T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

AK Parti milletin onurlu duruşudur

Başbakan Erdoğan, 'başı örtülü, başı açığın' omuz omuza AK Parti kongresi yaptığını belirterek, "Bu, milletin ta kendisidir. Burada ayrımcılık yok. Bu bir onurlu duruştur. Bu bir onurlu ayağa kalkıştır'' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongrelerinde başı örtülü ile başı açığın el ele, omuz omuza yer aldığını belirterek, "Burada ayrımcılık yok. Bu bir onurlu duruştur. Bu bir onurlu ayağa kalkıştır. Bu, milletin ta kendisidir'' dedi.

Erdoğan, AK Parti Edirne İl Kongresi'nide çağdaşlık ve modernliğin ülkeye hizmetle olduğunu ifade eden Erdoğan, Haremlik-Selamlık diye manşet atan Milliyet Gazetesi'ni de eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bir gazete manşet yapmış. 'AK Parti Kars Kongresi'nde haremlik-selamlık' diyor. Ne yapmak istiyorsun sen? Ne demek o? Benim hanım kardeşim bu kongre salonuna gelmiş, nerede isterse orada oturur. Sana ne ya, ayıptır ya... Yani sen nasıl talimat verirsen öyle mi oturacak? Bunu anlamak mümkün değil. Bu ne biçim gazeteciliktir, ne biçim gazetecilik anlayışıdır. Ne yapmak istiyorsun? Hani özgürlükler, hani demokrasi? Bunun için Edirne İl Kongresi'nde de hanım kardeşlerim istedikleri yere gelmiş oturmuşlar. Eee Milliyet Gazetesi, gel şimdi bakalım onu da resmet.''

BIRAKIN BU İŞLERİ

'Ülkeyi karıştırmanın, ülkeyi bölmenin, ayırmanın, bir yerlere kendine göre sinyal vermenin anlamı nedir' diye soran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O devirler bitti. Bırakın bu işleri. Halkın onuruyla, halkın iradesiyle, halkın özgürlük anlayışıyla bir kongreye gelme cesaretini gösteren halka, yer biçme gibi bir hakkınız yok. Benim vatandaşım bu kongreye geliyorsa, başı örtülüsüyle, başı açığıyla el ele, yan yana, omuz omuza AK Parti'nin kongresi yapılıyorsa, bu, milletin ta kendisidir. Burada millet var. Sipariş üzerine toplanmış bir ekip yok. Burada sipariş yok. Burada millet var. Ve benim bütün arzum oydu zaten.

TÜRKİYE SENİNLE GURUR DUYUYOR

Ben diyordum ki AK Parti'nin yürüyüşünde başörtülü kardeşim, başı açık kardeşi ile eğer el ele, omuz omuza siyaset yapıyorsa, bu millete hizmet yolunda koşuyorsa, bunu gördüğüm gün kendimi mutlu hissedeceğim. Burada ayrımcılık yok. Bu bir onurlu duruştur. Bu bir onurlu ayağa kalkıştır.''

Bu sözler üzerine partililer ayağa kalkarak, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganı attı. "Ben sizle gurur duyuyorum'' diyen Erdoğan, "İnşallah el ele ülkemde bölücülük kaygısı içine girenlere siz fırsat vermeyeceksiniz. Siz gönlünüzü herkese açacaksınız. Zorlaştırmayacaksınız, kolaylaştıracaksınız. Bizim kapımız küskünler, dargınlar kapısı değil" dedi.

BUNLAR MİLLETİ SÖĞÜŞLEDİLER

Hükümetin gerçekleştirdiği ekonomik başarıları anlatan Erdoğan, geçmiş hükümetlerin döneminde 'işçiden, memurdan alıp vermediklerini' söyledi. Erdoğan, "Hani bunlar işçiden, memurdan, dar gelirliden yanaydı? Argo olacak ama bunlar onları söğüşlediler'' diye konuştu.

  • EDİRNE (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi