T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rasim Özdenören'e Azerbaycan'dan ödül

Yazar Rasim Özdenören, çeşitli öykülerinin Azerbaycan Türkçesine uyarlanarak "Kirli Şüşeler" (Kirli Camlar) adıyla yayımlanan kitabı nedeniyle Azerbaycan'da yayınlanan Sanat gazetesinden ödül aldı. Özdenören, Bakü Atatürk Araştırma Merkezi'nde düzenlenen törende, her iki ülke insanlarının aynı ruh kökünden geldiğini ifade ederek, tarihi şartlar gereği ayrılan Azerbaycan ve Türkiye insanlarının şimdi tekrar bir araya gelmekte olduğunu kaydetti. Özdenören, ödülün hayatındaki müstesna ödüllerden biri olduğunu belirtti. Törene Bakü Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Fethi Gedikli, Azeri sanatçıları, edebi-yatçıları ve milletvekilleri de katıldı.

  • BAKÜ


    Müdürden örnek davranış

    Balıkesir Akçaova Köyü İlköğretim Okulu'ndan Şevketiye Köyü İlköğretim Okulu'na atanan Okul Müdürü Sezgin Aytin, devletin kendisine atama nedeniyle verdiği harcırah ile 250 zeytin fidanı aldı. Aytin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her çocuk bir fidan, her çocuk için bir fidan" düşüncesiyle okulun mevcut 245 öğrencisi için bir zeytin fidanı almayı uygun gördüğünü söyledi. Şevketiye Köyü İlköğretim Okulu bahçesine dikilen her fidana, bir öğrencinin adının verildiğini belirten Aytin, "Okul bahçesinin, yapılan analizlerin ardından zeytin ağacı için uygun olduğu saptandı. Zeytin fidanlarını öğrencilerimiz, veliler ve öğretmen arkadaşlarımızın katılımıyla toprakla buluşturduk. Böylece, gelecekte zeytinlerin satışı ile okulumuz önemli bir gelir elde edecek" dedi.

  • MANYAS (A.A)


    Öğretmen çiftin nikahı da okulda

    Düzce'de, Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapan Çağlar Yıldırım ile Meral Yemenice çifti, öğrencilerinin katılımıyla okulda gerçekleştirilen nikah töreniyle evlendi. Düzce Belediye Evlendirme Memuru Faruk Çatur tarafından nikahları kıyılan çiftin, şahitliklerini Milli Eğitim Müdürü Osman Akova ve Okul Müdürü Hasan Can yaptı. Okul Müdürü Can, öğretmenlerin nikahlarının okulda kıyılmasını diğer öğretmenler ve öğrencilerin çok istediğini ifade ederek, genç çifte ömür boyu mutluluklar diledi. Meral ve Çağlar Yıldırım ise, "Öğrencilerimiz birbirimizi sevdiğimizi biliyordu. Onların da aramızda olmasını istedik. Düğün törenimizi Haziran ayında yapacağız" dedi.

  • DÜZCE


    Gözünüz arkada kalmasın!

    Güney Kore'de geliştirilen son sistem dijital video kayıt kartları Türkiye'ye geldi. Teknolojiyle evinizde bakıcıya bıraktığınız çocuğunuzu ya da gece güvenliğini merak ettiğiniz kuyumcu dükkanınızı, kartı taktığınız herhangi bir bilgisayardan saniye saniye izleyebiliyorsunuz. Mirac Bilişim'in Güney Kore'nin Magic Radar firması ortaklığı ile Türkiye'ye getirdiği teknoloji, uzaktan kumandalı kameralarla evlerde güvenlik aracı olarak kullanılıyor ve kullanıcının bilgisayarı yanısıra cep telefonuna da görüntü transferi yapılabiliyor. Seul'den "Uluslararası ISAF 2006 Fuarı" için Ankara'ya gelen Magic Radar Avrupa Satış Müdürü James Kong, sistemi özel evlerden, bankalara, kamu binalarına, her türlü büyük işletmelere kurduklarını anlattı.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    LPG deposundan suikast silahı çıktı

    Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda, 2'si suikast silahı Sterling olmak üzere çok sayıda silah, mühimmat, yabancı menşeli sigara ve kaçak benzin ele geçirildi. Van'da, Şemdinli'den Mersin'e gideceği belirlenen ve plakası açıklanmayan K.İ. yönetimindeki araç, Hacıbekir Mahallesi'nde durduruldu. Yapılan aramada aracın LPG deposuna zulalanmış vaziyette 4 adet Kalaşnikof marka otomotik silah, 2 adet Sterling suikast silahı ile bu silaha ait 952 adet dolu fişek, 1 adet şarjör, Kalaşnikof silahına ait 174 adet fişek ve 6 adet şarjör ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen K.İ'nin terör örgütüyle bağlantısı olduğu, silahların eylemlerde kullanılmasının planlandığı tahmin ediliyor.

  • VAN


    612 işyerinde hasar var

    Diyarbakır Valiliği bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonları, izinsiz gösteriler nedeniyle hasar meydana gelen 612 işyerinde çalışmalarını tamamladı. Vali Vekili Hıdır Kahveci, işyerinde hasar oluşan vatandaşların, Valiliğe başvurularının sürdüğünü belirtti. 612 işyerinde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Kahveci, şöyle konuştu: "Şu ana kadar 342'si işyeri, 35'i resmi kurum ve 145'i ev olmak üzere toplam 612 işyerinde tespit yapıldı. Komisyon son hesaplamaları yapıyor. İşyerlerindeki hasarlar arasında ilk sırayı 'camların kırılması' alıyor. 20'ye yakın işyerinden malzeme alınmış. Bazı işyerleri de yanmış."

  • DİYARBAKIR


    Aydoğdu bebek kuvözde yaşam mücadelesi veriyor

    28 haftalık Aydoğdu bebek, doktorların çabalarıyla kuvözde yaşatılmaya çalışılıyor. Yüksek tansiyon hastası olan 28 haftalık hamile Nesime Aydoğdu (25), önceki gün AİBÜ Düzce Tıp Fakültesi Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne başvurdu. Hayati tehlikesi bulunan Aydoğdu, kadın doğum uzmanı Dr. Ekrem Murat Bilgin tarafından ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında, sezaryenle alınan 28 haftalık bebek, kuvöze konuldu. Doktor Murat, anne ve bebeğini kurtardıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

  • DÜZCE


    Oyuncağının peşinden dereye giren Ali kayıp

    Şırnak'ta dereye düşen oyuncağını almak için suya giren 6 yaşındaki çocuk kayboldu. Merkeze bağlı Kumçatı beldesinde arkadaşlarıyla Resul Deresi kenarında oynayan Ali Çiçek (6), dereye düşürdüğü oyuncağını almak için suya girdi. Akıntıya kapılan Ali Çiçek, bir süre sonra gözden kayboldu. Ali Çiçek'in bulunması için jandarma ekiplerince çalışma başlatıldı.

  • ŞIRNAK


    Muhasebeci maçta kalbine yenik düştü

    Giresun Yağlıdere Kaymakamlığı'nca Merkez Mahallesi'nde düzenlenen halı saha turnuvasında, oyunculardan Ahmet Turan (52) maç sırasında fenalaştı. Turan, kaldırıldığı hastanede bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yağlıdere Belediyesi Muhasebe Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığı öğrenilen Turan'ın, kalp krizinden öldüğü belirtildi.

  • GİRESUN


    İspanyol gemisinde korkutan yangın

    Derince Limanı'nda demirli bir gemide yangın çıktı. Yangın, İspanya'dan gelen St. Vincent bandıralı 3 bin 900 grostonluk geminin ambar kısmında, kaynak yapılırken çıktı. Yangın limandaki itfaiye ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Gemide, havaalanlarında kullanılan 350 ton ağırlığında malzeme bulunduğu ve tahliye edilmesine başlanıldığı öğrenildi.

  • KOCAELİ


    Şener'in konvoyundaki bir aracın motoru yandı

    Adana'dan Osmaniye'ye giden Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in konvoyundaki Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nun makam aracı, bilinmeyen bir nedenle motor kısmından alev aldı. Türkmenoğlu'nun, bu sırada başka bir araçta olduğu öğrenilirken, şoför, yangın tüpüyle yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, araçta küçük çapta maddi hasar oluştu.

  • ADANA


    Traktör uçuruma yuvarlandı: 3 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bir traktörün 200 metrelik uçurumdan yuvarlanması sonucu 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Feci kazada sürücü Mehmet Bala ile traktörün römorkunda bulunan Mehmet Bala (8) ve Hatice Bala (30) olay yerinde öldü.

  • YAHYALI


    Ayşenur 4. kattan düştü bacağı kırıldı

    Kayseri'de Ermet ailesinin 2 yaşındaki kız çocuğu Ayşenur Ermet, babaannesinin bir anlık dalgınlığı sonucu balkon korkuluklarına tırmanıp dengesini kaybetti. 4. kattan apartman girişindeki beton merdivenlerin üzerine düşen Ayşenur hemen hastaneye kaldırıldı. Ayşenur'un olayda sadece bacağının kırıldığı belirlendi.

  • KAYSERİ


    Kiralık tarla için kavga: 1 ölü, 2 yaralı

    Salim Topal, Konya'nın Çumra ilçesine bağlı Güvercinlik beldesinde kiralık tarla yüzünden İsa ve Mehmet Ali A. adlı kardeşler arasında silahlı kavga çıktı. Kavgada Salih Topal hayatını kaybederken, İsa ve Mehmet Ali A. ise hastanede tedavi altına alındı.

  • ÇUMRA


    Yeşim'in zanlısından kan örneği

    Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Yeşim Tuğrul'un asansörde başına sert bir cisimle vururak komaya sokan saldırganla ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili E. G gözaltına alındı. E.G'den alınan kan örnekleri ile siyah montu, üzerindeki lekenin araştırılması için kriminal şubeye gönderildi. Sorgunun ardından Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na çıkarılan E.G, Yeşim'in yaralanmasıyla ilgisinin olmağını savundu.

  • SALİH AYDIN


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi