T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mesajım PKK'ya değil DTP'ye

Başbakan Erdoğan, DTP'lilerin, PKK'nın silahları bırakarak açıklamalara destek vermesi çağrısına sert tepki gösterdi: PKK terör örgütü ile masaya oturma söz konusu olamaz.

İsmail
Zelvi

Başbakan Tayyip Erdoğan, DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un, terör örgütü PKK'nın silah bırakarak Başbakan'ın daha önce yaptığı açıklamalara destek vermesi gerektiği şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, DTP'lilere

6. IMEDYA Ekonominin Yıldızları 2005 Ödül Töreni sonrası gazetecilerin sorduğu soru üzerine cevap verdi. Erdoğan, "Çok açık, net, bir defa şunu söylüyorum; PKK terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin masaya oturması söz konusu olamaz. Kimse bunu evirip çevirip bir yerlere çekmesin. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak Tayyip Erdoğan da böyle bir mesaj vermez" diye konuştu.

ANLAMAK İSTEMEYEN VAR

Başbakan Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamaları anlayıp, buna göre yorum yapan köşe yazarlarının olduğunu belirterek, "Ama anlamak istemeyenler anlamıyorlar. Şu anda DTP'nin yöneticileri bu tür açıklamalarda bulunabilir. O zaman çıksınlar, çok açık ve net olarak PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ilan etsinler. Onlarla yakından uzaktan ilişkilerinin olamayacağını ilan etsinler. Olay bu kadar net ve açıktır" diye konuştu. Bir gazetecinin, "İlan etmeleri halinde bir sonraki adım ne olacak" sorusuna, "Demokratik hayatın içerisinde olduğunu ispatlamış olacaktır. Yoksa, bu demokratik hayatın içerisinde olmak değil, adeta bir takiye yapmak olur" diye cevap verdi.

MESAJIN ADRESİ

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Benim mesajım; siyasi parti benden randevu istediği zaman nasıl ki mensubu olan belediye başkanını kabul ettiysem, nasıl ki benim bakanım belediye başkanını gidip ziyaret ettiyse, legal bir yapı içerisindedir. Biz, legal olan her sivil toplum örgütüyle ve siyasi partiyle de rahatlıkla görüşürüz. Parti olarak da görüşürüm, başbakan olarak da görüşürüm. PKK terör örgütüdür. Eğer görmeyen varsa, o da çıkıp ilan etmeli. Net olsun, açık olsun. Gizli olmanın anlamı yok. Bizim, terör örgütleriyle masada yapılacak işimiz yoktur. Terör örgütleriyle zeminin neresi olduğu bellidir. Bizim alçaklarla, canilerle, hainlerle oturup konuşacak meselemiz yoktur."

'Sözler bizim yol haritamız'

Başbakan Erdoğan'ın, PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmedikçe randevu vermeyeceğini açıkladığı DTP Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Erdoğan'ın, "Silahsız bir şekilde masaya gelirsin her şeyi konuşursun" şeklindeki sözlerini desteklediklerini açıkladılar. Türk ve Tuğluk, DTP Genel Merkezi'nde düzenlendikleri ortak basın toplantısında PKK'ya da çağrı yaparak, Erdoğan'ın bu sözlerinin desteklenmesini istediler.

Türk, "Başbakan'ın açıklamalarını son derece önemli, barış için varabileceğimiz bir yol haritası olarak görüyoruz" dedi. Parti olarak sorunu diyalog yoluyla çözmek istediklerini ifade eden Türk, "Başbakan'ın açıklamalarını destekliyoruz. Açıklamaların doğru değerlendirilmesini, PKK'nın da önemsemesini ve desteklemesini bekliyoruz" dedi. Erdoğan'ın "DTP'nin elinde silah olmadığını" bildiğini söyleyen Türk, "Başbakan, bu sorunun çözümü konusunda bir niyet gösterdiği takdirde biz mutfağını hazırlarız. Önemli olan adımların atılmasıdır" dedi. Tuğluk da, "Biz de Başbakan kadar Türkiye'nin birliğinden ve bütünlüğünden yanayız. DTP olarak hangi bedeli ödememiz gerekiyorsa ödemeye hazırız" dedi.

Erdoğan'a 'En başarılı lider' ödülü

İimedya TV, 'Ekonominin Yıldızları 2005" ödülleri verildi. En başarılı lider ödülü Başbakan Erdoğan'a verildi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin, Adnan Büyükdeniz, Kadir

Topbaş, Melih Gökçek, Menderes Türel, Ahmet Ertürk, Erdoğan Bayraktar, Metin Kilci, Ömer Bolat, Rifat Hisarcıklıoğlu, ödüle layık görüldü. Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Karaalioğlu'nun hazırlayıp sunduğu İskele Sancak programı da ödül aldı.

  • RECEP YETER


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi