T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Toplu konut yapılmayan bir vilayet kalmayacak

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar 78 ilde toplu konut için adımlar atıldığını belirterek, "Bir iki aya kadar adım atılmayan il kalmayacak" dedi

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Sizlerden bütün milletimiz adına, demokrasiye, hukuka, adalete, refaha, kalkınmaya, barışa, kardeşliğe, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanızı özellikle istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından düzenlenen "1. Konut Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, eski yaraların saraldığını belirterek, "Süratle iyileşiyoruz. Türkiye huzurun güveninin istikrarın tadını çıkardıkça bu milletin huzurunu bozmak isteyenlerin alanı daralıyor. Bunu da böyle bilin. Sizlerden, bütün milletimiz adına, demokrasiye, hukuka, adalete, refaha, kalkınmaya, barışa, kardeşliğe, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmanızı özellikle istiyorum. Eğer bu günlerin kıymetini bilir, huzura, güvene, istikrara, demokrasiye sağlam bir irade ile sahip çıkarsak, bugüne kadar ertelenen bütün sorunlarımızı hızla çözeriz" diye konuştu.

HER İLE TOPLU KONUT

Türkiye'nin en temel meselelerinden biri olan konut alanında iktidarlarında çok ciddi bir seferberlik başlatıldığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Bunu, 81 vilayete yaymak üzere yola çıktık. Bir iki ay içinde artık toplu konut adımının atılmadığı bir vilayet kalmayacak. Şu anda 78 vilayete ulaştık. Kalan 3 vilayette de bu adımları atmak suretiyle 81 vilayette konut yapımı, kentsel dönüşüm projeleri başlamış olacak."

Erdoğan, Belediye Başkanlığı döneminde bu adımı attıklarında daha proje safhasındayken konutların satıldığını anlatarak, şu andaki projelerde de 12 ayda bitirip teslim etme yününde çalışıldığını söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: "Neden 12 ayda bitirip teslim etmek istiyoruz? Bisiklette nasıl küçük dişliler büyük dişliyi döndürürse biz de alacağımız küçük taksitlerle büyük yatırımları döndüreceğiz. Bunun temel felsefesi budur. Bu anlayışla yola çıktık."

'MİLLİ GELİR 5 BİN DOLAR

Erdoğan, Türkiye'de en çok büyüyen sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün öteki sektörlerle ilgisine işaret ederek, bu sektörün reel ekonominin adeta motor gücü haline geldiğini söyledi. Erdoğan, ekonominin 2003 ve 2004 yılında olduğu gibi 2005 yılının da hedeflerin üzerinde başarı ile geçtiğini söyledi. GSMH'de yüzde 7,6 oranında büyümenin herkese mutluluk veren bir istikrar tablosu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Son 3 yılın büyüme ortalaması yüzde 8'dir. Bu büyüme sayesindedir ki, işbaşına geldiğimizde milletimize verdiğimiz, '5 yılın sonunda kişi başına milli gelirde 5 bin doları yakalayacağız, buna ulaşacağız' demiştik. Amaca 3. yılın sonunda ulaştık, kişi başına milli gelirde 5 bin doları yakaladık."

Maliyet 7 milyar YTL

Konut seferberliğinin yatırım maliyetini KDV dahil 7 milyar YTL olarak açıklayan Erdoğan, fakir fukaranın ev sahibi olma hayalinin de artık gerçeğe dönüştüğünü ifade etti. Erdoğan, "Zaten hiçbir imkanı, geliri yok ki, tamamen yoksul ne yapacak" denildiğine değinerek, "Ona da bizim çözümümüz var. İmkan meydana getirebilen o 100 YTL taksiti ödeyecek. Yoksa biliyorsunuz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan biz Türkiye genelinde yoksullara aylık bir yardımda bulunuyoruz, destek veriyoruz. Oradan 100 YTL taksidini ödeyecek" dedi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi