T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 1 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Düşürürüm

Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy: "Şike iddialarının içinde kim varsa kimliği ne olursa olsun çıkarırız. Kimseden çekinmeyeceğimi bilmeyen yok. Yapamazsak yapacaklara bırakmasını da biliriz" diye konuştu.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, geçtiğimiz günlerde arka arkaya gündemi sarsan şike iddiaları için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını söyledi. Star TV 'deki Telegol programına telefonla bağlanan Ulusoy, "Kanaat ya da bir kişinin ifadesi ile bir kulüp hakkında cezai işlem yapamayız. Bununla ilgili kanun da yok. Geçmişte çeşitli iddialarla gündeme gelen birinin, daha sonra 'Ben öyle bir şey söylemedim' dediğine açıkça şahit olduk. Maç tamamlanmadan stadı terk eden teknik direktörümüz var. Ne olduğunu anlatması için çağırdık, 'Karnım ağrıyordu' dedi, yadırgamıyorum. Konuşmakla olmuyor, somut belge gerekli" diye konuştu.

KÜME DÜŞÜRÜRÜZ

Şike iddialarının içinde kim varsa, kimliği ne olursa olsun çıkaracaklarını belirten Ulusoy şöyle konuştu: "Benim kimseden çekinmeyeceğimi bilmeyen yoktur. Yapamazsak yapacaklara bırakmasını da biliriz. 'Bu devletin işi' dememin sebebi, şike ile ilgili yasaların yetersizliği ve federasyonun bu konuyla ilgili yaptırımının olmayışıdır. Spor Mahkemesi kurulmasını biz de istiyoruz. İtalya'daki gibi bir mahkeme kurulur, telefon ve kasetler neticesinde çalışmalar önüme gelirse, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş veya başka bir takım hiç fark etmez, küme düşürme ise küme düşürme! Yasalar ne gerektiriyorsa, bu konuda ne yapılması gerekiyorsa onu yaparım"

BİR MEKTUPLA OLMAZ

Başkan Haluk Ulusoy, Denizlispor Yönetimi'ne yazılan mektupla ilgili olarak, "Denizlispor Yönetimi'ne mektup yazan kişi için "deli'' diyorlar. Ben o adamın deli mi, akıllı mı olduğunu, kimlerle ilişkisi olduğunu, Türk Futbolu'nun neresinde olduğunu bilmiyorum. Bu konuyla hiç ilgim yok. Söz konusu görüşmelere şahit olmadım, ortada her hangi bir kaset de yok. Yazılan bir mektup yüzünden bir şehrin takımını küme düşürecek vicdana sahip değilim. Komisyon çalışmaları 24 saat sonra başlıyor, hiçbir konuyu zaman aşımına bırakmayız" açıklamalarını yaptı.

İPEK VE AYDIN DOSTUM

Ulusoy sözlerini şöyle tamamladı: "Denizlispor Başkanı Ali İpek ile olan dostluğum ölçülemez. Babamın rahatsızlığı esnasında beş gün yanıma gelmeseydi gönül koyardım. Ali İpek benimleyken bir gün Denizlispor ile ilgili bir şey istemedi. Keşke Samsunspor Başkanı Adnan Ölmez de Malatyaspor Kulübü Hikmet Tanrıverdi de benimle böyle dost olsalardı. Ali İpek sezon bitmeden 'Sezon bitsin, konuşacağım' dedi, ben de O'na 'Ali İpek bey başkanım, konuşacaksan şimdi konuş, sonra söyleyeceksen benim için hiçbir anlam ifade etmez' dedim. Ankaragücü kulübü Başkanı Cemal Aydın beni İstanbul'da ziyaret etti. Futbol konuşmadık. Benim insanlarla ilişkilerim beni ilgilendirir. Bu ziyaretin, Ankaragücü'nün küme düşmemesi ile ilgili bir konuşma olduğunu söyleyenlerin olması."

Koltuk sevdalısı değiliz

Başkan Haluk Ulusoy Şike İnceleme Komisyonu Başkanlığı'nı kabul etmeyen eski Başkan Levent Bıçakçı'ya kırgın olmadığını söyledi. "Bıçakçı Federasyonu başarılı olsaydı, 18 ayda 'Ben bu işi yapamıyorum' diye bırakmazdı" eleştirisinde bulunan Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ayrı bir konu. Ama Levent Bıçakçı, dürüstlüğüne inandığımız, hâlâ UEFA Tahkim Kurulu Üyesi olan bir kardeşimizdir. Tarafsız bir şekilde olayların üzerine gittiğimizi göstermek istedik ve Bıçakçı'yı Şike İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na davet ettik. Koltuk sevdalısı olmadığımızı gösterdik. Davet ettiğim için gocunmuyorum. Bugün de olsa aynı şeyi yapardım, kabul etmedi diye de kırgın veya kızgın değilim."

Diyet borcum yok

Federasyon eski Başkan Vekili Hasan Doğan'ın 'Ulusoy'un diyet borcu var açıklamasına sert yanıt veren Ulusoy "Şükürler olsun, hiçbir delegeye nazar boncuğu vermeden yüreğimi ortaya koyarak seçime girdim" diye konuştu. Ulusoy, "Onların ne diyetler vererek seçime girdiklerini, kimleri arkalarına aldıklarını tüm kamuoyu biliyor. Ama genel kurul Haluk Ulusoy'u seçti. Bir kişi 'Haluk Ulusoy seçimden önce bana şu sözü verdi' desin görevi bırakırım" ifadelerini kullandı.

Ulusoy sözlerini şöyle sürdürdü: "Hasan Doğan Bey denen kişiyle muhatap olmak istemiyorum ama bu kişinin hâlâ konuşuyor olması yanlış. Bir gece önce 'Bu işleri senden iyi kimse yapamaz' deyip, bir gece sonra Portekiz'de, Levent Bıçakçı'ya gitti. Haluk Ulusoy'u bir gecede satan, Bıçakçı'yı 18 ayda sattı. Bermek seçilseydi, O'nu da 19 ayda satardı. Hasan Doğan'ı kâle almıyorum. Bizim dava arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmama gibi bir şerefli anlayışımız var"

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi