T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S İ N E M A 11 AĞUSTOS 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Sinema
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Kibir, en sevdiğim günahtır'

Şeytan'ın Avukatı
(The Devil's Advocate)

1997-ABD yapımı, 144 dakika
Yönetmen: Taylor Hackford
Oyuncular: Keanu Reeves, Charlize Theron, Al Pacino
DVD formatında / Üretici Firma: Warner Bros
Piyasada VCD'si de var mı? / Evet
Çocuklarla birlikte izlenebilir mi? / Hayır
(Bir kaç sahnesi şiddet ve cinsellik içeriyor)
Dili: İngilizce seslendirmeli-Türkçe altyazılı (DVD)

Florida'da ardarda 64 dâvâyı kazanarak büyük sükse yapan yetenekli avukat Kevin Lomax, bu başarısının da etkisiyle, New York'ta üslenmiş olan ABD'nin en prestijli hukuk bürosundan oldukça cömert bir iş teklifi alır. Genç adam ve eşi Mary Ann, büyük şehirden gelen bu kışkırtıcı daveti reddedemez ve daha iyi bir gelecek hayâlleriyle New York'a taşınırlar. Şirketin başındaki kurt yönetici John Milton, âdeta öz oğlu gibi benimseyip bağrına bastığı Lomax'a, ülkedeki her avukatın elde etmeye can attığı koşullarda bir çalışma ortamı sunacaktır. Ancak, bu şatafatlı hayatın "küçücük" bir bedeli de olacaktır hiç kuşkusuz. Söz konusu bedel, Lomax'ın -gerçekte Şeytan'ın yeryüzünde cisimleşmiş bir görüntüsü olan- Milton'a kayıtsız şartsız biat edip, kendisinin baş hizmetkârı olmayı kabullenmesidir.

Editörün Notu: Her izlendiğinde, "Bu gibi etkileyici mistik öyküler, neden onları en iyi anlatabilecek kişiler olan Müslüman senaristlerin kaleminden çıkmaz" dedirten bir başyapıt... Ruhunu adım adım Şeytan'ın gücüne ve cazibesine kaptırıp insanî açıdan çürümeye başlayan Lomax rolündeki Keanu Reeves ve dünyayı bildiği gibi yönetebilmek için hukukun entrikalı dünyasını seçmiş olan şeytan John Milton rolündeki Al Pacino dört dörtlük birer oyunculuk sunmaktalar. Özellikle de Al Pacino'nun, kurduğu ilâhî düzenden dolayı çok kızdığı Allah'a yönelik öfke patlamaları görülmeye değer... Ancak, filmin oyunculuk anlamındaki en müthiş performansını ise genç yıldız Charlize Theron ortaya koymakta. Theron'un, bir taşra avukatının kendi halindeki neşe dolu hayat arkadaşından, New York'ta içine düştükleri şeytanî sarmalın farkına varıp çareyi ölümde arayan yıkılmış bir kadına dönüşümü gerçekten de parmak ısırtıyor.

Öyküsü itibarıyla, Hıristiyanlığın İslâm ile ortak pek çok ahlâkî mesajına göndermeler içeren bu filmi, aradan geçen 9 yılda hâlâ izleyemediyseniz, bu kez ıskalamayın. Dahası, şimdilerde iyice ucuzlamış olan DVD'sini de mutlaka arşivinize katın. Özellikle son sahnedeki o büyük sürpriz, aslında hepimizin gündelik hayatlarımızda kolayca pençesine düştüğümüz şeytanî tuzakları öylesine güzel özetliyor ki... Zaten tanıtım yazımıza başlık olan yukarıdaki cümle de bu unutulmaz sahneden, bedenlenmiş şeytan Milton'tan bir alıntı...

"Şeytan'ın Avukatı", gerek içerdiği şiddet gerekse bir kaç cinsel içerikli sahnesi nedeniyle çocuklarla birlikte izlemeye uygun değil. Ancak, geneli itibarıyla son derece olumlu mesajlar içeren bir filmi, topu topu bir-dakika süren sakıncalı sahnelerinden dolayı bütünüyle yabana atmak da doğru olmaz. Şiddet ve cinsellik içeren sahneler karşısında haklı bir duyarlılık sergileyen okurlarımız, filmi bu bölümleri hızlı geçerek izleyebilirler.

Fiyatı: DVD / 10 YTL, VCD / 10 YTL
Kredi kartıyla satın alabileceğiniz sanal video-marketler: www.selsus.com, www.ideefixe.com
(Fiyatlar farklı satış noktalarında küçük çaplı değişikliklere uğrayabilir)

Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi