T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Minik 'dev' çocuklar

"Teşekkür Ederim Allah'ım" ilahisiyle herkesin gönlünde taht kuran "Minik Dualar Grubu", beğenilmekten mutlular. Ancak "çocukluklarını" da, stüdyoda birbirlerine türlü şakalar yaparken ortaya koyuyorlar.

Seda
Baştuğ
"Teşekkür Ederim Allah'ım", "Yemek Duası", "Yağmur Duası", "Hasta Duası" gibi ilahilerle hem çocukların, hem de yetişkinlerin beğenisini toplayan "Minik Dualar Grubu", albümlerinin çıktığı Ramazan ayından bu yana 400 bin sattı. Grup şimdi konserden konsere koşuyor, gittiği her yerde hem yaşıtı olan hayranları, hem de anne babalar tarafından büyük bir ilgi görüyor.

Albümün müziklerini yapan müzisyen Ertuğrul Erkişi ve çocukların eğitmeni eşi Aslıhan Erkişi ile grup üyesi çocukların hikayelerini kendi ağızlarından dinledik.

RAP VE ROCK DA DİNLİYORLAR

Minik Dualar Grubu, en küçüğü 5, en büyüğü 13 yaşında olan 11 kişilik bir grup. En küçükleri olan Yalın hariç, hepsi okudukları duaların ve ilahilerin anlamını kavramış ve benimsemiş. Grup üyelerinden Ömer Faruk, insanlara Allah'ı ve Peygamber'i tanıtmakta ve sevdirmekte aracı oldukları için çok mutlu olduğunu, şu anda kendilerine gösterilen ilginin de, yaptıkları işin manevi boyutuyla ilgili olduğuna inandığını söylüyor.

En çok Hasta Duası, Sevgili Peygamberim ve Teşekkür Ederim Allah'ım adlı ilahilerini seven çocuklar, aynı zamanda rap grubu Ceza, Hayalet Sevgilim şarkısı ile çıkış yapan İrem ve İbrahim Tatlıses'in şarkılarını da çok severek, ezbere söylüyor. En çok Türk Halk Müziği, pop müzik, rap ve rock dinleyen çocuklar, fantazi müziği de beğeniyor. Ayrıca Hırsız Polis filminin müziğini de çok güzel söylüyorlar. Aradan geçen 5 aydan sonra sahneye çıkmaktan artık korkmayan minikler, gerçekten çok rahatlar. En büyükleri Emine'yi aralarında 'teyze' diyerek kızdıran küçük ünlüler, tam anlamıyla çocuklar ve bunu tüm içtenlikleriyle yaşıyorlar. Duaları ve ilahileri okurken hepsinin hissettiği duygu ortak: "Çok mutlu oluyoruz."

DEĞERLERİMİZİ KORUMAK İÇİN

Amerikan filmlerinde bilinçli olarak dini değerlerin estetik bir şekilde sunulduğunu ifade eden Erkişi, "1980'den sonra ülkemizde kültürel erozyon meydana geldi. Değerlerimizi korumak için kendi müziğimizi yapalım dedik. Çalışırken dini temalı şeyler çıktı. Ana temamız dua oldu. Yağmur ve Uyku Duası yeterli değildi. Şükür Duası, Ana Baba Duası, Ehl-i Beyt Duası ve Yemek Duası'nı ekledik" diyor. Albümün kayıtları kaydedildikten sonra, Hasta Duası'nın okunuşunun içine sinmediğini anlatan Ertuğrul ve Aslıhan Erkişi, duayı okuyan Mert'i, gece evinden alıp stüdyoya götürmüş ve tekrar okutmuş. Mert de o gece hasta olduğu için çok daha duygulu okumuş. Annesi ise Mert hastayken duadaki her şeyi aynen yaptığını söylüyor. Ertuğrul Erkişi, bir uyarıda da bulunuyor: "Bu işi vicdanlı yapmak lazım. 400 bin sattığı için taklitleri çıkacaktır. Bu da bir tehlike. Bu iş, duygu sömürüsüne müsait.."

Grubun ağabeyi Ömer Faruk

Müzik hocaları Aslıhan Erkişi, grubu şöyle tanımlıyor: "Grubun ağabeyi Ömer Faruk, en ağırbaşlısı. Mert ve Elif duygusal. Hepsi çok farklı ve yetenekli. Hiç yorulmuyorlar ve çok istekliler. Yalın ve Tuğçe benim yeğenim. Elif'in annesi Hıristiyan, ancak çocuğunu istiyerek gruba verdi. Aile gibiyiz artık."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi