T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 12 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çankırı'daki yangının faturası ağır

Çankırı'nın Bayramören ilçesi ile Kastamonu'nun Araç ilçesi Bahçecik köyü arasında dün çıkan, gece kontrol altına alınan, ancak bu sabah yeniden başlayan yangında 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahır yandı.

Bayramören ilçesi Yaylatepe köyü yakınlarında çıkan yangında, güvenlik amacıyla 104 haneli köyde yaşayan 74 aile evlerinden uzaklaştırıldı. Yangında köydeki 104 ev, 92 samanlık ve 74 ahırın tamamıyla yandığı bildirildi.

Yaylatepe köyünde yaşayanlar, 10 kilometre uzaklıktaki Harmancık köyüne gittiler. Yangının, rüzgarın etkisiyle Harmancık köyüne doğru ilerlediği belirtildi.

Jandarma ekipleri, köyün yakınında güvenlik şeridi oluşturarak, köylüleri, yanan Yaylatepe köyüne göndermemeye çalışıyor. Yangında şu ana dek kesin olmamakla birlikte 250 hektarın üzerinde Karaçam ormanının yandığı ifade edildi.

Yaylatepe Köyü Muhtarı Osman Akkaya, köyde bir tek evin bile kurtulmadığını, 2 vatandaşın da kaybolduğunu söyledi. Akkaya, çok sayıda hayvanın da telef olduğunu bildirdi.

2 KÖY DAHA BOŞALTILDI

Kastamonu'nun Araç ilçesi Bahçecik köyü ve Bayramören ilçesi Çayırcık köyünde 30, Evkadı mahallesinde de 20 hane, yangının hızlı bir biçimde ilerlemesi nedeniyle boşaltıldı.

Orman yangının Bayramören ilçesine 35, Araç'ın Boyalı yerleşim merkezine de 30 kilometre uzaklıkta olması, bölgenin en yüksek tepesinde bulunması ve yolların bozuk olması nedeniyle müdahaleyi zorlaştırıyor.

Kastamonu, Araç, Samatlar, Çankırı, Çerkeş ve Bayramören ilçe belediyelerine ve orman işletmelerine ait arazözlerin yangını söndürmek için çalıştıkları, ancak havanın kararmasıyla birlikte müdahalede zorlandıkları öğrenildi.

Öte yandan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait C-130 tipi 2 adet tanker uçak, Kayseri'den yangın bölgesine gelerek havadan müdahale etti, ancak yangının ilerlemesini önleyemedi. Yangına Karabük'te konuşlandırılan Orman Genel Müdürlüğünün yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.

Yaylatepe köyü sakinlerinden 56 yaşındaki Ali Çam, devletin yangına müdahale etmekte geciktiğini ileri sürdü ve "yangın söndü" diyerek bırakılmasının hata olduğunu savundu. 72 yaşındaki Mustafa Baltaş ise "Biz nereye gideriz, nereye sığarız. Hayvanlarım yandı. Traktörüm köyde kaldı" dedi.

Ormanda kaybolan hayvanlarını traktörle toplamaya çalışan 20 yaşındaki Mustafa Topaloğlu ise, "Herşeyimiz yandı. İneklerimiz yandı, evimiz yandı. Hiçbir şey kurtaramadık" diyerek yakınmada bulundu.

DURSUNBEY'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Yunuslar köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangının kontrol altına alındığı bildirildi.

Dursunbey Gökçedağ Orman İşletme Müdürlüğü'nde oluşturulan "Komuta Kontrol Merkezi"nde çalışmaları yönlendiren Dursunbey Kaymakamı Mustafa Özyapı, orman ve itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan gerçekleştirdiği çalışmalarla, yangının kontrol altına alındığını söyledi.

Yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığını anlatan Özyapı, "Balıkesir, İzmir, Bursa, Manisa, Akhisar ve Çanakkale'den gelen 5 helikopter ve 25 arazözle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu yangın tamamıyla kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürüyor" dedi.

Özyapı, yangında yaklaşık 15-20 hektarlık kızılçam alanının yandığını tahmin ettiklerini belirtirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturmanın sürdüğünü sözlerine ekledi.

  • KASTAMONU/BALIKESİR (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi