T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 21 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çelik: Bahane ile kinlerini kustular

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarında kalacaktır'' dedi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü salonunda düzenlenen AK Parti Van İl 2. Olağan Kongresi'ne katılan Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, zaman zaman Türkiye'de bazı olumsuzlukların meydana gelebileceğini belirterek, bu olumsuzlukların kimseyi karamsarlığa düşürmemesini istedi.

Bazı siyasi partilerin erken seçim istediklerine işaret eden Çelik, ''Vatandaşın seçim diye bir derdi yok. Kamuoyu araştırmalarına baksınlar, seçim isteyen partiler. Bunlar barajın altında olan partilerdir. Halkın bize güveninden zerre kadar bir şüphemiz yok ama bizim işimiz var. Projelerimiz var. Türkiye'yi seçim ortamına iterek ekonomik dengeleri bozmaya kimsenin hakkı yoktur'' diye konuştu.

''KUKLACI YAKALANACAK''

Türkiye'de bir kaç gün önce herkesin lanetlediği bir olay meydana geldiğini belirten Bakan Çelik, şunları söyledi:

''Hepimizin lanetlediği bir terör olayı meydana geldi. Danıştay 2. Dairesine bir serseri, adeta kimin kuklası olduğu belli olmayan bir adam gitti. Silahlı bir saldırı düzenledi. Değerli bir hakimimiz vefat etti. Bu arada bu serseri yakalandı. Ama kuklacı yakalanmadı. Şu anda polisimiz, emniyetimiz kuklacının peşinde. Onun ipini kim sallıyorsa onun peşinde. İnanıyorum ki bu kuklacı da en kısa zamanda yakalanacak ve birilerinin iddia ettiği gibi, birilerinin de arzu ettiği gibi kuklacının da çok farkı çevrelerin adamı olduğu ortaya çıkacaktır. Bugünkü gazetelere bakarsanız ne dediğimi çok iyi anlarsınız.''

"KURŞUNLAR BİRLİĞE BERABERLİĞE SIKILDI"

Bakan Çelik, şöyle devam etti:

''Değerli bir hakimin cenazesini bahane ederek, uzun zamandır partimize karşı kin ve nefret duygularını içinde depolayan bazı siyasi muhaliflerimiz, bazı ideolojik gruplar, adeta Kocatepe Camisi'nin avlusunda kin ve nefretlerini kustular. Şunun bilinmesinde fayda var, Türkiye'nin huzuruna sıkılmış, birlik beraberliğe sıkılmış, iktidara sıkılmış kurşunları aleyhimize kullanacakların hevesleri kursaklarında kalacaktır. Onların bu gayretlerini boşa çıkaracağız. Bu memlekette huzursuzluk çıkaranlar öncelikle bu ülkenin düşmanıdır, iktidarın düşmanlarıdır. Bu tezgaha gelmeyelim, bu tuzağa düşmeyelim.'' Bakan Çelik, daha sonra CHP'den AK Parti'ye geçen Sağmalı Belediye Başkanı İsmet Özaydın ile Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'ın rozetlerini takarak, ''Bunu Sayın Deniz Baykal'a bildirmek istiyorum'' dedi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal, Van milletvekilleri Cüneyt Karabıyık, Halil Kaya, Yekta Haydaroğlu, Maliki Ejder Arvas, Belediye Başkanı Burhan Yenigün ile partililer katıldı.

Abdullah Bayram ve Mustafa Bilici'nin başkanlığa aday olduğu kongrede, 650 delegenin oy kullanacağı bildirildi.

  • VAN (AA)


    Özel timler eşliğinde AnkaRa yolunda
    Muzaffer Tekin'in tedavisi sürüyor
    Aslan'la birlikte 4 kişi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi
    Danıştay zanlıları Ankara Adliyesi'nde
    El Cezire'den ilginç yorum
    Yaralı Danıştay üyesi Özdemir: Türban taraftarı değilim
    Bitlis'te orta şiddette deprem

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi