T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 12 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Honda'dan iki yeni model geliyor

Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, Civic'in yeni modelinin Ocak'ta yurt dışında lanse edildiğini, Türkiye'de ise Mayıs ayında satışa başlanacağını bildirdi. Sawai, "Civic hatchback modelinden sonra Haziran'da Türkiye piyasasına yeni Civic sedanı sunacağız. Bu modeli Gebze'deki fabrikamızda üreteceğiz" dedi.


Merkez Bankası'nın Genel Kurulu yarın

Merkez Bankası Genel Kurulu, yarın Ankara'da toplanıyor. Genel Kurul'da, 30 Nisan'da boşalacak Banka Meclisi'nin iki üyeliği ile Denetim Kurulu'nun bir üyeliği için (A) sınıfı hissedarınca üye seçimi yapılacak. Genel Kurul'da, Merkez Bankası Kanunu'nun "para-kredi konusunda bankanın görev ve yetkileri ile risk santralizasyonu"na ilişkin maddelerinin, 19 Ekim 2005 tarihli Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddesiyle değiştirilmesi nedeniyle, Banka Esas Mukavelesi'nde değişiklik yapılması da kurulun onayına sunulacak.


Sanovel, Avrupa pazarına açılıyor

Sanovel İlaç Genel Müdürü Ahmet Toksöz, Türkiye'de dünya pazarına göre çok güçlü bir ulusal sanayi olduğunu belirterek, "Bunu iyi değerlendirebilirsek özellikle Avrupa ve ABD için gelecekte bu pazarı kullanma şansına sahibiz" dedi. Sanovel İlaç, Silivri Çantaköy mevkiinde Mart'ta faaliyete başlayan yeni üretim tesisiyle, Avrupa'ya açılmayı planlıyor. Ahmet Toksöz, temel hedeflerinin, özellikle Avrupa'da patenti bitmiş ürünlerin ruhsatlandırmasını yapıp bir an önce buradaki rakiplerle birlikte pazara çıkarak, Türkiye'deki ihracat potansiyelini arttırmak olduğunu bildirdi.


MÜSİAD'da seçim 15'inde

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), 15 Nisan 2006 tarihinde yapacağı 15. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeni yönetimi belirleyecek. MÜSİAD'ın tüzüğü uyarınca Dr. Ömer Bolat'ın başkanlık görevi devam ederken, yönetim kurulunun yüzde 25'inin değişmesi bekleniyor.


Çin'in büyümesi durmuyor

Çin'in Mart 2006'da verdiği dış ticaret fazlası, piyasa beklentilerini ikiye katlayarak 11,2 milyar dolar oldu. Şubat ayında 2,45 milyar dolar olan ticaret fazlası, Mart ayında 5 kat arttı. Çin, geçen yılın Mart ayında ise 5,7 milyar dolarlık dış ticaret fazlası vermişti. Yılın ilk üç aylık dönemindeyse dış ticaret fazlası 23,3 milyar dolar oldu.


Bankalara yabancı ilgisi sürüyor

Portekiz'in en büyük bankası Millennium BCP, potansiyel pazarlar olarak Türkiye ve Romanya'yı saydı. BCP CEO'su Teixeira Pinto, "Portekiz'de ne kadargüçlüysek yurt dışında o kadar hızlı ve etkin olacağız" diye konuştu.Pinto, asıl Portekiz'de değil Avrupa'da "şampiyonluk" için oynadıklarını ifade etti. Bu arada Yunanistan'ın ikinci büyüğü Alpha da Tekfenbank ile ilgilendiği iddia edildi.


TÜPRAŞ için Danıştay bekleniyor

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK), TÜPRAŞ'taki yüzde 51 oranındaki hissesinin blok satışında, Danıştay 13. Daire'nin esasa ilişkin kararının beklenmesi yönünde karar verdiği öğrenildi. 13. Daire, TÜPRAŞ ihalesiyle ilgili davalara ilişkin 25 Nisan 2006 tarihinde yapacağı duruşmanın ardından esastan karara bağlayacak.

  • ANKARA


    HAVAYOLU
    PEGASUS: AMACIMIZ KUZEY KIBRIS'TA KALICI OLMAK

    KKTC'ye 25 Ocak'ta seferlere başlayan Pegasus Havayolları'nın Genel Müdürü Sertaç Haybat, amaçlarının KKTC'de kalıcı olmak olduğunu söyledi. Haybat, KKTC'ye uçuşa başladıkları günden bugüne Türkiye ile KKTC arasında yoğun sefer yapan ilk özel havayolu şirketi konumuna geldiklerine işaret etti.


    İLETİŞİM
    AVEA'DAN 300 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

    7 milyon abonesi bulunan GSM şirketi AVEA, 300 milyon dolarlık altyapı yatırımıyla kalite ve fiyat dengesine odaklanma kararı aldı. Genel Müdür Cüneyt Türktan, Telsim'i alan Vodafone'la ilgili ''Vodafone'u kısa dönemde pazarda göremiyoruz. Çünkü Telsim'in yapısını ve yapılması gereken çok şey olduğunu biliyoruz" dedi.


    OTOMOTİV
    GM, YAPILANMA SÜRECİNDE JAPON OTOMOTİV PAZARINDA

    Mali sorunlar yüzünden yeniden yapılanma sürecine giren ABD'li otomotiv devi General Motors (GM), Japon kamyon üreticisi Isuzu'da sahip olduğu yüzde 7,9 hissesini satıyor. GM'nin borsa değeri 334 milyon dolar olarak hesaplanan İsuzu'daki hisselerinin yüzde 10'luk kısmını Japon firmalarının alacağı öğrenildi.


    BANKA
    MOODY'S: FİNANSBANK'IN KREDİ NOTU ARTABİLİR

    Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunan Ethniki (Ulusal) Bank'a hisse satışının Finansbank'ın kredi notunu olumlu etkileyebileceğini bildirdi. Moody's'den yapılan açıklamada, satın almanın Yunan bankasının notunu etkilemeyeceği, ancak Finansbank'ın kredi notunun artırılabileceği kaydedildi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi