T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Özgenç'ten ilginç açıklama: Eraslan Baykal'ı iğfal etti...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TMK Tasarısı'nın Öcalan'a af getirdiğini iddia etti. Baykal'ın bu konudaki akıl hocası ise CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan. Orhan Ersalan Niğde'de avukatlık yaparken CHP'den milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu'nda CHP'nin en aktif üyesi. TCK'nın yapım sürecinde CHP'nin söylemlerini en iyi savunan kişi olarak dikkat çekti. TCK maddelerinin komisyonda görüşülmesi sırasında yapılmak istenen her değişikliğe karşı çıkan Eraslan AK Parti'li Hasan Kara'yı isyan ettirerek, "Kardeşim, bu yasayı bırakalım Orhan Eraslan yapsın" itirazlarına bile neden oldu.

TMK Tasarısı'nın, Öcalan'a af getirdiği iddia edilirken, TCK'nın 221. maddesinden yararlanacağı iddia edildi. Ama TCK'nın 221. maddesine oy veren isimler arasında Orhan Eraslan ile CHP'lilerin bulunduğu unutuldu. CHP'liler bu maddeye hiç itiraz etmedi.

CHP lideri Baykal'ın açıklamalarını sorduğumuz Doç. Dr. İzzet Özgenç "Orhan Eraslan Baykal'ı iğfal etti" dedi. 'İğfal' kelimesinin 'Türkçe Sözlük'te 'aldatma, ayartma' olduğunun da altını çizerek.


Neşet Ertaş'ı Nimet Çubukçu aday gösterdi

Meclis tarafından 27 kişiye 'Üstün Hizmet Ödülü' verilecek. Ödül verilecek isimler arasında Türk Halk Müziği'nin efsane isimlerinden Neşet Ertaş da var.

Meclis Üstün Hizmet Ödülleri, milletvekilleri veya valiliklerin bildireceği isimler arasında seçiliyor. Neşet Ertaş'a ödül verilmesini ise kabinenin tek kadını olan Aileden ve çocukktan sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun teklif ettiği ortaya çıktı. Güler Sabancı'ya da ödül verilmesini Çubukçu önermiş.

Çubukçu, Neşat Ertaş'ı ve türkülerini çok sevdiğini söylüyor. Ertaş'ın 'Ahirim sensin', 'Ah yalan dünya' ve 'Zahidem' türkülerini sürekli mırıldandığını anlattı.


Afrodit kavgası

Afrodit kavgası denilince hemen aklınıza Banu Alkan gelmesin. Biz Gaziantep ile Adana milletvekilleri arasında yaşanan 'Afrodit' kavgasından sözediyoruz. Gaziantep'in Nizip ilçesinde bulunan Zeugma antik kentinden 1931 yılında çıkartılan Afrodit ve fıstık tutan çocuk heykeli müze olmadığı için en yakın yer olan Adana Müzesi'ne gönderilmiş.

Gaziantep'te Arkeoloji Müzesi yeni kurulduğu için Afrodit ile fıstık tutan çocuk heykelinin Adana'dan buraya gönderilmesi gerekiyor. Adanalılar Afrodit heykelini göndermemekte ısrar ediyor.

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin ile Mehmet Sarı ise Afrodit heykelini alma konusunda kararlı davranıyor. Şahin, "Mutlaka alacağız" diyor. Mehmet Sarı ise, "Adana Müzesi'ne gidip heykeli kucaklayıp getirmeyi bile düşünüyorum"dedi.


Karışık Türk Tatlısı
Meclis'teki 23 Nisan resepsiyonunda çeşit çeşit Türk tatlıları sunuldu. Arta kalan tatlılar ise ertesi gün milletvekilleri lokantasında 'Karışık Türk Tatlısı' olarak servis edildi.


Cebrail Vakfı
Vakıflar Kanunu Tasarısı Meclis'te görüşülüyor. Tasarı azınlık vakıflarını yeniden düzenliyor. Ancak kiliseye ait bazı yerlerin 'Cebrail' ismine kayıtlı olması ise dikkat çekici.


Yağmur yağdırmayın
Meteoroloji'nin de bağlı olduğu Orman Bakanı Osman Pepe'nin internet sitesine gelen ilginç bir mesajda "Sevgili Bakanım 23 Nisan'da Rize'de yağmur bekleniyormuş. Bir şey yapamaz mısınız?" yazıyordu. Cevap olarak ise "Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ulaşabilirseniz size yardımcı olacaklar" denildi.


Meclis'te sakız' esprileri

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı, 23 Nisan törenlerinde sakız çiğnediği gerekçesiyle binbaşının suç duyurusu üzerine tutuklandı. Dalcı'nın sakız çiğnediği için tutuklanması Meclis'te espri konusu oldu.

AK Parti'li bir milletvekili Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e, "Sayın Bakanım, polis bakkallara baskın yapmış.

18 kutu suç aleti sakız yakalanmış" diyerek espri yaptı.

Kabinede yer alan bir bakana milletvekili arkadaşı "Sakız çiğnediği için bir kişi tutuklanır mı?" diye sorunca bakan soruya cevabı sözlü olarak vermek yerine cebinden çıkarttığı sakızı ağzına atarak cevap verdi. Cebinde sakız taşıyan bir başka miletvekili ise 'Ben de suç işliyor muyum" diye soruyordu yanındakilere.

Kültür Bakanlığı eski Müsteşarı Prof.Dr. Emre Kongar Meclis Genel Kurulu'nda sakız çiğneyince Başkanvekili Yılmaz Hocaoğlu'nun "Meclis'te İçtüzüğü ve sakız çiğnetmem" diyerek hışmına uğramıştı.

TBMM İdare Amiri Burhan Kılıç'ı, kuliste ağzında birşey çiğnerken gördüğümüzde 'Hayırdır' deyince "Boks şampiyonu Sinan Şamil Şam ile işkembe çorbası içtik. Onun için karanfil var ağzımda" cevabını aldık.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi