T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 4 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hisarbuselik de bir TRT klasiği olacak

TRT'nin yeni dizisi Hisarbuselik, adını bir sanat müziği makamından alıyor. İki ailenin ilişkilerini nostaljiyle anlattığı için bu isim verilen dizinin oyuncuları, Hisarbuselik'in bir TRT klasiği olacağına emin

Anadolu insanının değerlerini sıcak ve nostaljik bir yaklaşımla anlatan Hisarbuselik adlı dizi, aynı zamanda bir aşk öyküsü anlatıyor. Beypazarı'nın doğal ve tarihi dokusu içinde iki ailenin yaşamlarının anlatıldığı dizide, her hafta seyirciye eğlenceli bir hikaye anlatılıyor. Ziya Kürküt, Rojda Demirer ve Onur Saylak'ın rol aldığı ve çekimleri Beypazarı'nda süren dizinin yönetmenliğini seyircinin, Bizim Evin Halleri'nden tanıdığı Samet Polat yapıyor. 13 bölüm olarak ekrana gelecek dizide, usta oyuncuların yanısıra yetenekli genç oyuncular da rol alıyor. Ziya Kükürt, Rojda Demirer ve Serhat Nalbantoğlu'nun başrolleri paylaştıkları dizide, İdil Yener, Mithat Erdemli, Onur Saylak, Tayfun Eraslan gibi önemli isimler de oynuyor.

FARKI OYUNCU KADROSU

Dizide Çetin karakterini canlandıran Onur Saylak hala Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde okuyan ve daha önce birkaç dizide daha rol almış genç bir oyuncu. Dizi hakkında "Eski TRT klasikleri vardır. Hiçbirimizin hafızalarından silinmeyen diziler. Bir anlamda onlar da Yeşilçam klasikleri gibi yaşamımıza derin izler bırakmıştır. Kartallar Yüksek Uçar, Yıldızlar Gece Büyür, Çalıkuşu, Yaprak Dökümü gibi. Bizim hikayemiz de bunların izinden gidiyor." diyor. "Bu dizinin farkı oyuncu kadrosu" diyen Saylak, tiyatro kökenli oyunculardan oluşan ekibin uyumunun çok iyi olduğunu belirtiyor. "Hisarbuselik, gerçekliği, yalınlığı ve sıcaklığı yansıtıyor. Dizide, olmayan karton yaşamları, karakterleri anlatmıyoruz. Umarım bizim dizimiz de Türk filmlerinin bize yaşattığı atmosferi izleyene yaşatır." diyen oyuncu, dizinin eski Türk filmlerine benzetilmesinden memnun. Saylak, ustalarla aynı seti paylaşmanın çok öğretici olduğunu söylüyor.

BENİM İÇİN GURUR

Dizide Sema karakterini canlandıran Rojda Demirer ise uzun bir aradan sonra dramada oynamanın çok keyifli olduğunu belirtiyor. İkisinin de kendine göre zorlukları olduğunu dile getiren Demirer, "Bir oyuncu olarak farklı türlerde oynamak beni geliştiriyor" diyor. Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun olan oyuncu, Türkan Şoray'a benzetilmesi ile ilgili olarak da, "Türkan Şoray'ın tahtına aday gösterilmek benim için, çok gurur verici ve büyük sorumluluk. Buna layık olmaya çalışacağım" diyor. Demirer, "Dizimizin hak ettiği ilgiyi göreceğine inanıyoruz" şeklinde konuşuyor.

Tüm diziler birbirinin kopyası

Sunucu olarak tanınan ve Hisarbuselik'te başrol oynayan Ziya Kükürt, sunuculukta insanın yalnız olduğunu söylerken, oyunculukta bir hikayeye hizmet edildiğini belirtiyor. Dizilerdeki Yeşilçam'a dönüş konusunda ise "Eski filmlerdeki doğallık aranıyor. Artık diziler birbirinin kopyası" diye konuşuyor.

  • AYSEL YAŞA


    Kanal 7 ve Haber Saati yükselişte

    Kanal 7, geçtiğimiz ay 6.3 izlenme payıyla en çok izlenen kanallar içinde 5'nci sıraya yükseldi. Erhan Çelik'in sunduğu Kanal 7 Haber Saati ise geçtiğimiz Eylül'de 6,5 olan izlenme payını Şubat ayında 10,1'e çıkartarak yükselişini sürdürdü.

    2005 yılını tüm günde 5,7 izlenme payıyla tamamlayan Kanal 7 yeni yılda hızlı bir yükseliş grafiği kaydetti. Geçtiğimiz Ocak'ta 6,1 izlenme payı ile yükselişe geçen Kanal 7, Şubat'ta ise bu rakamı 6.3'e yükselterek en çok izlenen televizyon kanallarının tüm gün sıralamasında 5'nci oldu.

    Haber Saati de yayına başladığı dönemden bu yana izlenme payını her ay yükseltti. Erhan Çelik'in sunduğu, Fehmi Koru'nun yorumlarıyla katıldığı Haber Saati, geçtiğimiz Eylül'deki 6,5 izlenme payını, geçtiğimiz ay itibariyle 10,1'e çıkarttı. Bunun yanısıra Hülya Yürekli'nin sunduğu Haftasonu Haberleri ise geçitğimiz Eylül'de 7,1 olan izlenme payını geçtiğimiz Şubat'ta 10,9'a çıkarttı.


    CENNET MAHALLESİ
    Korkusuz Pembe ülke gündemine oturuyor

    Melek Baykal ve Çağla Şikel'in rol aldığı dizide, amansız bir hastalığa yakalandığını öğrenen ve öleceğini düşünen Pembe her türlü belanın içine dalıyor. Bin anda korkusuz kadın diye ülkenin gündemine oturan Pembe, Sultan'la Ferhat'ın evlenmesine izin veriyor.
    SHOW /20.00


    KEZBAN YENGE
    Kezban nişanı bozuyor aşıklar çaresiz

    Şensel Uykal ve Parkan Özturan'ın rol aldığı dizide, Bekir'in kendisiyle ilgili kaymakamlığa dilekçe verdiğini öğrenen Kezban, bu duruma öfkelenip Burhan ve Sülbiye'nin nişanını bozuyor. İki genç aşık da köyden kaçmaya karar veriyor.
    KANAL 7 / 23.15


    PEKİNEL KARDEŞLER
    Piyano virtüözü ikizlerin başarı dolu yaşamı

    Dünyaca ünlü piyano ikilisi Güher- Süher Pekinel'in yaşam öykülerini anlatan belgesel ekrana geliyor. Belgeselde, çocuk yaşlarda müziğe başlayan kardeşlerin başarı dolu yaşam öykülerine yer veriliyor.
    HABERTÜRK/20.30


    Melo
    Her ikisi de müzisyen olan Pierre ve Marcel iki eski dosttur. Pierre karısı Romaine ile mutlu bir evlilik yürütmektedir. Ancak herşey karısının intiharı ile değişir. Pierre, intihardan sonra karısı ile Marcel arasında bir iişki olduğunu öğrenir.
    Orj Adı: Melo Yön: Alain Resnais Oyn: Sabine Azéma, Fanny Ardant, Pierre Arditi, André Dussollier, Hubert Gignoux
    Cnbc-e / 21.15

    Panik Odası
    Meg taşındığı yeni evde, istenmeyen kişilerin giremeyeceği kadar sağlam, monitörlerle evin her tarafı görülebilen, dışarıya telefon hattı olan garip bir oda keşfeder. Bir gece hırsız girince Meg odayı kullanır, gelenler ise sıradan hırsız değildir.
    Orijinal adı: Panic Room Yönetmen: David Fincher Oyn: Jodie Foster, Kristen Stewart, Forest Whitaker, Jared Leto,
    ATV / 22.15

    Kırkikinci Sokak
    Tüm müzikallerin ilki kabul edilen Kırkikinci Sokak bu akşam ekrana geliyor. Müzikali gerçek bir tür ve hayal gücüne açık hale getiren klasik yapımın koreografisini Busby Berkeley hazırlamış, yönetmenliğini Lloyd Bacon üstlenmiş.
    Orijinal Adı: Fourty Second Street Yönetmen: Lloyd Bacon Oyuncular: Warner Baxter, Ruby Keeler Türü: Müzikal
    TRT 2 / 23.00

    Tehlikeli Arkadaş
    Callie, lise aşkı Noah Hamilton'ı bir türlü unutamamış, onu saplantı haline getirmiştir. Noah'un dedi ise eşi Nina ile doğal yollardan çocuk sahibi olamamaktır. Bu sırada Nina yeni taşındıkları mahallede hayatlarının alt üst olacağını bilmeden Callie ile teklikeli bir arkadaşlık kurar.
    Orijinal Adı: Hush Yönetmen: Harvey Kahn Oyuncular: Tori Spelling, Victoria Pratt, Tahmoh Penikett Türü: Gerilim
    STAR / 23.20

    Kardeşlerin Aşkı
    Evlenmek için bir türlü kendine uygun kızı bulamayan Angelo ile İtalya'da yaşayan Rosetta görücü usulü ile evlenmeye karar verir. Ancak Angelo kıza kendi fotoğrafı yerine daha yakışıklı olan kardeşi Gino'nun fotoğrafını yollamıştır. Rosett İtalya'dan Avustralya'ya geldiğinde ortalık karışır.
    Orijinal Adı: Love's Brother Yönetmen: Jan Sardi Oyn: Adam Garcia, Joe Petruzzi
    TRT 1 / 00.40


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi