T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Peygamber sevgisi etrafında birleşelim

Son günlerde 'farklılıklar arasındaki çatışmanın alevlendirildiğinin' altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, yaşanan ayrımcılıkların aşılması için Peygamber sevgisi etrafında birleşmeye ihtiyacımız olduğunu vurguladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, "İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı olduğu anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duymaktayız" dedi. Bardakoğlu, bu akşam kutlanacak Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, peygamberlerin, ilahi vahyi insanlığa ulaştıran, onları yaratılış ve varoluşun sırrını anlamaya, bilgi ve inancın aydınlığına çağıran rahmet elçileri olduğunu kaydetti. "Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği son rahmet elçisi ise Hz. Muhammed'dir" diyen Bardakoğlu, "Onun, peygamberler halkasını tamamlayan son davetçi, dini açıklayan, öğreten ve bütün ahlaki güzellikleri yaşayarak öğütleyen örnek bir şahsiyet olduğunu" ifade etti.

ÇAĞRIYI ANLAMA VAKTİ

"Kutlu Doğum Haftası Peygamber Efendimiz'i tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme mevsimidir" diyen Bardakoğlu, mesajında bu hafta yapılması gerekenleri şöyle özetledi:

ÇOCUKLARA TANITIN: Bu hafta, onun çok sevdiği çocuklara onu tanıtma, sevdirme ve çocukları onunla buluşturma zamanıdır.

KADIN HAKLARI: Bu hafta, 'Ey İnsanlar! Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu konuda Allah'ın koyduğu ölçülere titizlikle uymanızı tavsiye ederim' buyruğu üzerine tekrar düşünme fırsatıdır.

UZAKLARI YAKIN EDİN: Bu hafta, sahih dini bilginin ışığında manevi hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.

GÜZEL AHLAKINI TANIYIN: Bu haftada Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha fark ediyoruz. Tebessümün eksik olmadığı nur yüzüne, hayırla özdeşleşen gönül diline, paylaşımın esirgenmediği cömertlik simgesi eline, anlamsızlığa kilit kulağına, herkesin kendini bulduğu gönlüne, övülen ahlakına ve örnekliğine, manevi önderliğine, onu tanımanın, onu sevmenin sağlayacağı güven ortamına anlatılamayacak derece ihtiyacımız var.

  • ANKARA

    Diyanet vaize arıyor

    Diyanet İşleri Başkanlığı, kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" uygulamalarını vaizlik ve Kur'an öğreticisi sınavıyla sürdürüyor. Diyanet, stajyer vaizlik, stajyer Kur'an kursu öğreticiliği, imam-hatiplik ve müezzin-kayyımlık yeterlik belgesi vermek üzere sınav açtı. Sınava katılmak isteyen adaylarda aranan özellikleri ilan eden Diyanet, vaizlik ve Kur'an öğreticiliği için "bayan" olmayı şart koştu. Sınavı kazanan bayanlara Diyanet, Vaizlik Yeterlik Belgesi ve Kur'an Kursu Öğreticiliği Yeterlik Belgesi verecek. Bu belgeler, ÖSYM'nin KPSS puanına göre kamu kurum ve kuruluşlarına yapacağı yerleştirmeler sırasında kullanılacak.

    Başvuru süresi 2 Mayıs 2006 tarihi mesai saati bitiminde sona erecek. Stajyer Vaizlik sınavı Başkanlık merkezinde, diğerleri ise Bölge İl Müftülüklerinde 22 Mayıs tarihinde başlayacak. Sözlü ve uygulamalı sınavlarda başarılı sayılmak için adayların 100 tam puan üzerinden en az 70'er puan alması gerekiyor.

  • ASLIHAN A. KARATAŞ

    Hz. Muhammed yaşamıyla örnektir

    DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, ''Peygamberimiz Hz. Muhammed, esirgeyen ve bağışlayan Allah inancının tebliğcisi olarak yaşamıyla insanlığa örnek olmuştur'' dedi. Ağar, Kutlu Doğum Haftası ve Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, İslamiyet'in kendisinden sonraki bütün tarihi etkilemesi, bütün inanç ve yaşam biçimlerine tesir etmesi, insanlığa barış ve emniyet, kendisine inananlara huzur vadeden bir inanç ve ahlak anlayışı getirmesiyle, binlerce yıllık insanlık tarihinin en önemli hadisesi olduğunu ifade etti. Ağar, mesajında şunları kaydetti:''Doğum haftasını idrak ettiğimiz alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimiz Hz. Muhammed de bu esirgeyen ve bağışlayan Allah inancının tebliğcisi olarak yaşamıyla insanlığa örnek olmuştur. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumu nedeniyle kutlanan Kutlu Doğum Haftası'nın ve Mevlid Kandili'nin tüm insanlığa barış ve adalet, İslam alemine ve aziz milletimize hayırlar getirmesini dilerim.''

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi