T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Seni dağlarda vurmaya kimsenin gücü yetmezdi

Şırnak'ta evinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen astsubay Levent Çevik'in cenazesi Tokat'ta, babası İbrahim Çevik'in cenazesi ise Antalya'da toprağa verildi. Şehit astsubayın kuzeni, "Seni dağlarda vurmaya kimsenin gücü yetmezdi" dedi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki evinde terör örgütü üyelerinin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Levent Çevik'in cenazesi, Tokat'ta toprağa verildi. Eşi Esra Çevik'in isteği üzerine ambulansla Tokat'a getirilen şehit Çevik'in cenazesi Tokat Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınarak askeri ambulansla Alipaşa Camii'ne getirildi. Camide bazı yakınları şehidin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Kuzeni Ali Uğur Kartal, Çevik'in çatışmada değil de evinde hain bir saldırı sonucu şehit düştüğünü belirterek, "8 sene dağlarda gezdin orada vursalardı ya... Seni dağlarda vurmaya kimsenin gücü yetmezdi. Yiğidi dağda vuramazsın. Kalleşçe evinde vurursun. Böyle yiğidi ancak çoluğunun çocuğunun karşısında vurursun, başka türlü vuramazsın" dedi. Çevik'in cenazesi kılınan namazın ardından Erenler Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

ŞEHİT EŞİNDEN ANLAMLI MESAJ

Bur ada Çevik'in tabutuna örtülen bayrak ile fotoğrafına sarılan eşi Esra Çevik, gözyaşı döken yakınlarından ağlamamalarını isteyerek, şehit yakınlarının güçlü ve metanetli olduğunu dile getirdi. Cenazeye ellerinde Türk bayrağıyla katılan vatandaşlar, PKK'yı lanetleyen sloganlar attı. Cenazeye şehit astsubayın ailesi, Tokat ve Sivas'tan yakınları, Vali Erdoğan Gürbüz, milletvekilleri, askeri erkan katıldı.

ACI HABERE SORUŞTURMA

Öte yandan Antalya'da İbrahim Çevik'in cenazesine katılan Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Salim Olguner, şehit haberinin aileye telefonla bildirilmesine soruşturma başlatıldığını söyledi. Acı haberin prosedüre göre üst rütbeli iki subay ve doktor eşliğinde aileye verilmesi gerektiğini belirterek belirtti.

  • TOKAT/ANTALYA (A.A)

    LEVENT'İME SELAM SÖYLE

    Şehit Astsubay Çevik'in ölüm haberi üzerine kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren babası İbrahim Çevik (59) ise, Antalya'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Oğlunu şehit veren, eşini de kaybederek büyük acı yaşayan Neziha Çevik güçlükle ayakta durabildi. Neziha Çevik'in acısını küçük oğlu Can, yakınları ve komşuları paylaştı. Muratpaşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde İbrahim Çevik'in oğlu Can ve eşi tabutun üzerine sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anne, "Yiğidim kalk Levent'in cenazesine gideceğiz. Yiğidim Levent'e selam söyle" feryad etti.

    Sana ölüm yakışmıyor

    Gümüşhane Şiran'da PKK üyelerince açılan ateşte şehit olan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Gürsel Can, memleketi Tunceli'nin Pertek ilçesinde düzenlenen törenden sonra toprağa verildi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Can'ın ailesi ve yakınları ile Tunceli Valisi Mustafa Erkal, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, CHP Milletvekili Hasan Güyüldar, Kaymakam Harun Öksüz ve vatandaşlar katıldı.

    ŞEHİT EŞİNE SÖZ

    Can'ın eşi Neşe Can'ı teselli eden Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, "Sana söz veriyorum. Emin ol bu vatan için canımızı gözümüzü kırpmadan seve seve feda edeceğiz. Sırada ben varım" dedi. Aynı saldırıda şehit olan Jandarma Komando er Özkan Vural ve Hüseyin Özdemir'in cenazeleri, Mersin'de toprağa verildi. Özdemir için Mersin Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi'ndeki törende şehit erin halası Meryem Özdemir şöyle yakındı: "Senin yüzünü göremedim. Damatlık içinde görmeyi beklediğim yeğenimi kefen içinde gördüm. Ben senin cesedini görmeye mi geldim? Ben sana ölümü yakıştırmam. Kalk yiğidim... Şaka yaptım de. Ölüm sana yakışmıyor."

  • PERTEK/MERSİN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi