T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Anayasal suç işlendi!

F.Bahçe, Deniz'in lisansını ikinci kez askıya alan Futbol Federasyonu'nu, mahkeme kararlarını hiçe sayarak anayasayı çiğnemekle suçladı, "Federasyon önüne gelen tüm konuları, aleyhimize kullanacağı fırsat kabul ediyor. Her türlü mücadeleyi vereceğiz" dedi.

Futbol Federasyonu ile F.Bahçe arasında bir süredir gergin yürüyen ilişkiler, Deniz'in lisansının yeniden askıya alınmasıyla kopma noktasına geldi. Sarı-lacivertli kulüpten dün yapılan yazılı açıklamada, ağır ifadeler kullanılarak federasyon eleştirildi. Açıklamada özetle şöyle denildi: "Ankara 7. Asliye Ticaret Mahkemesi, futbolcumuz Deniz Barış ile G.Birliği arasında adli yargıda süren yargılama sonuçlanana kadar herhani bir tazinat ödenmemesi yolunda ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Ayrıca Deniz Barış ile G.Birliği arasındaki borca ilişkin uyuşmazlığın özel hukuka ve adli yargının görevi alanına girdiği yüksek yargı kararıyla belirlenmiştir. Bütün bunlara rağmen Futbol Federasyonu yargı kararlarını hiçe saymıştır."

MESAİ BİTİMİ BEKLENDİ

"Anayasamıza göre, yasama, yürütme ve idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır. Federasyon yargı kararlarına uygun işlem yapmalıdır. Oysa Deniz'in lisansını askıya alarak yargı kararına aykırı davranmış ve anayasal suç işlemiştir. Ayrıca askıya alma kararını cuma günü mesai saati bitiminde açıklayarak, futbolcumuzun pazar günü oynamamasını sağlamaya çalışmıştır. Futbol Federasyonu, kulübümüzle ilgili önüne gelen her dosyayı, aleyhimize kullanmayı fırsat bilmektedir. Her türlü demokratik tepki ve mücadeleyi vereceğiz."

Fener'e İzmir yasak

Manisa Valisi Refik Arkan Öztürk'ün, V.Manisa ile F.Bahçe arasında gelecek hafta oynanacak maçın güvenlik nedeniyle Manisa'dan İzmir'e alınması yönündeki başvurusuna, federasyon olumlu bakmıyor. Konu önceki gün federasyon toplantısında resmen görüşülmedi ancak sohbet olarak üyeler arasında ele alındı. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve üyelerin Vali Öztürk'ün başvurusunun uygun olmadığı ve Manisa'da her türlü maçın oynanabileceği görüşünde oldukları öğrenildi. Bu durumda karşılaşma Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Konuyla ilgili resmi Futbol Federasyonu açıklamasının hafta başında yapılacağı belirtildi.

Fener'de ceza stresi

Bugünkü Sivasspor maçında F.Bahçe'de tam 5 futbolcu ceza sınırında oynayacak. Tuncay, Luciano, Nobre, Mehmet Yozgatlı ve Serkan sarı kart görmeleri halinde, haftaya Vestel Manisa maçında forma giyemeyecek. Bugün cezalı duruma düşmeyip, Manisa'da sarı kart görürlerse de, bir sonraki hafta oynanacak G.Saray karşılaşmasında görev yapamayacaklar. Daum, bu futbolculardan önlerindeki iki maçta dikkatli olmalarını istedi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi