarını; Karakurum dağlarından, İndus vadisine; Huncerap geçidinden Çin'e; Hayber geçidinden, Afganistan'a götürürken 'şöför mahaline' davet ediyor.
Bilgi tel: 0 212 243 96 26

Öğretmenler de öğrensin

Osman Titiz'in hazırladığı, ezbercilikten uzaklaşan yeni eğitim müfredatını, eğitimcilere anlatmayı hedefleyen 'Yeni Öğretim Sistemi' adlı kitap Zambak Yayınları'ndan çıktı. Çalışmasında, öğrenmenin öğretilmesinin zorunlu olduğu vurgulayan Titiz, öğretmenin kolaylaştırıcı ve yönlendirici bir rol üstlenmesinin yanında öğrencilerin bireysel farklılıklarını gözönünde bulundurması gerekliliğini ifade ediyor.
Bilgi tel: 0 212 519 39 33

Herkese bir Dil Atlası

Dile karşı ilginin ve Türkçe bilincinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Dil Atlası adlı kitapta somut verilerden hareketle tarihi ve güncel dil meselelerine etraflıca değiniliyor. Dilin ortaya çıkışı, Babil olayı, yazının icadı, Türk dili tarihi, Hz. Peygamber'in Türkçe ve Türkler hakkındaki hadisleri, Kur'an'daki kelimelerin kökeni, Hurufilik, Atatürk ve harf devrimi, Öztürkçe kitabın konuları arasında. Kitabın yazarı Yusuf Akçay, yayıncısı Kaknüs Yayınları.
Bilgi tel: 0 216 341 08 65



18 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED