T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 1 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İş Bankası kredi için Baykal'ı da dinlemedi

Fiskobirlik'in derdine, İş Bankası'nın 3'te birinin sahibi olan CHP'nin lideri Baykal da derman olamadı. Baykal'ın araya girmesine rağmen yönetim kurulunda 4 CHP'li olan İş Bankası da kredi açmadı

Bilal
Çetin
Fındık üreticise 10 ay önce aldığı ürünlerinin parasını ödeyemeyen Fiskobirlik'in kredi için başvurduğu bütün bankalar ret cevabı verince İş Bankası'nda yüzde 30'a yakın bir hisseye sahip CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal devreye girdi. Ancak, İş Bankası da Baykal'a rağmen Fiskobirlik'e kredi vermeyi kabul etmedi.

2 KATRİLYON SİLİNDİ AMA...

Bankalar, Fiskobirlik'in Hazine'ye olan 2 katrilyonluk borcunu gerekçe göstererek kredi vermeyi kabul etmedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Fiskobirlik yöneticileri bankalardan kredi alamadıklarını Hazine'ye olan 2 katrilyonluk borçlarının silinmesini istedi. Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine IMF'nin karşı çıkmasına rağmen Fiskobirlik'in Hazine'ye olan 2 katrilyonluk borcu silindi.

TEMİNATA RAĞMEN RET

Fiskobirlik'in Hazine'ye olan borcunun silinmesinin ardından yöneticiler kamu ve özel bankaların kapısını yeniden çaldı. Ancak hem kamu hem de özel bankalar Fiskobirlik'e kredi vermeyi kabul etmedi. Fiskobirlik'in teminat olarak gösterdiği birçok gayrımenkule rağmen hiçbir banka kredi vermeyi kabul etmedi. Bankaların kredinin geri dönüşümünün olmayacağı endişesiyle kredi vermeyi kabul etmediği öğrenildi.

İŞ BANKASI İKNA OLMADI

Kamu ve özel bankaların kredi vermeyi kabul etmemesi üzerine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal devreye girdi. Deniz Baykal'ın 10 Mayıs'ta Ordu'da yaptığı miting öncesinde İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'yi aradığı öğrenildi. CHP'nin 4 yönetim kurulu üyesinin bulunduğu İş Bankası Genel Müdürü'ne Baykal'ın "Ben Ordu'da miting yapacağım. Mitingte, 'Kamu bankaları Fiskobirlik'e kredi vermiyor. Fiskobirlik'e İş Bankası kredi verecek' şeklinde açıklama yapacağım" dediği öğrenildi. Ersin Özince'nin ise "Sayın genel başkan siz istediğiniz açıklamayı yapabilirsiniz. Ama Fiskobirlik'e kredi verirsek hiçbir yönetim kurulu üyesi yerinde kalmaz hepsi istifa eder" dediği bildirildi. Baykal ise açıklama yapamadı.

  • ANKARA

    Rüşvet ve tehdit dolu sitem mektubu

    İş Bankası'ndan kredi alamayan Fiskobirlik Genel Müdürü Salih Erdem'in İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'ye bir sitem mektubu yazdığı ortaya çıktı. Erdem'in mektubunda özetle şunları kaydettiği bildirildi: "240 bin ortak üreticimize ortak kart projesi ürün bedelinin sadece bankanızdan ödenmesi, kuruma maaş ödemeleri, 35 adet marketler zincirimizin post cihazlarının sadece bankanıza tahsis edilmesi, 100 trilyona yakın mevduatın bankanızda değerlendirilmesi gibi projelerin bazıları hayata geçmiş bazıları da geçme aşamasındaydı. Ancak, kredi talebimizi uygun görmediğiniz tarafımıza bildirilmiştir. Bu durum Türkiye İş Bankası'nın inandırıcılığına gölge düşürmüştür."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi