T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
Bu açık 10 bin kişiyle kapanmaz

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, eğitim kadrosunun sürekli artan ülke nüfusuna oranla her yıl kan kaybına uğradığını belirterek, öğretmen açığının 10 bin atamayla kapatılamayacağını bildirdi. Avcı, 2004 itibarıyla 15 bin 700, 2005 itibarıyla 20 bin dolayında öğretmenin emekliye ayrıldığını ifade ederek, yeni atanan öğretmen sayısının emekli olan, vefat eden, istifa eden kurum değiştiren öğretmen sayısını karşılamadığını kaydetti. Avcı, "Öğretmen ve derslik açığının artan nüfusa endeksli olarak 5 yıl içinde kapatılması için her yıl en az 50 bin öğretmenin atanmalı ve 45 bin derslik yapılmalı. Sözleşmeli öğretmenlik politikaları yeni sıkıntılar yaşatacak" dedi.

  • ANKARA


    Müfettişin görev alanları genişledi

    İlköğretim Müfettişleri Başkanlıkları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle ilköğretim müfettiş ve müfettiş yardımcılarının görev alanlarının kapsamı genişletildi. Konuyla ilgili yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Müfettişlerin görev alanına, rehberlik ve araştırma merkezleri ve akşam sanat okulu müdürlükleri, öğretmen evi ve akşam sanat okulları, öğretmen evi lokalleri ile sosyal tesisleri, milli eğitim yayın evleri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı ilköğretimin 5. sınıfını bitiren öğrenciler için açılan yaz Kur'an kursları, spor ve izcilik merkezleri ile gençlik ve izcilik eğitim tesisleri dahil edildi.

  • HABER MERKEZİ


    ÖSS yerleştirme ücretinde son gün

    ÖSS yerleştirme ücretinin yatırılması için belirlenen süre bugün sona eriyor. Adayların, "tercih formu" gönderme işlemlerine başlayabilmeleri için önce yerleştirme ücreti olarak belirlenen 10 YTL'yi T.C Ziraat Bankası Güvenevler Şubesi 6032070-5001, Vakıflar Bankası Ankara Şubesi 2004872, Halk Bankası Küçükesat Şubesi 44000002 numaralı hesaplara yatırmaları gerekiyor. Adaylar, tercih işlemlerini kendileri internetten veya başvuru merkezi aracılıklarıyla ÖSYM'ye iletebilecekler. Adaylar en az 2 iş günü sonra tercih gönderme işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yerleştirme ücretini yatırma bugün, tercih formunu gönderme süresi ise 11 Ağustos'ta son.

  • ANKARA


    9 bin 500 polis memuru alınıyor

    Polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere, 2007 yılı içerisinde 8 bin 950'si erkek, 550'si kadın toplam 9 bin 500 polis memuru adayı alacağı bildirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanan duyuruda, 2007 yılında 9 bin 500 polis memuru adayının, iki dönem halinde 6 aylık polis meslek eğitimine alınacağı belirtildi. Bu amaçla yapılacak sınav için, 2005 veya 2006 Kamu Personeli Seçme sınavlarının birinden "KPSSP3" puan türünde 60 alan, 4 yıllık yüksek öğretim kurumları veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumu lisans mezunları müracaat edebilecek.

  • BURSA


    Yaşadıklarım çok ironik

    Doç. Dr. Fikret Başkaya "bölücülük propagandası" yaptığı gerekçesiyle 20 ay hapis cezasına çarptırıldığı "Paradigmanın İflası" kitabının Kültür ve Turizm Bakanlığı "sesli kitap" projesinde yer almasını "ironik" olarak niteledi. "Paradigmanın İflası" isimli kitabının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "sesli kitap" projesine alınmasını değerlendiren Başkaya "Bu olay rejimin niteliğinin değiştiğini göstermiyor. Kürt sorununu tartıştığım için kitabım yasaklandıysa, bugün bu zihniyet değişmedi. Türkiye konuyu hâlâ asayiş sorunu olarak görüyor" dedi.

  • İSTANBUL (ANKA)


    Karadere'de toplu balık ölümü

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Aksakal beldesinden geçen Karadere'de çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Belde sakinlerinin ihbarı üzerine balık ölümlerinin görüldüğü bölgede araştırma yapan Bandırma İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı "Çevre Koruma Timi'', çevrede bulunan salça fabrikaları ve maya fabrikalarıdan atık su numunesi aldı. Yetkililer, analiz sonuçlarına göre çevreyi kirlettiği tespit edilen işletmeler hakkında cezai işlem uygulanacağını bildirdiler.

  • BANDIRMA


    Kameralı ahırdan 80 koyun çaldılar

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde güvenlik kamerası sistemi bulunan bir ahırdan 80 küçükbaş hayvan çalındı. Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvuran Ahmet Ceren, 80 küçükbaş hayvanının çalındığını bildirdi. Ceren'in ilçe yakınındaki ahırında ve çevresinde yapılan inceleme sonucunda, hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin, duvarı kırarak 80 küçükbaş hayvanı ahırın dışına çıkardıkları, yaklaşık 300 metre sonra da kamyonete yükledikleri belirlendi. Bu arada, hırsızlığı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin, ahırın giriş ve çıkışının güvenlik kamerasıyla korunduğunu fark edince güvenlik kamerasının kapsama alanı dışında kalan ahırın arka duvarını yıkarak içeri girdikleri tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

  • K.MARAŞ


    Sapık son anda farkedildi

    Zeytinburnu'nda 8 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz girişiminde bulunan bir kişi vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Yenidoğan Mahallesi'nde bir apartmanın önünde oynayan H.Ö.'ye, kimliği öğrenilemeyen bir kişi tarafından apartmanın merdiven boşluğuna indirilerek tecavüz girişiminde bulunuldu. Bu sırada apartmanda oturan bir yakınını görmeye gelen Yasin Can adlı şahıs ve arkadaşı, adının E.O. olduğu öğrenilen şüpheliyi fark etti. Can'ı gören E.O. toparlanıp kaçmaya başladı. Can, peşinden koştuğu E.O.'yu minibüse binerken yakalayıp polise teslim etti. Karakola götürülen E.O. için çevrede toplanan 20 kadar vatandaş, şahsı linç etmek için saatlerce bekledi. E.O. arka kapıdan çıkarılarak sağlık kontrolüne götürüldü. Zanlının sorgulamasına devam edildiği öğrenildi.

  • İSTANBUL


    Akkuş, duruşmaya getirilemiyor

    Eski polis memuru Güniz Akkuş'un, 'telefonla hakaret ve tehdit', 'silahla tehdit', 'ruhsatsız silah taşımak' ve 'kasten adam yaralamaya teşebbüs' suçlarından yargılanmasına başlandı. İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Güniz Akkuş Paşakapısı Kadın Tutukevi'nden Kırklareli F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesi nedeniyle getirilmedi. Duruşmada söz alan Akkuş'un avukatı İlhami Yelekçi, "hakaret" ve "tehdit" suçlamalarının uzlaşma prosedürüne tabi olduğunu belirterek, müvekkilinin tahliyesine karar verilmesini talep etti. Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

  • İSTANBUL


    'Her şeyi organize eden İsak Romano'

    Yurda kaçak yollardan et sokulmasına ilişkin "Buffalo" davasında esasa ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Kelkit sanıklar İsak Romano, Ünsal Güngör, Cem Birim, Müslüm Koçak, Serpil Kotan, Yakup Rakıcıoğlu ve Orhan Nesimi Aksüt'ü suçladı. Kaçak etlerin büyük kısmının ise askeri ve bazı kamu kurumların ihalelerinde satıldığını anlatan Kelkit, söz konusu yasa dışı eylemlerin İsak Romano tarafından organize edildiğini söyledi.

  • ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi