T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 9 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbul'da 2 köyde daha kuduz vakası

İstanbul'un Eyüp ilçesinin Göktürk beldesinden sonra Ağaçlı ve Akpınar köylerinde de kuduz vakalarına rastlandı. İki köy 6 ay süreyle karantina altına alındı.

İstanbul Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Adnan Tepe, Eyüp ilçesinin Göktürk beldesinden sonra Ağaçlı ve Akpınar köylerinde de kuduz vakalarına rastlandığını belirterek, köylerin 6 ay süreyle karantina altına alındığını bildirdi. Tepe, dün yaptığı açıklamada, Eyüp ilçesine bağlı Ağaçlı ve Akpınar köylerinde, köpeklere saldıran iki köpeğin köylülerce Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildiğini anlattı. Yapılan inceleme sonucunda saldıran köpeklerin kuduz olduğunun anlaşıldığını belirten Tepe, "Göktürk beldesinden sonra Eyüp ilçesine bağlı Ağaçlı ve Akpınar köylerinde de kuduz vakalarına rastlandı" dedi. İlçe Tarım Müdürlüğü, Eyüp Belediye Başkanlığı ve köy ihtiyar heyetlerinin aldığı karar uyarınca, Ağaçlı köyünün 2 Ağustosta, Akpınar köyünün de 3 Ağustosta 6 ay süreyle karantina altına alındığını bildiren Adnan Tepe, köylerde kuduz hastalığını taşıma riski bulunduğu için sahipsiz hayvanları ve bazı yaban hayvanlarını sağlık taramasından geçirdiklerini kaydetti.

Kuduzla mücadelede vatandaşlardan da destek isteyen Tepe, kedi ve köpeği olanların her yıl periyodik olarak aşılarını yaptırmalarının önemine işaret etti.

  • İSTANBUL (A.A)


    İstanbul yağmurla nefes aldı

    İstanbul, son günlerde mevsin normallerinin üzerinde seyreden sıcak havanın ardından dün kısa süreli yaşanan yağışlı hava ile nefes aldı. Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte sabah ve öğle saatlerinde 1 saat sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olduğunu bildirdi. Yıldırım, bugün tüm İstanbul'un parçalı bulutlu olacağını dile getirerek, Sarıyer ve Şile'de lokal olarak kısa süreli sağanak yağış beklendiğini belirtti.


    Schumacher'in Ferrarisi İstanbullularla buluştu

    Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in yarışlarda kullanacağı Ferrari marka araç yarışlar öncesinde motorsporları tutkunlarıyla buluşuyor. 1997 yılından beri FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası resmi lastik sağlayıcısı olan Bridgestone ve Shell V-Power ortaklığıyla, Formula 1 Türkiye GP'sine sayılı günler kala Ferrari tarafından üretilen ve efsane pilot Michael Schumacher'in kullandığı gerçek formula yarış aracı İstanbul ve Ankara'da sergilenecek. 07 Ağustos 2006 tarihine kadar Caddebostan sahil yolunda kalan Formula 1 aracı, 08-10 Ağustos 2006 tarihleri arasında Kuruçeşme Ferrari Showroom'da, 12-16 Ağustos 2006 tarihleri arasında Ankara Armada Alışveriş Merkezi'nde, 18-23 Ağustos 2006 tarihleri arasında Metrocity Alışveriş Merkezi'nde sergilenecek.

  • İSMAİL ZELVİ


    Üsküp Kalesi'nde 250 çocuğun sünnet şöleni

    Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, Makedonya'nın Başkenti Üsküp'te 250 çocuğu sünnet ettirdi. Üsküp ve civar köylerde durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını Üsküp Kalesin'de sünnet ettiren Başkan Genç, Üsküp'te önümüzdeki sene daha kapsamlı bir sünnet şöleni tertip edeceklerini belirtti. El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı Behicüddin Şehabi, Eyüp Belediyesiyle birlikte organize ettikleri Üsküp Kalesi'ndeki sünnet şöleninin tüm masraflarının Başkan Ahmet Genç tarafından karşılandığını ifade etti. .

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Haydarpaşa'daki tadilata suç duyurusu

    Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Haydarpaşa Garı'ndaki tadilattan dolayı TCDD yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve BTS tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Haydarpaşa Garı'nda hiçbir yasal prosedüre uyulmaksızın inşaat faaliyetleri yapıldığı, binanın 3. katının Koruma Kurulu onayı olmaksızın, bir kısım duvarlarının yıkıldığı ve kapılarının söküldüğü" savunuldu. Binaya geri dönülmeyecek şekilde zarar verildiği ifade edilen açıklamada, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

  • İSTANBUL


    Kandilli'de görev adaşa emanet

    Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nü 16 Aralık 2002'den beri yürüten Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, görevini Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Altay'a devretti. Prof. Dr. Barbarasoğlu, 7 Temmuz'da görevini Altay'a devrederek, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'ndeki görevine geri döndü.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL


    'BURA' yeni öğrenci bekliyor

    Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının kurduğu Boğaziçi Üniversiteliler Derneği BURA, yeni mezun olan öğrencilerle iş dünyası arasındaki köprü vazifesini yürütmeye devam ediyor. 20 Ekim 2003 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi mezunu 62 kişi ile kurulan ve halen 350 resmi üyesi olan BURA, milli- manevi değerlere saygılı, Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrenci ve öğretim üyelerini kardeşlik ve yardımlaşma, temelleri üzerinde bir araya getirmeyi amaçlıyor. Çalışmalarına bünyesindeki muhtelif komisyonlarla yoğun bir şekilde devam eden BURA, Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni girecek öğrencileri de çatısı altına almayı hedefliyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi