T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Evinde yabancı

Son 4 maçlık periyodda İstanbul'da Konyaspor'a yenilip, deplasmanda ligde A.Gücü'nü, kupada G.Antep'i yenen Beşiktaş'ın İnönü'ye dönüşü hüzünlü oldu.

Ligde üçüncü sırayı hedefleyen Beşiktaş, küme düşmeme mücadelesi veren Malatyaspor'la 2-2 berabere kaldı. Tümer'in 5. dakikada sakatlanıp oyundan çıkmasıyla Beşiktaş'ın oyun dengesinde önemli ölçüde değişiklik oldu. 21. dakikada Evren'in uzaktan sert şutunda rüzgarın da etkisiyle top yön değiştirerek Cordoba'yı yanıltınca konuk ekip 1-0 öne geçti. Beşiktaş'ın, 29. dakikada Bobo'nun kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu dışarı attığı ve 43. dakikada İbrahim Üzülmez'in direkten dönen şutundan başka etkili bir atağı olmayınca devreyi 1-0 yenik kapadı.

MALATYA'DA 90+1'DE YIKILDI

Sergen'in oyuna girmesinden sonra 62. dakikada kullandığı korner atışında Ahmed Hassan beraberlik golünü atınca oyuna denge geldi. Tigana 5 maç sonra 18 kişilik kadroya aldığı ve 5 maç sonra görev verdiği Sergen'den sonra, golü atan Ahmed Hassan'ın yerine formsuz İbrahim Akın'ı oyuna aldı. Ancak 72. dakikada Çağdaş'ın rakibini indirmesiyle kazanılan penaltı atışını Mert filelere gönderdi. Uzatmada Gökhan Güleç sahneye çıktı ve maçın skorunu belirledi.

Yediği gollere şaşırdı

Beşiktaş kalecisi Cordoba, Malatyaspor'un Evren ile kazandığı ilk golde tam önünde yön değiştiren topun azizliğine uğrarken, Mert'in penaltısının da kalenin ortaya gitmesiyle yanıldı. Kolombiyalı kaleci, iki gol sonrası da şaşkın ifadelerle etrafını süzdü.

'10 yıl şampiyon olamaz'

Seyirci yüzünden giden Youla ve Adem'den sonra Çağdaş da ayrılıyor. Anderlecht ile anlaşan genç oyuncu, "Beşiktaş bu seyirciyle 10 yıl daha şampiyon olamaz" dedi. Malatyaspor'un 2. golünü kazandığı penaltıya neden olan Çağdaş, sahalarda pek görülmemiş bir biçimde bu hareketi yüzünden seyircisinin yoğun protestosuna uğradı. Top ayağına her geldiğinde tribünlerin ıslıklayıp yuhaladığı Çağdaş, karşılaşmayı güçlükle tamamladı. Tigana 3 oyuncu değişikliği yaptığı için onu kenara alamadı. Maç sonrası Çağdaş'ın tepkisi sert oldu. Genç futbolcu, "Zaten Beşiktaş forması giymek istemiyordum. Bu olaydan sonra Beşiktaş benim için bitmiştir. Avrupa'dan bir takımla anlaşıp, yöneticilerden izin almıştım. Beşiktaş bu taraftarla 10 yıl şampiyon olamaz" dedi. Çağdaş'ın anlaştığı takımın Anderlecht olduğu öğrenildi.

Top döndü Cordoba avlandı

21. dakikada ceza sahası dışından Malatyasporlu Evren'in attığı sert şut.ta top, Beşiktaş kalecisi Oscar Cordoba'nın üzerine gelirken aniden yön değiştirdi. Topu ellerinin arasına bekleyen Cordoba, bir anda ağlarında görünce, düştüğü yerden şaşkın bakışlarla bir süre çevreyi izledi.

Tümer 5. dakikada hastaneye!

Son haftalarda Beşiktaş'ın puan kazançlarında en önemli rolü oynayan Tümer Metin, maçın henüz 5. dakikasında Toth ile girdiği mücadelede sakatlandı. Sedyeyle sahayı terkeden yıldız futbolcu, sağ arka adalesine aldığı darbe nedeniyle hastaneye götürüldü. Burada çekilen MR'ında herhangi bir kopmaya rastlanmayan Tümer, gelecek hafta oynanacak Gaziantepspor lig maçına yetiştirilmeye çalışılacak.

Ümit Kayıhan üstünü başını parçaladı

Gökhan Güleç'in son dakika golü, Malatyaspor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan'ı kahretti. Gol sonrası sinir içinde yedek kulübesinin önünü turlayan Kayıhan, bir süre sonra üstündeki kabanı ve ceketini tek bir harekette ve birlikte hırsla çıkardı, ardından da kulübenin içine fırlattı. Kayıhan, maç sonrası "Artık o dakikada skoru korumamız gerekiyordu. Bunu yapamadık. Belki de bu durum panik ve skoru koruma egosundan kaynaklanıyor. Buradan alacağımız 3 puan bize kümede kalma yolunda çok yarayacaktı" dedi.

Beşiktaş ilk maçta da son dakikada kurtuldu

Malatyaspor, bu sezon 3 kez daha son dakika golüyle galibiyeti kaçırırken bir kez de mağlup oldu. İlk yarıdaki maçta Beşiktaş, Malatya'da 90+1'de Ahmed Dursun'la 1-1'i yakalamıştı. Malatyaspor; Trabzonspor ve Erciyes maçlarında son dakika golleriyle beraberliğe düştü. Diyarbakır'a ise mağlup oldu. Bu son dakika golleri sarı-kırmızılı ekibin alt sıralara düşmesinde önemli rol oynadı. Öte yandan, İstanbul'da yoğun olarak bulunan Malatyalılar'ın maça ilgi göstermemesi dikkat çekiciydi. Statta 30 Malatyalı vardı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi