T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 21 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çetenin 'kalbine' bıçak

Danıştay'a yapılan saldırının azmettiricisi ve 'çete'nin lideri olarak aranan eski yüzbaşı Muzaffer Tekin, Beykoz Çavuşbaşı'ndaki bir evde bıçaklandı. Kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi'nde gözaltına alınan Tekin'in durumu iyi

Ankara'da Danıştay 2. Dairesi'ni basıp bir hakimi öldürüp 4 hakimi de yaralayarak Türkiye'yi ayağa kaldıran Alparslan Arslan'ı yönlendirdiği iddia edilen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, dün Beykoz'da esrarengiz şekilde kalbinden bıçakla yaralandı. 1982 yılında ordudan atılan Muzaffer Tekin, dün saat 16.00 sıralarında, Kadıköy'deki Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı.

BIÇAK KALBİNİ SIYIRDI

Emekli Başçavuş Mahmut Öztürk adına kayıtlı Çavuşbaşı'ndaki bir villada bıçaklanan Muzaffer Tekin, Citroen marka bir otomobille hastaneye getirilerek tedavi altına alındı.

Kalbinin altında bir santim kadar genişliğinde bıçak yarası bulunan Tekin'in tedavisinin 24 saat süreceği belirtildi. Muzaffer Tekin'in intihara mı kalkıştığı yoksa birileri tarafından mı öldürülmeye çalışıldığı öğrenilemedi. Olayın duyulmasının hemen ardından Acıbadem Hastanesi'ne gelen İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Danıştay 2. Dairesi'ne ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik saldırılarla ilgili Tekin'in ilk ifadesinin alındığını açıkladı. Cerrah, Tekin'in Alparslan Arsan'ı tanıdğını ancak azmettirme ile ilgili iddiaları ile yalanladığı belirtildi. Tekin'in ayrıca, bir arkadaşının evinde hayatına son vermek için kendisini bıçakladığını ve yine arkadaşlarınca hastaneye getirildiğini söylediği ifade edildi. Tekin'in bu sabah Ankara'ya götürülyeceği kaydedildi.

GATA KABUL ETMEDİ

Bu arada, yakınlarının Muzaffer Tekin'i önce Haydarpaşa'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi'ne götürdükleri ancak buradaki yetkililerin Tekin'i kabul etmedikleri öğrenildi. Eski yüzbaşı, Tekin, Danıştay'daki kanlı saldırının düzenlendiği 17 Mayıs günü ortadan kayboldu. Saldırıdan hemen sonra Tekin'in İstanbul'un Kadıköy İlçesi'ndeki Moda semtinde, Dumlupınar Mahallesi Dr. Erkin Caddesi Bahar Apartmanı'ndaki 14 yıldır oturduğu dairesine giden polisler, kapının kilitli olduğunu gördü. Komşuları, kendisini 'Albay Zafer Tekin' olarak tanıtan Çankırılı Muzaffer Tekin'in, saldırının olduğu gün öğle saatlerinde, eşiyle birlikte otomobile binerek "Çanakkale Şehitliği'ne gidiyoduz" diyerek evden ayrıldığını söylediler.

EVİNİ ZIRHLA KAPATMIŞ

Tekin'in geçmişi kadar oturduğu ev de gizemli. Camları tamamen kahverengiye boyalı ev, adeda celikten zırhla giydirilmiş. Komşuları, ordudan atıldığını gazetelerden öğrendikleri Tekin için "Milliyetçi" tanımlaması yaptılar. Apartman yöneticisi İlyas Hacıhaliloğlu, 'Başörtüsü ile ilgili bir tavrı yoktu. Biz onları Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bilirdik" dedi. Muzaffer Tekin'in, ordudan atıldıktan sonra, ağabeyiyle birlikte, Rıza Petrol adlı şirket kurdukları ve fuel oil ticareti yaptıkları öğrenildi.

İSTANBUL'UN KORKUT EKEN'İ

Tekin'in evinde yapılan aramalarda başta 'İleri' isimli derginin sayılarıyla Türk solu siyasi gazetesinin arşivi olmak üzere, "AKP'nin teslimiyet belgeleri ' adlı kitap ve 'İstihbarat ve gerilla harbi el kitabı"nın bulunduğu çok sayıda doküman ele geçirildi.

Yüzbaşı restoran basınca ordudan atıldı

Devreleri halen generallik yapmakta olan eski Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç nedeni de belli oldu. Tekin'in 1982 yılında Harp Okulu'nda yüzbaşı olarak görev yaptığı ancak bazı Harbiyelilerin Ankara Gençlik Parkı'nda bir restoranda dayak yemesi üzerine intikam için gayri resmi olarak emrindeki askerlerle baskın düzenlemesi nedeniyle ordudan atıldığı öğrenildi. Danıştay'a saldırı olayından sonra yakalanan Arslan'ın cep telefonu kayıtlarını inceleyen polisin adına ulaştığı Tekin'in, 10 kişilik bir 'ulusalcı' eylem timinin gizli komutanı olduğu belirtiliyor.

Bir kişi daha gözaltına alındı

Danıştay'a ve Cumhuriyet gazetesine yapılan saldırıların ardından gözaltına alınan zanlıların ifadeleri doğrultusunda İstanbul Bağcılar'da yapılan operasyonda, Ramazan P. yakalandı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 1'i kadın 5 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, 1 adet Glock marka silah, 3 adet kaleşnikof, 5 adet el bombası, bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. Emniyette sorgulanan zanlılardan 4'ü serbest bırakılırken, Ramazan P. isimli bir kişinin saldırıları gerçekleştiren zanlılar ile bağlantısı tespit edildi. Ramazan P.'nin sorgusu devam ediyor.

  • İSTANBUL (CİHAN)

    Özbilgen'e dua

    Alparslan Arslan adlı avukat tarafından görevi başında kurşunlanarak öldürülen Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgen'in Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri ziyaretçi akınına uğruyor. Özbilgen'in kabrinin üstü kırmızı gül ve karanfillerle donatıldı. Vefat eden yakınlarını ziyaret için kabristana giden vatandaşlar da, Özbilgen için dua ediyor. Daha önce ölen bir yakının mezarı Özbilgen'e komşu olan Saliha adlı bayan mezar ziyaretinde Özbilgen'e de dua etti.

  • MUSTAFA ORTAÇ - SEDA BAŞTUĞ - SALİH AYDIN - YASİN YILMAZ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi