T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
6 5 7 ' L İ L E R   A İ L E S İ 28 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sicil affı kademeyi etkiler mi?

Daha önce almış olduğum 3 yıl kademe durdurma cezam var, bu gelen sicil affı ile kademe durumumda bir değişiklik olacak mı?

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere, bu sicil affı olmayıp disiplin affıdır. Ancak, bir çok gazetede dahi sicil affı olarak yer verildiği için akıllarda sicil affı olarak yer etmiştir.

5525 sayılı "Memurlar İle Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun" çerçevesinde çıkarılan Disiplin Cezalarının Affı hakkındaki 2006/1 nolu Genelgede; "Mezkur Kanunun yürürlüğe girdiği 4/7/2006 tarihinden önceki dönemler için kadro, unvan, derece, kademe, ek gösterge, zam, tazminat ve benzeri mali, intibak ve özlük haklarında herhangi bir düzeltme ve geriye dönük hiçbir ödeme yapılmayacaktır."ifadesine yer verilmiştir.

Bu hüküm nedeniyle bu cezanız affedilmekle birlikte tarafınıza durdurulan süre kadar kademe ilerlemesi uygulanmayacaktır.

Harcırahtan anne-baba adına yararlanabilir miyim?

Anne ve babama bakmakla yükümlüyüm harcırah [YOLLUK] alırken, anne ve babam adına bu haktan yararlanabilecek miyim?

6245 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinde; Memur ve hizmetlinin, harcırah verilmesini gerektiren olay sırasında evlilik bağıyla bağlı olduğu eşi ile bakmakla yükümlü olduğu usul ve füruu ve erkek ve kız kardeşleri aile fertleri olarak tanımlanmıştır.

Yine bu Kanunun yurtiçinden yer değiştirme masrafını düzenleyen 45'inci maddesinde; "Yurtiçinde yer değiştirme masrafı memur veya hizmetlinin;

a. Kendisi için yurtiçi gündeliğinin yirmi katı,

b. Harcıraha müstehak aile fertlerinin her biri için yurtiçi gündeliğinin on katı (Bu miktar yurtiçi gündeliğinin kırk katını aşamaz),

c. Her kilometre veya denizmili başına, yalnız kendisi için yurtiçi gündeliğinin yüzde beşi, olarak hesaplanır.

(...) 13, 15, 16 ve 17 nci maddelerde yazılı olup aile fertlerinin memur veya hizmetli ile birlikte olmaksızın başka bir mahalle gitmeleri veya bu mahalden dönüşleri dolayısıyla harcırah verilmesi kabul edilen hallerde, aile fertlerine verilecek yer değiştirme masrafı, bunlardan birisinin memur veya hizmetli olarak nazarı itibara alınması suretiyle hesaplanır.

Bu maddeye göre harcıraha müstehak memur veya hizmetlinin eski görev mahallinden yeni görev mahalline atanan memur veya hizmetli eşine (c) bendi uyarınca hesaplanacak miktarın yarısı ödenir."hükmüne yer verilmiştir.

Bu hükümler çerçevesinde; anne ve babanıza bakmakla yükümlü olduğunuzu belgelendirmeniz halinde bunları harcırah beyannamesinde gösterebilirsiniz.

Memurlar hangi durumlarda 3/2 yevmiye alırlar?

Memurlar hangi durumlarda 3/2 yevmiye alırlar bu konuda bizi aydınlatırmısınız?

6245 sayılı Kanunun Memuriyet mahalli dışına gönderilenlerin gündeliğini düzenleyen 39'uncu maddesinde; "Resmi bir görevle memuriyet mahalli içinde bir yere gönderilenlere gündelik verilmez. Geçici bir görevle memuriyet mahalli dışındaki bir yere gönderilenlerden, buralarda ve yolda öğle (saat 13.00) ve akşam (saat 19.00) yemeği zamanlarından birini geçirenlere 1/3, ikisini geçirenlere 2/3 oranında ve geceyi de geçirenlere tam gündelik verilir."hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde yapılan görevlendirmeler için yukarıda belirtilen oranlarda harcırah ödenmektedir.

1999 Yılı 12. ayında 657 Sayılı Kanunun 125. maddesi E-a bendine göre memurluktan çıkarıldım. 5525 Sayılı Af kapsamına giriyorum. Bu Af yasasına göre Öğretmenliğe döneceğim, ancak eski görev yerimden mi başlıyacağım ? Yoksa istifa edenler gibi, yeniden atanmak için müracaat mı edeceğim?

Hazırlayan: Ahmet Ünlü
( memurlar.net editörü )

Faks: (0312) 472 68 80

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi