T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 9 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Turgut KOLOĞLUGİL

Beraberlik kime yarar!

Beşiktaş'ta artık alışkanlık haline geldi. İnönü Stadı'na her gelen, siyah-beyazlı takımdan nasibini alıp gidiyor. işte dün de böyle oldu. Malatyaspor 90. dakikada yediği golle 3 puandan oluverdi.

İnönü'de, Malatya'dan son dakikada kurtulan Beşiktaşlı futbolcuların tamamını bu kötü sonuca ortak edemeyiz. Kazandığı bir çok maçta dün daha iyi olmaya çalışan Beşiktaş'ta, beraberlikten sorumlu tutabileceğimiz 3 yada 4 futbolcu var. Bunların başında tabii ki Cordoba ve Çağdaş geliyor. Oyun düzeninin sadakatına uyan, hata oranı en düşük oynayan, çalışan, çabalayan diğer Beşiktaşlıların güçleri galibiyete yetmedi. Geride kalan bir çok maçta defans futbolcuları şöyle dursun, orta saha elemanlarını bile karşı kaleye yollayamayan Beşiktaş, Malatyaspor karşısında organize ataklarla oynadı. Geri dörtlüden rakip ceza alanına giren Ali Güneş, İbrahim Toraman, Koray hücuma katkıda bulundular. Hal böyleyken siyah-beyazlı takımın orta sahası da neredeyse Malatya ceza alanından çıkmadı. A.Hassan, ligin sonuna doğru oynar hale geldi. Oyunda kaldığı süre içinde Malatya ceza alanını var gücüyle turlayan, takımının ilk golünü atan bu futbolcunun çıkarılması hatalıydı.

Malatyaspor'un da 3 puana oynaması maça ayrı bir hava getirdi. Her atakta topla buluşan her Beşiktaşlıyı yakın markajlarla çoğu zaman etkisiz hale getirmeyi başardılar. Kontra ataklarla da gol bölgelerini zaman zaman yoklayan sarı-kırmızılı takımın "Beşiktaş'tan bir eksiği yok" der isek hakkını teslim etmiş oluruz.

Beşiktaş'ın Malatya'ya geçememesindeki en büyük iki sorumlu dostu ve düşmanın görüp bellediği gibi Cordoba ve Çağdaş'tır. Oyunun bütün zaman dilimleri içinde forvetteki Gökhan-Bobo ikilisini orta sahadan getirdiği elemanlarla dörtleyen, defans bloğunu dahi Malatya yarı sahasına getirip ofansını güçlendiren Beşiktaş, bu maçtan galip de ayrılabilirdi. Bol pozisyonlu, sık ataklı oyun düzeni galibiyete müsaitti. Ancak, beraberlikten sorumlu tuttuğumuz Cordoba ve Çağdaş'ın o iki garip hareketleri, İstanbul'da galibiyete yine hasret bıraktırdı. 35 metreden gol yiyen, garip hareketle herkesi güldüren Cordoba ve rakibini ceza alanında biçen Çağdaş, siyah-beyazlıların hasret kaldığı İstanbul galibiyetine çizik attı.

Beşiktaş ve Malatyaspor'un 2-2'lik beraberlikten kazançlı çıkacak tarafları yok. Siyah-beyazlılar, Süper Lig üçüncülüğünü tehkileye sokarken, Malatya da ligden belkide tasını tarağını toplayıp gitti.



Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi