T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 21 MAYIS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İŞ'İN SIRRI
Yaşar SÜNGÜ

Türk telekom sektöründen en az 40 bin kişiye iş, 200 öğrenciye burs

Eğitim Seferberliğine Katkı Kampanyası kapsamında 11. Kuruluş yıldönümünde 26 ilde 33 okul yaptıran Türk Telekom, bu eğitim seferberliği için 100 milyon YTL (yaklaşık 75 Milyon Dolar) kaynak aktarıyor.
Bir gece bahar bulutu ağlaya ağlaya diyordu ki:
"Bu hayat durmayıp ağlamaktan ibarettir."
Hızla koşan bir şimşek parıldadı ve dedi: "Yanlış düşünüyorsun, hayat bir anlık gülümsemedir."
Muhammed İkbal

Telekom sektörü Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED)nin 2002 yılından beri geleneksel hale getirdiği 17 Mayıs Dünya Telekomünikasyon Günü kutlama etkinliği müjdeli bir haber ile kutlandı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Dublin'den video konferansla katıldı.

TÜTED Yönetim Kurulu Üyesi ve eski başkanı Tayfun Türkalp, yaptıkları ciddi çalışmalarla üç yıl içinde hedeflerinin en az 40 bin kişiye istihdam, en az 200 öğrenciye burs imkanı sağlanacağının müjdesini verdi.

Türkalp, sektörün ciddi yatırım ve yapısal çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, bu çalışmaların üç yıl içinde ülkemizde dört milyar dolarlık bir yatırıma dönüşeceğini, bunun da 40 bini aşkın yeni uzmana istihdam demek olduğunu belirtti.

Sektörün uzman açığını karşılamak üzere insana yatırımın da gerekli olduğuna inandıklarını ve bu amaçla TÜTED olarak bir burs kampanyası başlatacaklarını da açıklayan Türkalp, bu çabalarının özellikle Haberleşme Meslek Lisesi ve üniversitelerin haberleşme fakültelerinde okuyan öğrenciler için en az 200 civarında burs imkanı yaratacak bir kampanyaya dönüşeceğinin müjdesini verdi.

TÜTED'in ev sahipliğinde gerçekleşen Dünya Telekomünikasyon Günü, konuşmaların ardından etkinliğe destek veren STK ve şirket temsilcilerine verilen plaketler ve yemekle devam etti. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin Paris'te kurulduğu tarih olan 17 Mayıs 1865 tarihi, ülkemizde de 2002 yılından beri Dünya Telekomünikasyon Günü olarak Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED), tarafından organize edilen özel bir etkinlikle kutlanıyor.

ÇEKİRDEK

Sıkıntı, sefahetin muallimidir

'Alo' Graham Bell'in sevgilisinin kısaltılmış adıdır

n Telefonda kullandığımız "Alo" sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo'dur.

Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell'in sevgilisiydi. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Bell, zamanla sevgilisine, adını kısaltarak hitap etmeye başladı

Bu kısa ad "Alo" idi.

Fakat sevgilisi onu terketti. Bell, telefonun her çalışında kendisini sevgilisinin aradığını sanarak telefonunu "Alo" diyerek açıyor ve artık herkese "Alo" diyordu.

O günlerde hemen herkes telefonu açtıklarında Alexander Graham Bell'in anısına saygı olarak "Alo" demeye başladı. Bugün tümümüzün kullandığı "Alo" sözcüğü o günlerden günümüze kadar uzandı.

Boydak Holding'den Ar-ge'ye 8,5 milyon$

İstikbal, Bellona, HES Kablo gibi sektörün öncü kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Boydak Holding, Türkiye'nin en çok patent ve tescil başvurusunda bulunan ilk üç firması arasında yer aldı. Boydak Holding 200 kişilik tasarım ve ar-ge ekibiyle ar-ge ve tasarım çalışmalarına yılda yaklaşık 8,5 milyon dolar aktarıyor.

1989 yılında ilk kez İstikbal Mobilya için marka tescil başvurusunda bulunan Boydak Holding'in bugün yalnızca mobilya alanında 110 marka tescili, 367 endüstriyel tasarım tescili ve 11 adet patent hakkı bulunuyor.

İstikbal ve Bellona markalarının 55 ülkede, HES Kablo'nun ise 18 ülkede marka tescili bulunuyor.

İş'in sırrı O'nda

Herkes yükünü kendi taşısın

Hz Ayşe'ye sorarlar: Allah'ın elçisi'nin evdeki hali nasıldı? Hz Ayşe cevaplar:

-O kendi işini kendi görmekten hoşlanırdı. Arkadaşları bütün işini yapmaya hazır olmalarına rağmen bunu istemezdi. Evdeyken, elbiselerini yamar, evi süpürür, keçileri sağar, develeri bağlar ve yemlerini verirdi. Birisi: Ey Allah'ın elçisi. İzin ver ben taşıyayım" dediğinde,

-Her mümin taşıyabiliyorsa kendi yükünü taşısın" derdi.

Örnek şirket

İşçinin yoluna kırmızı halı serdi

Federal Express kargo şirketi satın aldığı başka bir kargo şirketinin tüm elemanlarını aileleri ile birlikte özel kiraladığı jet uçağı ile şirketin idare merkezine getirdi. Uçaktan inen personelin yürüyeceği yere kırmızı halılar serildi.

Karşılama törenine de üst düzey yöneticilerin tamamı ile birlikte başkan ve bölgenin valisi de katıldı.
TAVSİYE
Yılda bir haftayı "Çalışanları takdir etme haftası" olarak ilan edin.

AJANDA

"Kümelenme Yaklaşımı" Türkiye'de ilk kez tartışılacak

Avrupa Birliği'nin Lizbon hedeflerine ulaşılmasında önemli bir araç kabul edilen "Kümelenme Yaklaşımı", ülkemizde 25-26 Mayıs 2006 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen "Clustering'06" Konferansında ilk kez uluslararası çapta ele alınacak. The Marmara Oteli'nde düzenlenecek "Kümelenme 2006 - İstanbul Konferansı"na Avrupa'nın iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, akademik kurumları ile kamu kurumlarını temsilen yirmiyedi uzman konuşmacı katılacak.

ATAMALAR

Dünyanın en büyük belgelendirme şirketlerinden biri olan DNV'nin Ceo'luğuna Henrik Madsen getirildi.

Nokia'nın Türkiye Satış Ofisi'ne atanan yeni Genel Müdür Imfred de Jong, mayıs ayı itibarıyla göreve başladı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi