T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ABD nükleerle vuracak

Beyaz Saray'ın Ahmedinejad'ı potansiyel bir Adolf Hitler olarak gördüğünü belirten New Yorker dergisi yazarı Seymour Hersh, Amerikan yönetiminin İran'a karşı nükleer silah kullanmayı planladığını iddia etti

ABD Başkanı George Bush yönetiminin, nükleer silah ürettiğinden şüphe edilen tesisi imha için İran'a karşı nükleer silah seçeneğinin de aralarında bulunduğu yoğun bir bombardıman planladığı ileri sürüldü. Amerika'da yayınlanan New Yorker Dergisi'nin Pulitzer ödüllü gazetecisi Seymour Hersh'in 17 Nisan'da New Yorker Dergisi'nde yayımlanacak olan yazısında ABD'nin planları arasında, İran'ın nükleer tesisinin yeraltı sığınaklarını tahrip edebilen nükleer silahlar kullanımının da bulunduğunu belirtildi. Yazıda, Bush ve Beyaz Saray'daki diğer yetkililerin İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı potansiyel bir Adolf Hitler olarak gördükleri ifade edildi.

'AMAÇ HÜKÜMETİ DEVİRMEK'

Makaleye göre, Pentagon'dan isminin açıklanmasını bir danışman, Beyaz Saray'ın sorunun çözümü için tek yöntem olarak İran'da iktidar değişikliğini gördüğünü, bunun da savaş anlamına geldiğini söylerken, eski istihbarat yetkilisi de, Amerikan tarafının hazırlıklarını, ''geniş çaplı'', ''hummalı'' ve ''operasyonel'' olarak niteliyor. Hersh'ün haberinde, eski savunma yetkilisi, askeri hazırlıkların İran'a yönelik bombardımanın dini yönetimi küçük düşürmesi ve halkın ayaklanması ile hükümeti devirmesi inancına dayandığı belirtiliyor. Bush'un da son haftalarda İran'la ilgili planlar konusunda senatörler ve Temsilciler Meclisi üyeleriyle bir dizi gizli görüşmelerde bulunduğu haber veriliyor. New Yorker dergisindeki makalede, eski Pentagon danışmanı, İran'ın bombalanmasının bir "zincir tepkisine" yol açabileceği, dünyada ABD'nin çıkarlarına ve Amerikan vatandaşlarına saldırılar düzenlenebileceği, Hizbullah'ı güçlendirebileceği uyarısında bulunuyor.

  • WASHINGTON

    Dünya Kupası'nda Ahmedinejad alarmı!

    İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'ın önümüzdeki Haziran ayında başlayacak Dünya Kupası maçları için Almanya'ya gelip gelmeyeceği konusu tarşılıyor. Nazi yanlısı Milliyetçi Demokratik Partisi (NPD), Ahmedinejad'ın "Yahudi Soykırım" ile ilgili sözlerine destek vermek amacıyla bir dizi gösteri düzenleyeceğini duyurdu. Ahmedinejad'ın yaz aylarında oynanacak Dünya Kupası maçlarını izlemek için Almanya'ya yapacağı ziyaret henüz netlik kazanmadı. Ancak İran Milli Takım Başkanı Mohammed Ali Dadkan, ziyaretin mümkün olabileceğini söyledi. Dadkan "Cumhurbaşkanımız futbolu sevi-yor. Düzenli bir şekilde de ulusal maçları izliyor" dedi. Ülkesinden yaklaşık 400 bin futbol severin Almanya'ya gideceği duyuran Dadkan "Seyahat oldukça pahalı. Hotel ve yol giderleri hesaplandığında futbol izlemenin maliyeti kişi başına 3800 Euro'ya patlıyor" şeklinde konuştu. İran Dünya Kupası'nın ön eleme maçları çerçevesinde ilk maçını 11 Haziran'da Meksika'ya karşı oynayacak. Ancak maç yüzenden meydana gelebilecek saldırılar karşısında Bayern Eyaleti İçişleri Bakanı Günther Beckstein "Maç için her hangi bir tehlike göremiyorum. Her iki ülkenin taraftarının da barışçıl niyetler taşıdıklarına inanıyorum" dedi. Almanya Anayasayı Koruma Örgütü aşırı sağcı miliyetçilerin maçlar sırasında gösteriler düzenleyebilecekleri uyarısını yapmıştı.

  • BERLİN


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi