T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Fazla fon için daha fazla proje gerek

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversitelerin AB fonlarından daha fazla yararlanmaları için daha çok proje geliştirmeleri ve daha fazla projede yer almaları gerektiğini bildirdi. Bakan Çelik, AB araştırma programlarından Aralık 2005 itibariyle Türkiye'nin yer aldığı projelerin toplam bütçesinin 2 milyar euro, Türkiye'ye düşen payın ise 50 milyon euro olduğunu belirterek, "Programa kurumlar bazında katılım düzeyi istenen oranda değil; ancak umut verici. Üniversiteler fondan faydalanabilmek için daha fazla proje üretmeli" dedi.

  • ANKARA


    Şiddete karşı sanat

    Adana Odeon Müzik ve Sahne Sanatları Eğitimi Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Aktürk, ailelerin, sanat eğitimiyle çocuklarını okullardaki şiddetten uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi. Gitar, oryantal, salsa, modern bale, modern dans, halk dansları, pop dans, tenis ve piyanoya kadar birçok alanda hizmet verdiklerini ifade eden Aktürk, "Sanatın, şiddeti önlemeye olduğu kadar ders başarısına da büyük katkısı var. Bunun bilincinde olan aileler, 'çocukları boş vakitlerini değerlendirsin' diye bize geliyor. Sanatla uğraşan çocuk, şiddeti düşünmüyor" dedi. Merkeze daha çok ilköğretim öğrencilerinin ilgi gösterdiğini vurgulayan Aktürk, eğitimlerin hafta içi ve hafta sonu iki bölümde yapıldığını bildirdi.

  • ADANA


    Batı Trakya'da özerk eğitim talebi

    Batı Trakya Türk Cemaati, Yunanistan'da yaşayan Türk azınlığın özerk eğitim haklarını garanti altına alan uluslararası ve ikili anlaşma ile protokollerin 'harfiyen uygulanması' talebiyle bir bildiri yayınladı. Türkçe'nin kullanımı, öğrenilmesi ve geliştirilmesinin uluslararası ve ikili antlaşmalarda garanti altına alındığı halde, buna tamamıyla uyulmuyor. Batı Trakya Türk Cemaati, Yunanistan'ın Türk azınlığa dayatmaya çalıştığı 'yapay milli kimliğin' azınlıkça asla benimsemeyeceğini vurgulayarak, uluslararası arenada kabul görmüş ana dilinde öğrenim görme hakkını aramaya başladı. İskeçe Türk Birliği, tarafından hazırlanan bildiride eğitim konusunda kazanılmış hakların sonuna kadar aranacağı vurgulandı.

  • İSKEÇE


    Bursa'ya AB desteği

    Bursa'da, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütlerinin hazırladığı 12 projenin, AB fonlarının desteğiyle yürütüldüğü bildirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren eğitim ve kurs süresi 7-12 ay arasında değişen 12 projenin toplam bütçesi, 1 milyon 142 bin 920 euroyu buluyor. Projelerin bütçelerinin yüzde 87-90'lık bölümü, AB fonlarından karşılanıyor.

  • BURSA


    Pakistanlı Bakan İstanbul'da

    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun resmi davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Han Şerpao, İstanbul'da tarihi ve turistik yerleri gezdi. İzmir'deki ziyaretinin ardından İstanbul'a gelen Pakistan İçişleri Bakanı Aftab Ahmed Han Şerpao, eşi Nighat ve kızı Huzalma Şerpao ile önce Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy'un eşlik ettiği konuk Bakan ve beraberindekilere, yetkili-ler tarafından cami hakkında bilgi verildi. Pakistan İçişleri Bakanı Şerpao, Sultanahmet Camii çıkışında kızı ve eşinin hatıra fotoğrafını çekti. Konuk Bakan ve beraberindekiler daha sonra Topkapı Sarayı ile Ayasofya Müzesi'ni gezdiler.

  • İSTANBUL (A.A)


    Arınç nikah şahidi oldu

    TBMM Başkanı Bülent Arınç, kapatılan Fazilet Partisi'nin Niğde eski Milletvekili Salih Katırcıoğlu'nun kızının düğün törenine katıldı. Kapadokya Dedeman Otel'de gerçekleştirilen düğün töreninde gelin ve damadın şahitliklerini Arınç ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış yaparken, nikahı Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen kıydı.

  • NEVŞEHİR (İHA)


    Hastahanede 39 yıl!

    Bursa Devlet Hastahanesi'ne 1967 yılında astım ve diyabet teşhisi konularak yatırılan Abdullah Kozan, hastahanede kalışının 39. yılını pasta keserek kutladı. Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek olan hikayesini anlatırken gözleri dolan Abdullah Kozan, artık kendisini hastahane personelinden biri gibi hissettiğini söyledi. Son bir yıl kadar hastanede temizlik personeline yardım ederek zamanını geçiren yaşlı adam, ilerleyen rahatsızlığı sebebiyle şimdi yataktan kalkmakta bile zorluk çekiyor. Sürekli oksijene bağlı olarak yaşayan Kozan, her 3 ayda bir taburcu edilerek tekrar yatalak hasta olarak hastahaneye kabul ediliyor. 54 yıllık hastahanede 39 yıl kalarak kırılması zor bir rekora imza atan Kozan, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmek için müracaat ettiğini söyledi.

  • BURSA


    Yaşar Tunagür'ü kaybettik

    Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve eski Edirne Müftüsü Yaşar Tunagür Hocaefendi tedavi gördüğü Maltepe Sema Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kalp yetmezliği teşhisiyle bir hafta önce Maltepe Sema Hastanesi'ne kaldırılan Tunagür Hocaefendi dün gece saat 03:00 sıralarında kalbinin durması nedeniyle hayatını kaybetti. Tunagür'ün cenazesinin bugün Fatih Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

  • İSTANBUL


    Gürtuna'nın acı günü

    Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın annesi Ayşe Sıdıka Gürtuna (74), tedavi gördüğü Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nde vefat etti. Ayşe Sıdıka Gürtuna'nın cenazesi, Maltepe Merkez Camii'nde bugün öğlen kılınacak namazın ardından Küçükyalı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

  • İSTANBUL


    Maçtan sonra kalbi durdu

    Trabzon'da, kalp krizi geçiren 20 yaşındaki üniversite öğrencisi öldü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi öğrencisi Selim Özkan, Trabzon-spor-Fenerbahçe maçını statta izledikten sonra evine döndü. Ailesi yattıktan sonra televizyonda yayınlanan maç özetlerini izleyen Özkan, daha sonra annesi tarafından mutfakta yerde yatar halde bulundu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Özkan'ın kalp krizi sonucu öldüğü anlaşıldı.

  • TRABZON (A.A)


    9 aydır kayıp kızını arıyor

    Ordu'da, Kur'an kursuna gitmek için evden çıktığı belirtilen 17 yaşındaki genç kızdan 9 aydır haber alınamıyor. Geçen yıl, devam ettiği Kur'an kursuna gitmek için evden ayrılan Gülden Taşkıran, bir daha geri dönmedi. Tüm aramalarına rağmen kızından haber alamayan baba Kazım Taşkıran, kızının hayatından endişe ettiğini söyledi.

  • ORDU

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi