T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AK Parti'li Çelik: Demirel, Hitler gibi

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Demirel'in türbanlıların Arabistan'a gitmesi önerisine "Bunu kamplaşma anlayışının uzantısı olarak görüyorum. Türbanlıların adeta gettolara mahkum edilmesi gibi, bir Hitler, Führer açıklamasıyla eşdeğer gördüm" şeklinde cevap verdi.

Faruk Çelik
AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in türbanlılar ile ilgili görüşlerini Hitler'e benzetirken, "Muhalefet oluşmamasının doğurduğu rahatsızlık içinde. Aynı zamanda endişe ortamı oluşturulması çabası içinde. Bir başka anlayış da unutuluyor olmasının rahatsızlığı içinde. 7 kere mi gitti 8 kez mi geldi bilemiyorum, ama deneyimini birlik ve beraberliğe dönüştürmek yerine yeni bir doyumsuz ihtiras içinde gördüm" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik TBMM'de düzenlediği toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

DEMİREL, YENİ BİR DOYUMSUZ İHTİRAS İÇİNDE

Süleyman Demirel'in AK Parti'ye dönük eleştirileri anımsatılınca ise Faruk Çelik, "Dokuzuncu Cumhurbaşkanı bir muhalefet oluşturma çalışması içinde veya muhalefet oluşmamasının doğurduğu rahatsızlık içinde. Aynı zamanda endişe ortamı oluşturulması çabası içinde. Bir başka anlayış da unutuluyor olmasının rahatsızlığı içinde. 7 kere mi gitti 8 kez mi geldi bilemiyorum ama deneyimini birlek ve beraberliğe dönüştürmek yerine yeni bir doyumsuz ihtiras içinde gördüm" şeklinde konuştu.

ÜLKEYE YAPTIKLARI ORTADA

Demirel'in, Cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki düşüncesi için de Çelik, "Dün dündür, bugün bugün'ün en canlı örneği" demekle yetindi. Çelik, "Bu kadar birikimle söyleyecekleri varsa buna herkesin kapısı açık. Aksi takdirde ülkeye yaptıkları ortada, yaptıklarını herkes biliyor, ama söyleyecekleri varsa genç siyasetçiler istifade etmek isteyebilir" dedi.

HİTLER, FÜHRER GİBİ

Yine Demirel'in, türbanlıların Arabustan'a gitmesi hakkındaki görüşü için de Faruk Çelik, "Bunu kamplaşma anlayışının uzantısı olarak görüyorum. Demokratik ülkenin çocukları anti demokratik ülke yolculuğuna çıkarılmasını doğrusu çok yadırgadım. Türbanlıların adeta gettolara mahkum edilmesi gibi, bir Hitler, Führer açıklamasıyla eşdeğer gördüm" diye konuştu.

Çelik, Demirel'in, 80 yaşını aşmış, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir siyaset lideri olarak bugün olması gereken yerde bulunmadığını da söyledi.

BAZI ELİTLER LAİKLİĞİ KENDİ TEKELİNDE GÖRÜYOR

Halkın laiklikle ilgili sıkıntısı olmadığını belirten Çelik, "Türkiye'de bazı elitler laikliği, Cumhuriyetin kazanımlarını kendilerinin birikimi gibi görüyor, sıkıntı burada. Milletin bu değerlerle problemi yok. Bu insanların milletle problemi var. Milletin ortak değerlerini 73 milyonun sahip çıktığı şekilde çizgi izleyen AK Parti'nin yolu budurhalkımızın laiklikle barışık, hiçkimsenin sıkıntısı yok demirel ve benzerleri iktidarda oldukları zamanki yorumlarından kaynaklanan sıkıntılar var" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın görüşlerine bu anlamda katıldığını açıklayan Çelik, "İktidarın bile bu ilkelerle çeliştiğini söylüyorsanız, siz kendi ikbalinizi düşünüyorsunuzdur" dedi.

KONGRELERDE HAREMLİK-SELAMLIK YOK

AK Parti kongrelerinde zaman zaman partililerin haremlik selamlık şeklinde oturma düzenine geçtikleri anımsatılınca da AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, "Kongrelerimizde böyle bir uygulama söz konusu değil. Dileyen dilediği gibi oturur. Normali budur, olması gereken budur, dileyen oturacağı yeri seçmeli. Bırakın, Kars'ta, Rize'de, Edirne'de nasıl oturmak istiyorlarsa otursun. Bu AK Parti'ye ancak bir şeyleri bulaştırabilir miyiz, nasıl çamur atsam anlayışıdır" diye konuştu.

BAYKAL'INKİ UCUZ SİYASET

Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik tasarısının 6'ncı maddesi ile ilgili sorular üzerine de AK Parti'li Çelik, "Baykal çözüm yeri olarak Meclis'i görmediği için çok ucuz bir siyaset yolu izleyerek, 'bir rant elde edebilir miyiz' diyerek hareket ettiği için milletin aklına bir soru işareti koyma çabası içine girdi. Ama Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'da tasarı tartışılacak" demekle yetindi.

SORU İŞARETİ YARATMA ÇABASI İÇİNDE

Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik tasarısının 6'ncı maddesi ile ilgili sorular üzerine de AK Parti'li Çelik, "Baykal çözüm yeri olarak Meclis'i görmediği için çok ucuz bir siyaset yolu izleyerek, 'bir rant elde edebilir miyiz' diyerek hareket ettiği için milletin aklına bir soru işareti koyma çabası içine girdi. Ama Adalet Komisyonu'nda, Genel Kurul'da tasarı tartışılacak" demekle yetindi.

BAYRAMLAR FAZLA 1 MAYIS BAYRAM OLMAZ

58 ve 59'ncu hükümetler döneminde makro dengelerde sağlanan düzelmeler sayesinde emekçi kesimine de büyük katkı verildiğini belirten Çelik, "Emeğin ve emekçinin yanında olduğumuzu ifade ediyorum. Enflasyon düştükçe bu emekçiye de yansıyacaktır" dedi.

Ancak AK Parti'li Çelik, "1 Mayıs ne zaman resmen bayram olarak kutlanacak" surusuna, "Herkesin farklı görüşü var, ama bayramlar fazla, onun çoğaltılmasına çok sıcak bakmıyorum. Ama 1 Mayıs'ın çok özel bir yeri var" demekle yetindi.

  • ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi