T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 12 AĞUSTOS 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
İHA Genel Müdürü Kahraman'ın acı günü

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın Manisa'da 10 gündür tedavi gören kız kardeşi Ayşe Kahraman (54) vefat etti. Manisa Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde 10 gündür tedavi görmekte olan Ayşe Kahraman, dün sabah 04. 00 sıralarında vefat etti. Kahraman, 3 çocuk annesiydi. Kahraman, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Uşak'ın Banaz İlçesi Paşacık köyünde toprağa verildiği bildirildi.

  • MANİSA (İHA)


    Hizbullah kurbanına tazminat

    Danıştay 1990 ile 1999 yılları arasında Hizbullah'ın askeri kanat sorumlusu Musa Daşkın tarafından Silvan'da öldürülen 9 kişiden biri olan Abdullah Ay'ın yakınlarına tazminat ödenmesi gerektiğine karar verdi.
    Musa Daşkın Malatya'da düzenlenen bir operasyon ile yakalanmış ve Silvan'da 9 kişiyi öldürdüğünü itiraf etmişti. Bu 9 kişinin içinde bulunan Abdullah Ay'ın akrabaları, İçişleri Bakanlığı aleyhine dava açmışlardı. Açılan davada Danıştay kararını açıkladı. Danıştay, "Abdullah Ay'ın yakınlarına devletin tazminat ödemesi gerektiğine" hükmetti. Hizbullah'ın askeri kanat yapılanmasında yer alan ve 9 kişinin öldürülmesi eylemlerine katılan Daşkın, 3,5 yıllık tutuklu kaldıktan sonra Topluma Kazandırma Yasası'ndan yararlanarak, 2 milyar lira kefaletle tahliye edilmişti.

  • ANKARA


    55 kaymakam için kadro

    İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 55 kaymakam adayı kadrosu için sınav düzenlenecek. Gazetelerde yayınlanan, "İçişleri Bakanlığından Kaymakam AdaylığıGiriş Sınavı" başlıklı ilanda, İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında boş bulunan 55 Kaymakam adayı kadrosuna 4 Kasımda düzenlenecek giriş sınavı ile personel alınacağı duyuruldu.
    Kaymakamlık Adayı Giriş Sınavı'na girecek adayların 10-11 Temmuz 2004 veya 2-3 Temmuz 2005 veya 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nda aldığı puanı 75 ve üzeri olması gerekiyor. Yazılı sınav, 4 Kasım Cumartesi günü saat 09.30'da Ankara'da yapılacak.

  • ANKARA


    Çekimlere Türkiye'de devam

    Çekimleri Suriye'de devam eden "Eve Giden Yol" adlı filmin ekibi, bölgedeki güvenlik sorunu nedeniyle Türkiye'ye dönüyor. Filmin yapımcı şirketi Özen Film'in Basın Koordinatörü Nizam Eren'den alınan bilgiye göre, 17 Temmuz'dan bu yana Suriye'de zor şartlarda çekimleri sürdüren ekip, Antakya'daki sete taşınıyor. Bölgedeki çatışmalar nedeniyle zor şartlarda çalışan ve can güvenliği tehlikeye düşen ekibin tamamının bugün Suriye'den ayrılacağı bildirildi. Filmin Suriye'de önceden planlanan sahnelerinin çekimlerinin devamı Antakya'da gerçekleştirilecek.


    Savaşa şiirli protesto

    Türk şiirinin yazar ve yorumcuları da İsrail'in Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdikleri saldırılara şiirin diliyle tepki gösterdi. Önceki akşam İstanbul Çemberlitaş'taki Kızlar Ağası Medresesi'nde bir araya gelen şair ve yazarlar 'barıştan yana' şiirler okudu, işgale karşı tepkilerini dile getirdi.


    Bekçinin elini ayağını bağlayıp öldürdüler

    Merkez Yıldırım İlçesi Vakıf Mahallesi'nde kot taşlama fabrikasında 4 yıldır gece bekçiliği yapan Ramazan Reyhan(49), elleri ve ayakları bağlandıktan sonra kafasına sert bir cisimle vurulmuş halde bulundu. Gece vardiyasında çalışan 11 işçinin ifadelerinden olayı duymadığı ortaya çıktı.
    Öldürülen 3 çocuk babasının dün çektiği maaşının üzerinde olmadığı belirlendi. 500 YTL civarında parasının kayıp olduğu bildirilen Ramazan Reyhan'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılırken, fabrikanın karşısındaki evde oturan eşi ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

  • BURSA


    Sigara yüklü TIR'ı kaçırdılar

    Samsun'dan yüklediği 4 milyon YTL değerindeki sigaraları Bolu'ya götüren TIR, Zonguldak-Karabük kara yolu üzerinde, yolu kesen ve sürücüsünü etkisiz hale getiren 5 kişi tarafından kaçırıldı. Tekel yetkililerinin TIR'ın Bolu'ya ulaşmaması üzerine haber verdiği güvenlik güçleri, kaçırılan TIR'ı Niğde'de yakaladı.
    Mustafa Özkan yönetimindeki TIR, 4 milyon YTL değerindeki sigaralarla birlikte ele geçirilirken, TIR'ı kaçıran Ufuk K.(24) ve Mehmet S.(33) gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde yapılan aramada ise 1 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Bu arada TIR şoförü Mustafa Özkan ise elleri, ayakları ve ağzı bağlanarak arka koltuğa yatırılmış halde bulundu.

  • NİĞDE


    Katil baba sırra kadem bastı

    Eve haciz getiren 20 yaşındaki kızı Yeliz Çil'i bıçaklayarak öldüren baba Hüseyin Çil (46), önceki kayıplara karıştı. Hüseyin Çil'in, yakın ve uzak akrabalarını araştıran ve kaldıkları yeri tespit eden güvenlik güçleri, buraların dışında Çil'in gidebileceği yerleri de kontrol altına aldı.
    Yeliz Çil (20) sevgilisi Bülent K.ile gezmek için kiraladığı araçla kaza yapmış şirket kazadan oluşan masrafları karşılaması için çifte dava açtı. Dava haberini alan baba Çil, tartıştığı kızını 3 bıçık darbesiyle öldürdü. Kayıplara karışan Çil dün bütün aramalara rağmen bulunamadı.

  • MUSTAFA ORTAÇ, ANKARA


    Ömerli Barajı dört çocuğa mezar oldu

    İstanbul Pendik'te serinlemek amacıyla Ömerli Barajı'na giren 4 çocuk boğularak hayatını kaybetti. Dün meydana gelen olayda Sedat Küçükçavuş'la oğulları Hakan ve Gökhan Rıza ile yeğenleri Serkan ve Volkan Yanmaz Kurna Köyü yakınındaki Ömerli Barajı kıyısına gitti. Burada serinlemek ama-Küçükçavuş'un jandarmaya haber vermesi üzerine olay yerine gelen ekiplerce sudan çıkarılan 4 çocuğun cenazeleri dün akşam saatlerinde ailelerine teslim edildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi