T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 13 HAZİRAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Türk işadamları 6. kez buluşacak

Dünya Türk İşadamları 6. Kurultayı Organizasyon Komitesi Eşbaşkanı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Tamer Taşkın, kurultayın İstanbul Lütfi Kırdar Spor ve Kongre Merkezi'nde 18-19 Kasım 2006 tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Taşkın, kurultayın dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyet gösteren Türk işadamlarının bir araya gelmesi ve yeni işbirliği imkanları yaratarak bir sinerji ortamı oluşturması amacıyla düzenlendiğini söyledi.

  • İZMİR


    Çinli turizmciler 19 anlaşma imzaladı

    Çin'in Guangdong eyaletinden gelen firmalar ile Türk firmaları arasında ithalat, ihracat, turizm ve üçüncü ülkelerde iş imkanlarına ilişkin 176 milyon dolarlık 19 anlaşma imzalandığı bildirildi. Guangdong Eyaleti Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Departmanı ve Turizm İdaresi tarafından, Çin'in Ankara Büyükelçiliği ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile Çin-Guangdong-Türkiye İş ve Turizm olanakları konulu bir seminer düzenledi. Seminerin ardından, tarafların katılımıyla anlaşmalar imzalandı. Türk-Çin İş Konseyi Başkanı Yavuz Onay, iki ülke firmaları arasında 176 milyon dolarlık 19 anlaşma imzalandığını ifade etti.

  • İSTANBUL


    Hissedara 'Mittal'a hayır de' çağrısı

    Dünyanın en büyük demir-çelik üreticileri Mittal ve Arcelor'un birleşme görüşmeleri sonuç vermedi. Arcelor'un yönetim kurulu, hissedarlarına yaptığı çağrıda, Mittal'in 25,8 milyar Euro'luk birleşme teklifinin reddedilmesini ve Rus Severstal şirketiyle 13 milyar Euro'luk birleşme planına destek verilmesini istedi. Şirketten yapılan açıklamada, Mittal'in önerisinin "yetersiz olduğu ve Arcelor'un gerçek değerini yansıtmadığı" belirtilirken, Severstal seçeneği için "stratejik, finansal ve sosyal açıdan daha çekici bir alternatif" denildi. Mittal'in planının başarılı olması için 5 Temmuz'a kadar hissedarların en az yüzde 50'sinden destek alması gerekiyor.


    Kamu lojmanlarının satışı akılcı değil

    Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, uzun yıllar "kamu kaynaklarının israfına neden olduğu" öne sürülen ve çeşitli dönemlerde satılmaları gündeme gelen kamu konutlarını mercek altına aldı. Hazırlanan rapora göre, sayısı 233 bin 843'ü bulan lojmanlar, geçen yıl bütçeye 141 milyonluk katkı yaptı. 2005'te 80 milyon YTL'lik harcamaya karşılık, kamu konutlarından elde edilen gelir 221 milyon 851 bin YTL'ye yükseldi. Bütçe üzerinde artık bir yük oluşturmayan lojmanların konumları itibariyle de satış işlemine tabi tutulmasının rasyonel olmadığı belirtiliyor.

  • ANKARA


    Hazine 2,8 milyar YTL borçlandı

    Hazine, dün düzenlediği iki ihalede toplam net 2 milyar 804,2 milyon YTL borçlandı. Altıncı defa ihraç edilen 5 yıl vadeli Yeni Türk Lirası (YTL) cinsinden değişken kupon ödemeli tahvil ihalesinde, dönemsel faiz yüzde 8,03 oldu. İhaleye nominal 1 milyar 139 milyon YTL teklif gelirken, nominal 488,8 milyon YTL, net ise 523 milyon YTL'lik satış yapıldı. Tahvillerin geri ödemesi 12 Ocak 2011'de yapılacak.

  • ANKARA


    Dünya ticareti 10 trilyon doları geçti

    Dünya ticareti 2005'de ilk kez 10 trilyon doları geçti. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, Dünya Ticaret Örgütü raporlarına dayanarak hazırladığı değerlendirmeye göre, fiyat değişimlerinin etkisinin yansıtılmadığı nominal bazda ticaret rakamları ile dünya ticareti 2005 yılında yüzde 13 arttı ve ilk kez 10 trilyon doları geçti. 2005 yılında petrol gelirleri büyük ölçüde artan Afrika ve Ortadoğu, dünya mal ticaretinde son 20 yıldaki en yüksek paylarına ulaştı.

  • ANKARA


    Çocuk işçi sayısı yüzde 50 azaltıldı

    Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, çocuk işçiliğinin azaltıldığını bildirdi. Türkiye'nin 1999'da başlatılan çocuk işçiliğinin azaltılmasına yönelik ILO-IPEC Projesine katılan ilk 6 ülkeden biri olduğuna dikkat çeken Başesgioğlu, bu çalışmalar sayesinde çocuk işçiliğinin yüzde 50 azaltıldığını söyledi.

  • ANKARA


    ORTAKLIK
    EKER SÜT'E FRANSIZ ANDROS ORTAK OLDU

    Fransız Andros Gıda Grubu, Eker Süt Ürünleri A.Ş.'ye yüzde 50 ortak oldu. Eker Süt Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eker, Türkiye'de değişen ve gelişen piyasa şartlarına ayak uydurabilmek için şirketin yeni bir fabrika kurarak kapasitesini arttırması gerektiğini belirtti.


    TMSF
    UZAN'IN YATLARINA YİNE ALICI ÇIKMADI

    Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından satışa çıkarılan iki deniz aracına yine alıcı çıkmadı. İhalede, Uzan Grubu'nun borçlarına karşılık haczedilen ''Frequency'' ve ''Airwaves'' yatları, 66 milyon 54 bin 577 YTL muhammen bedel ile satışa çıkarıldı. 2 yata ikinci kez alıcı çıkmazken, yatların 6 ay içinde pazarlıkla satışa sunulacağı bildirildi.


    OTOMOTİV
    DAIMLERCHRYSLER, 111 BİN JEEP'İ GERİ ÇAĞIRIYOR

    Otomotiv devi DaimlerChrysler, koltuk elektrik sistemindeki arıza nedeniyle 111 bin Grand Cherokee Jeep'i geri çağırıyor. Şirket ısıtmalı koltukları olan 2003-2004 model spor Grand Cherokee Jeep'lerde, ''ön koltuklardaki elektrik sisteminin aşırı ısınarak yangına neden olabileceği'' ile ilgili bazı şikayetlerin kendilerine ulaştığı bildirildi.


    HAVAYOLU
    ÇELEBİ, BUDAPEŞTE'DEKİ İHALEYE DAVET EDİLDİ

    Havayolu yer hizmetleri şirketi Çelebi Hava Servisi, dünyanın bu sektördeki en büyük 5 firmasıyla birlikte Macaristan'da yapılacak özelleştirme ihalesine davet edildi. Çelebi, Budapeşte havalimanında yer hizmetlerini üreten Budapest Airport Handling şirketinin yüzde 100 hissesinin satışa çıkarıldığı ihale için yapılan daveti kabul etti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi