T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sezer karşılamadı limuzin gönderdi

Cumhurbaşkanı Sezer Çankaya Köşkü'nde karşıladığı Kral Abdullah için Cumhurbaşkanlığı limuzinini havaalanına gönderdi. Kral için 21 pare top atıldı

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz El Suud Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak resmi ziyaretlerde bulunmak üzere dün Ankara'ya geldi. Kral Abdullah'ı Esenboğa Havalimanında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül karşıladı. Kral ile Gül, Cumhurbaşkanı Sezer'in gönderdiğgi limuzin ile birlikte Çankaya Köşkü'ne gitti.

Kral Abdullah ile Veliaht Prens Sultan Bender bin Abdülaziz, Prens Muhammed bin Navaf, Prens Abdullah bin Fahd'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik Suudi heyeti dün saat 16.15'de Türkiye'ye geldi. Kral ve Prensler Suudi Arabistan Kraliyeti'ne ait Boeing 747 tipi özel uçakla gelirken, Kral'ın resmi temaslarına katılacak olan heyeti 6 uçak Ankara'ya taşıdı.

HERKESLE TOKALAŞTI

Kral Abdullah, uçaktan indiği andan itibaren kendisini karşılamaya gelen herkesle tokalaştı ve konuştu. Kral Abdullah'ı Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bakanlık bürokratları karşıladı. Kral Abdullah'ın uçaktan inerken düşmemek için ağır hareketleri dikkat çekti. Yürüme mesafesini en aza indiren protokol görevlileri Kral'ın ve prenslerin binecekleri çok sayıda aracı apronda uçağa en yakın yere aldılar. Uçaktan indikten sonra Gül ile öpüşen Kral Abdullah, Gül ile bir süre sohbet ettikten sonra Cumhurbaşkanlığı'na ait Mercedes limuzine birlikte binerek havaalanından ayrıldılar. Havaalanından Köşk'e giden Kral Abdullah'ı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı. 21 pare top atışının ardından Sezer ve Kral Abdullah, milli marşların dinlenmesinin ardından, tören kıtasını denetlediler.

Cumhurbaşkanı Sezer akşam da Kral Abdullah onuruna Çankaya Köşk'ünde yemek verdi. Sezer yemekte yaptığı konuşmada, ziyaretin bölgenin içinden geçmekte olduğu duyarlı bir döneme rastlamasının önemine değindi. İsrail-Filistin sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini söyleyen Sezer çatışmaların Lübnan'a yayılmasının endişe verici olduğunu kaydetti.

'RASYONEL TÜRK TUTUMU'

Türkiye ziyaretinin ikili ilişkileri daha da ileriye götürmesine katkıda bulunmasını beklediğini belirten Kral Abdullah ise "Lübnan halkının maruz kaldığı İsrail saldırıları"na değinerek konuyla ilgili "rasyonel Türk tutumunun", Suudi Arabistan Krallığı'nın tutumu ile mutabık olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kral Abdullah, "Biz de sizin gibi Filistin sorununa adil bir çözüm için çaba harcıyoruz. Biz de sizin gibi Ortadoğu'nun nükleer silahlardan arınmasına çalışıyoruz" dedi. Kral Abdullah konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Sezer'i ülkesine davet etti.

  • MUSTAFA ORTAÇ / ANKARA

    'GÖSTERDİĞİNİZ SEVGİ KARŞILIKLI'

    Sezer'in onuruna verdiği yemekte konuşan Kral Abdullah, kendisine ve ülkesine gösterilen sevgi ve dostluk için teşekkür etti. Kral Abdullah iki ülke ilişkilerinin tarihi önemine ve inanç birliğine değinerek "Sizi temin ederim ki, Suudi Arabistan halkı da, kardeş Türk halkına beslediğim samimi kardeşlik duygularımı paylaşmaktadır" dedi.

    MEDYAYA JEST

  • Kral Abdullah'ın uçaktan inerken merdivenlerden düşmemek için basamaklara bakarak yavaş yavaş inmesi dikkat çekti. Kral'ı karşılayan protokol heyeti gazetecilerin ısrarı üzerine, görüntü alınmasını kolaylaştırmak için her zamanki kuralını bozarak merdivenlerin sol tarafı yerine sağ tarafına geçip jest yaptı.

  • Kral, karşılamanın ardından gazetecilere el sallayarak selam verdi. Kral uçaktan inmeden önce kırmızı halı son kez süpürüldü ve uçağa yanaşan merdivenler tekrar silindi.

  • Kral Abdullah ve beraberindeki heyetin yanında getirdiği eşyalar heyet ayrıldıktan sonra uçaktan alınarak özel konteynırlarla havalimanda bekletilen araçlara nakledildi. Heyete ait eşyaların indirilişinde ve götürülüşünde gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Kral'a ait uçağın havalimanına inmesi ile Kral'ın güvenliğini, keskin nişancılar ve özel harekat timleri üstlendi.

  • En üst seviyede korunan Kral Abdullah için havaalanından Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne kadar yollar tamamen kapatılırken kritik noktalara da çevik kuvvet polislerinin yerleştirildiği görüldü. 2000 polis görev yaptı. Kral Abdullah'ın kalacağı Swissotel çatısına Özel Harekat polislerinin yerleştirildiği ve otel çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi