T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

JİTEM bakanları da fişlemiş!..

AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ile Ardahan Milletvekili Kenan Altun'un fişlendikleri medyaya yansımıştı. Bunun üzerine bir araştırma başlatılmıştı. Kamuoyuna yansımayan bu araştırmanın sonuçları, Meclis kulislerine yansıdı. Kulağımıza gelen duyumlara göre bir milletvekilinin gördüğü JİTEM belgesine göre fişlenen isimler arasında bakanlar bile yer alıyor. Bakanlar ve milletvekillerinin yer aldığı listede tam 37 kişinin ismi var!..

JİTEM'in yaptığı fişleme de hangi bilgilerin yer aldığını merak ettik. Duyumlarımıza göre fişleme belgesinde bakan ve milletvekillerinin 'namaz kıldıkları' yazılıyor. Ayrıca bakan ve milletvekillerinin hangi cemaatlerle ilişkileri olduğuna ilişkin bilgilerde yer alıyor. JİTEM'in bakan ve milletvekilleri ile ilgili neden böyle bilgiler toplandığı elbette ki açıklanması gereken bir konudur.

Meclis Başkanlığı da Kavuştu ve Altun ile ilgili fişlemenin ortaya çıkmasından sonra milletvekili odalarında tek tek böcek araması yaptırdı.


Kral şatosunda yapayalnız

12 Eylül'le birlikte Ecevit Ailesi de CHP ile yollarını ayırmıştı. Altı ok gitmiş, Ak güvercinli DSP gelmişti. Ecevit çifti o günden bu yana tam 26 yıl boyunca CHP'nin binasına da girmediler. Ta ki, 27 Haziran 2006 Salı gününe kadar.

Rahşan hanımla, Baykal arasındaki soğuk rüzgarlar nedeniyle heyette bulunanların üşütme tehlikesi atlattığı şu meşhur görüşmede siyaset dışı konularda konuşulmuştu. Rahşan hanımın resim merakı gibi.

CHP'nin yeni genel merkez binasında gerçekleşen görüşmede, Rahşan hanım bir dönem kendi elleriyle duvarlarına beyaz güvercin figürlerini işlediği Çevre Sokak'taki eski genel merkez binasının kullanılıp kullanılmayacağını sormuştu. Bu arada Rahşan Ecevit, CHP'nin 25 trilyona mal olan yeni Genel Merkezi için, 'Şato gibi' benzetmesi yapmıştı. Ancak bununla da yetinmemiş, "Şato gibi ama bir sol partiye benzemiyor" demişti.

CHP'nin Akıllı Binası için bunları söyleyen Rahşan hanım, Deniz bey için de, "Kral da şatosunda yapayalnız" demiş....


Bakan olmak isteyen var mı

Dünya Kupası en iyi nerede izlenir sorusuna herkesin vereceği bir yanıt vardır. Ancak maçların en keyifli izlendiği yerlerden birisinin de Meclis'in iktidar kulisi olduğunu söylersek, yadırgamayın. Maçın başlamasına birkaç dakika kala, ikili, üçlü koltuklar, kanepeler çekiliyor, kulisin ortasında bir seyyar tribün oluşuyor. Brezilya-Gana maçı gibi bazı takımların maçları daha bir coşkulu izleniyor.

Ancak, herkes Gana'yı tutuyordu. Türklerin klasik Brezilya taraftarlığı bile azınlıkta kalmıştı. Bir çoğu, "Bizim Appiah'ın takımı" diye tutuyordu Gana'yı ama Sivas Milletvekili Selami Uzun gibi, "Biz de onlar gibi zenciyiz. Ezilen ezileni tutar" diyenler çoğunluktaydı.

Genel Kurul'da yoklama istendiğinde, salona girdikleri ile çıktıkları bir olanlar da oldu. İkinci golün atıldığı sıralarda ekranın başına iyice kilitlenmişlerdi. Grup Başkanvekili Sadullah Ergin tam o sırada bir telaşla Genel Kurul salonundan kulise çıktı. Önce sağa sola baktı, sonra maçı izleyenlere döndü ve "Aranızda bakan var mı!" diye seslendi.

Kimseden ses çıkmayınca bir kaç kez aynı soruyu tekrarlayıp, bu arada grubun içinde gözleriyle bakan aradı. Ancak ekranın başına kilitlenen milletvekillerinin hali Ergin'i etkilemiş olmalı ki, "Aranızda bakan olmak isteyen var mı" diye seslendi. Gol tam işte o sırada geldi. Kimse dönüp cevap vermeyince Ergin, bunlar çıldırmış dercesine ellerini iki yana açıp, bakan aramayı sürdürdü...


İyi ki 'Kapusuz' ya, 'Kapulu' olsaydı!..

Görme engelli AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Antalya'da kampında toplanan MKYK'da anlattıkları ile Başbakan Erdoğan başta olmak üzere bütün üyelerini gülmekten yere yatırdı.

Lokman Ayva, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan bir sempozyumda seminer verdi. Bu seminerde İsveç Kralı 16. Gustaf ile kraliçenin kendisini dinlediğini anlatan Ayva, 1 Haziran'daki sempozyumuh doğumgününe denk geldiğini söyledi. Ayva, kraliçenin kulağına eğilerek 'Happy birthday' diye fısıldadığını aktardı. Ayva, İsveç Kralı ve kraliçesinin kendisinin uzun süre dinlediğini anlattı.

Başbakan Erdoğan'ın 'Lokman ne kadar dinledi seni" diye sorması üzerine Ayva, "Bilmiyorum Sayın Başbakanım ama bir saat dinledi galiba. Sonra çıkıp gitti. Kapıyı kilitleyecek değilim. Ben Salih Kapusuz değilim" dedi.

Herkes Lokman Ayva'nın neyi kastettiğini merak etti. Salih Kapusuz, MKYK salonuna kimsenin girip çıkmaması için kapıyı kilitlemişti. Ayva'nın, "Sayın Kapusuz MKYK salonunun kapısını kilitlemiş. Meclis'te de neredeyse Genel Kurul'un kapılarını kilitleyecek. İyi ki soyadı Kapusuz. Bir de Kapulu olsaydı ne yapardık" sözleri Başbakan'ı güldürdü.

Lokman Ayva, Kapusuz'u kastederek "Genel Kurul'dan çıkmak için ne zaman hareketlensem, Nereye gidiyorsun Lokman' diye arkamdan sesleniyor" dedi. Üyeler, "Peki Kapusuz'un bu sorularına ne cevap veriyorsun" diye sorunca, Lokman Ayva, "Tuvalete gidiyorum Salih Abi diyorum" cevabını verdi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi