T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 1 AĞUSTOS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yusuf KAPLAN

Barbarlar ve köleleri

İsrail'in kana susamış askerleri, Kana'da masum çocukları katlediyor, masum kadınları katlediyor. İsrail'in kanla ayakta duran, kanla yaşayabilen Frankenstein ruhlu adamları, hâlâ "şer ekseni"nden sözediyorlar! Yazıklar olsun!

Kana'da çocuklar katlediliyor. Bağdat'ta kan dinmiyor. Beyrut, kan şehrine, kan gölüne dönüşüyor. Gazze, kanla yatıyor, kanla kalkıyor, kan banyosu yapıyor. BM susuyor. Avrupa Birliği susuyor! İslâm dünyası susuyor! Dünya susuyor! Yazıklar olsun!

Roma'da toplanan, New York'ta toplanan İsrail'in kan-babaları, kan-dostları, kan-kardeşleri, dehşetengiz kan-vahşetinin suç ortakları, İsrail'i durdurmak şöyle dursun; İsrail'i daha da kudurtacak, daha da azmanlaştıracak kararlar alıyorlar ve "devam et" diyorlar İsrail'e... "Devam et ki, kan rengine boyansın Beyrut, Gazze, Bağdat ve zamanla bütün bir İslâm dünyası. Ve bize boyun eğmemek, itiraz etmek neymiş görsün tüm dünya!"

Beyrut'ta, Kana'da, Gazze'de çocukların kanına giriliyor; çocukların kanını içiyor İsrail vampirleri. Ama şer şeytan, en büyük şeytan, tam bir asırdır Latin Amerika'ya kan kusturan, Ortadoğu'nun kan gölü hâline gelmesine "yeşil ışık" yakan, dünyanın şer ekseninin başı Amerikalılar hâlâ "yeni Ortadoğu"dan, "demokrasi"den, "özgürlükler"den dem vuruyorlar! Lanet olsun sizin demokrasinize de, özgürlük anlayışınıza da!

Dün de aynı şeyi yapmamış mıydınız siz? "Dünyayı medenileştireceğiz" diyerek dünyanın tüm kıtalarını sömürgeleştirip, dünyanın tüm kaynaklarını Batı ülkesine taşımamış mıydınız? Tüm diğer kültürleri fosilleştirip, kendinizden başkasına hayat hakkı tanımayarak barbarlığınızın boyutlarını göstermemiş miydiniz? Dün "medeniyet" diyerek yaptığınız barbarlığı, bugün "demokrasi, özgürlükler" martavallarıyla yapıyorsunuz! Artık bu, anlaşıldı!

Evet, barbarlar, vahşice katlediyorlar Beyrut'un, Gazze'nin masum çocuklarını. Harebeye çeviriyorlar Beyrut'u; hayalet kente dönüştürüyorlar Gazze'yi! Hayalet kelleler kol geziyor Bağdat'ın sokaklarında! Ama köleler, zenginliklerini, iktidarlarını, lükslerini, karılarını, Karunlara taş çıkartacak yatlarını-katlarını Batılılara borçlu olan, Batılıların kölesi olan şeyhler, tiranlar, petrol-ağaları sadece seyrediyorlar.

İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Malezya'da toplanacakmış! Toplanmasın daha iyi! Kaçmak demek bu. Kaçak güreşmek demek.

Eğer hakikaten İsrail vahşetini durdurmak gibi bir dertleri olmuş olsa, ta Malezyalara kaçmazlar, kaçak güreşmezler; Beyrut'ta toplanırlar. Bağdat'ta toplanırlar. Gazze'de toplanırlar.

Oysa bu barbarlık karşısında İslâm dünyasının yapabileceği çok şey var. Meselâ petrolün vanasını kapatmak. Petrolün vanalarını kapatın, bakın dünya nasıl ayağa kalkacak! Ciyak-viyak bağırmaya başlayacaklar o zaman!

Ve İKÖ, Malezya'da değil, Beyrut'ta, Bağdat'ta, Gazze'de toplansın, bakın nasıl ayağa kalkacak Amerika'sı, Avrupa'sı, tüm dünyası!

Bütün bu cinayetlerin sorumlusu, biziz. Başımızdaki adamlar, bizim adamlarımız değil, "başkan'ın adamları", "başkalarının adamları". Eğer gerçekten bizim adamlarımız olmuş olsalar, dostlar alış-verişte görsün maskeli balolarına mahkûm olmamış olsalar, son derece zekice, akıllıca, diplomatik radikal kararlar alarak; mesela petrolün vanalarını kapatarak, mesela, barbarlarla ticarî ilişkilerini dondurarak, mesela Malezyalara kaçmak yerine Beyrut'ta, Bağdat'ta ve Gazze'de toplanarak ve duruma el koyarak barbarlara "burası bizim topraklarımız, defolun gidin pis işgalciler, kan-emiciler, Frankenstein ruhlu adamlar" diye haykırır ve vahşeti anında durdururlardı!

Bir de köle ruhlu medyatörler var. Varlığı bu ülkeye sadece zarar veren sözümona Türk medyası mesela. Gladyatörleri aratmayan İsraillilerin vahşetine başkaldıran insanları hâlâ "militan, gerilla, terörist" diye sunan köle ruhlu medyatörler!

Köleler, köle ruhlu varlıklar, sadece seyretmiyor; İsrail'in vahşetini, Amerika'nın barbarca planlarını meşrûlaştıracak işere de imza atıyorlar! Yazıklar olsun!

Oysa biraz özgürleşmiş olsalar, beyinlerini satmak, kiralamak yerine özgürce kullansalar, bir dünyanın çöktüğünü, insanlığın yeni bir dünya arayışının eşiğine geldiğini görürler!

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi